Sărbătorile vin și trec, așa cum vin și trec alegerile, fie ele locale,  parlamentare sau prezidențiale! Cine pleacă, cine vine? Să fie adevărat că prieteniile se uită, iar dușmăniile se sting în timp ce interesele rămân veșnice?

Anul 2021 a trecut! Anul 2022 vine! Realitatea socială obligă la reflecții! Toba bate tot mai tare! Dansatori avem, chiar dacă nu sunt autentici,  contracte avem, dar nisip și sare pentru deszãpezire mai există? După Moș Nicolae, cine votează pe Moș Crăciun președinte?

Codul galben de ploi, viscol și ninsori, lovește România! Puhoaie de apă, drumuri rupte, case inundate, rafale de vânt! În timp ce frigul își face simțită prezența, gerul îngheață, deja, mintea românilor? Vreau să cred că nu!

România de ieri? România de azi?

După încă un an de promisiuni, de declarații belicoase, minciuna își spune cuvântul! După încă un an de așteptări, de speranțe prăbușite, de „alianțe” și de mult praf în ochi, de dezamăgire și durere,  să însemne circul  soluția pentru România?

În Țară viscolul începe să răscolească sufletul! Măsuri? MegaRevelioane  cu „aleși” pe post de mascote? Cine are nevoie de Circ? Ține Circul de foame? Timpul nu ne așteaptă! Personal, am sperat că Buna credință nu se va ascunde după ușã, alături de Covid-19!

La ce mai ajută Buna credință? Sănătatea costă! Apărarea costă! Zâmbetul aproape lipsește! Circul nu ține de foame!

Realitatea se simte pe stradă, în farmacii, în piață!  Dacă o varză murată costă 9.80 lei/kilogram, cât costă sănătatea unui om? Ce mai înseamnă viață unui om? Dar eroii noștri ce mai înseamnă?

Fără să lovim cu piatră, cine mai gândește la România? Să fie adevărat că „aleșii”, indiferent de culoare, se calcă pe picioare într-o interminabilă „Horã a ignoranței”?

Cine are nevoie de „Mega-Revelionul potentaților"? Pe când și un Mega-Revelion al oamenilor simpli, încercați de greutățile vieții? Să însemne acesta o nouă dovadă că românii „trăiesc bine"?

Înseamnă țopăiala dovadă că economia duduie?! Ce am învățat în ultimii 32 de ani? Nu cumva românii dansează după cum li se cântă?!

Dacă toba se aude...ce ne mai lipsește?!

Talentul românilor este indiscutabil! De la New Fashion Style la folclor, pictură, analiză politică și sport, românii uimesc o lume întreagă! Ce se întâmplă cu tinerii noștri olimpici, medaliați cu aur la matematică, fizică și chimie? Câți olimpici mai rămân în Țară?

Realitatea? Lumina se stinge tot mai des prin case! Prețul la gaz crește! Educație? Cine mai are nevoie de școală într-o lume atinsă de sindromul „se poate și așa”? Locuri de muncă?

Viitor? Facturile bat la ușa în curând! În afară de potentați specializați în pași de dans, ce ne-a mai rămas?

Credință în Bunul Dumnezeu trebuie să o păstrăm în suflet!

Fără să îmi doresc polemici, petrecere, petrecere, dar încotro, România?

Să ne aducem aminte! Respect și aducere aminte pentru toți cei care au fost sacrificați pentru o „Românie mai bună”! Cine vrea să își mai aducă aminte de dânșii? Să nu îi uităm niciodată!

Sărbători cu lumină în suflet, prieteni!