Dragi prieteni văzuți și nevăzuți, distins confrate,  „Codul bunelor maniere” obligă să nu trag cu urechea, dar urechile mele mari rămân deschise, în ciuda eforturilor depuse!

Astăzi, în tramvaiul 41, am devenit martor la discuții, la o adevărată dezbatere despre axiologie, preocupări pentru valoare, imaginea de sine și cât de important este să privim către soare și să gândim cu speranță la ziua de mâine! Firesc, prețul la varza murată se află în creștere! Dacă BITCOIN-ul se află în scădere, produsele de bază din coșul sărăciei, uleiul, zahărul, pâinea, gazul cresc peste noapte!

Recunoștință pentru lecția de viață!

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai mult căutam  să înțelegem ce  este viața! Ce înseamnă un om de succes? Ce înseamnă adevărata fericire? Răspunsurile nu întârzie să apară!
Nu cumva uităm, însă,  mult prea ușor că adevărată fericire se află în noi, așa cum se află și Credință în Bunul Dumnezeu? Vă invit la cunoaștere! 
În călătoriile noastre cu Trenul vieții am fost alături de mulți oameni! Unii însoțitori în vagon, alții rămași în sufletul nostru drept adevărați prieteni! Unii dintre cei amintiți, aflați lângă noi, au ales să zâmbească! Alții au ales să privească încruntat! Alții au ales să coboare din Trenul vieții fară să privească în urmă! 
Dacă un SMS costă, un gând de mulțumire nu costă! Dacă nevoia te scoate din casă, succesul nu iți permite să uiți cine ești și de unde ai plecat în viață!  Dacă simplitatea ne face mai buni, aparenta bogăție îmbolnăvește sufletul!
Câți dintre dumneavoastră, distinși prieteni văzuți și nevăzuți, ați întins mâna și ați salvat un om aflat la grea încercare?!
Câți dintre dumneavoastră, distinși prieteni, ați mai fost sunați de cel salvat dintre crocodili?
Să fie adevărat, oare, că omul nu îl cunoști în primele cinci minute, cum se spune în cărțile de specialitate, ci în ultimele trei secunde, când acesta pleacă de lângă dumneavoastră cu problema rezolvată?
Câți, oare, nu spun după ce greul a trecut, „puteam să rezolv și eu, fără ajutorul tău”?
De ce nu a făcut-o înainte?
Cți mai stiu să spună măcar un simplu „mulțumesc”?
Să fie adevărat că prietenia pentru unii semeni înseamnă  doar „bandaj și pansamente” ce sunt aruncate imediat ce nu mai sunt de folos?
Cine pierde? Cine câștigă?
Dacă în urmă cu ceva timp  rugam să învățăm să spunem „Nu!” în fața  abuzurilor, astăzi vin, din nou, în fața dumneavoastră și vă rog să învățăm să zâmbim! Să învățăm să lăsăm umbrele în spate! Să învățăm să zâmbim și să transformăm dușmanii în prieteni!
Dușmani? Cine nu are dușmani? Invidia macină suflete și distruge conștiințe!
Succesul atrage „preteniile”, precum harbuzul bărzăunii, în timp ce nereușita, greutățile vieții, aduc de cele mai multe ori singurătatea!
Liniștea ajută mintea și întărește sufletul!
Ce ne mai rămâne de făcut?
- Să nu uitați că sunteți minunați, distinși prieteni văzuți și nevăzuți !
- Să nu uitați că binele trebuie să vă însoțească pretutindeni!
- Să nu uitați că adevărata fericire înseamnă să îți trăiești și să îți retrăiești copilăria!
Tramvaiul 41 ne așteaptă! Cine merge șe joacă?

Ani frumoși tuturor!