Dragi compatrioți, distinși prieteni văzuți și nevăzuți, distins confrate, anunțata revenire la încorporarea în armată a tinerilor cu vârste între 18 și 40 de ani, înseamnă o soluție pentru Pace? Generalii („câtă frunză, câtă iarbă” - s.r.) ies în față? Cine are nevoie de „carne pentru tun” pentru un război care nu-i al nostru? Cine mai are nevoie de Pace?

Bombele să rămână departe de noi!

Istoria are nevoie de adevăr și de fapte! Românii au nevoie de speranță! Românii au nevoie de români! Timpul nu ne așteaptă! Oare să fie adevărat că Rusia nu are curajul să atace România, potrivit vectorilor informaționali? Dar cu unitățile militare din Țară ce s-a întâmplat (U.M.-urile Armatei Române de dinainte de '89, cu cele actuale, ale ocupanților străini - n.r.)? Cine merge la război? Bombele sunt încă departe de noi și trebuie să rămână departe!

Spitalele au ajuns în mâna rechinilor imobiliari după ce au fost apreciate, în mod nedrept, neperformante! 

Prostie, necunoașterea istoriei românilor sau rea credință?

La aniversarea Micii Uniri clopotul bate în dungă? Comemorare și veșnică pomenire de Ziua Unirii Principatelor Române? De ce oare  „aleșii” au ajuns la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, din București? Să fie prostie, necunoașterea istoriei românilor sau rea credință?! Ziua Unirii Principatelor Române, de la 24 ianuarie 1859, obligă la respect și la aducere aminte pentru toți cei care s -au sacrificat pentru o Românie Unită! Mica Unire nu înseamnă prilej de bucurie?

Dar cine cunoaște care sunt problemele reale ale românilor? Care probleme?! Ce probleme spun „cocoțații” în scaunele puterii?! Reiterăm cu un gând de sănătate și de Pace! Realitatea este cruntă!

Cine conduce România?

Înainte de a gândi la Război, mii de români furați  sunt împinși de autorități la ușa furnizorilor de energie pentru a-și face singuri dreptate! Cine conduce România? Furnizorii de energie? Supermarcket-urile? Multinaționalele sau băncile străine? Am uitat de președintele Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, demis pentru că a închis temporar și a amendat câteva supermarket-uri?  Ce face statul roman pentru românii încarcați cu facturi uriașe?

Realitatea?!

Aproape două milioane de români au rămas fară locuri de muncă! Cine este de vină? Cine spunea că „Economia duduie”? Cine încuraja împrumuturile externe pentru măști și izolete neconforme cu standardele Europene?  Cine răspunde pentru rușinea adusă părinților îngropați, încă, în saci de plastic?

Ce ne mai așteaptă?

Într-o Țară golită de tineri, mulți plecați la cules de sparanghel, pentru o viață mai bună,  într-o Țară din care  circa 10 milioane de români, 5 milioane cu acte și 5 milioane fară acte, au fost nevoiți să aleagă drumul pribegiei prin lumi străine, cine mai merge la Război?!

Se pare că bunul prieten Bogdan Lucian Ionescu are dreptate când scrie: „[…] vă răspund eu dom' profesor... vor merge la război proștii, cei din familiile sărace, iar progeniturile « jmecherilor » vor demisiona din consiliile de administrație a companiilor de stat și vor... pardon, își vor trimite prin fax, din Ibiza sau Thailanda,  demisia”.

La multi ani, România! Recunoștință prieteni, prieteni văzuți și nevăzuți, și distins confrate! România, încotro?[1]

---------------------------------------
[1]
- 21 ianuarie 2022