Fifor-Radu-Ciuca„Statul prea mult pe afară, colectivizează!"

Cu o zi înainte de Ziua Națională a României, la Antena 3 a fost invitat Ministrul Apărării (colective?), Mihai Fifor și Șeful Statului Major al Apărării, general Ionel Nicolae Ciucă. Nu am fost pe fază să urmăresc emisiunea, dar am înțeles că spre finalul emisiunii, acesta a fost întrebat care este orientarea sau poate strategia militară a României, vorbim despre apărare națională, sau apărare colectivă? Întrebarea se dorea probabil o încununare a emoțiilor naționaliste care „animă" periodic (la momente și sărbători naționale) marile televiziuni și realizatorii lor de doi bani, iar domnul Radu Tudor aștepta probabil răspunsul „Națională". Numai că domnul general Ciucă a răspuns, surprinzător, lăsându-l pe Tudor cu replica sub limbă, „Colectivă". A urmat un moment de uluială, apoi o altă întrebare, de final, „care este mesajul către români", dar aproape nu a mai contat, mesajul fusese „deliverit". România nu mai are apărare națională, sau dacă are, aceasta nu mai primează, este subordonată apărării colective, care de fapt, adică de facto înseamnă apărarea intereselor S.U.A., atât a celor politice, cât și militare, economice și... și... legislative. Nu pot să nu fac trimitere la recentul mesaj al Departamentului de Stat al S.U.A. (pentru că lucrurile se leagă), prin care ni se spunea, sau impunea ce legi să votăm și ce legi să nu votăm. Tot așa ni se spune (a se citi impune) cine ne sunt prietenii, cine ne sunt dușmanii, cine ne sunt eroii și cine criminalii, ce tradiții trebuie să respectăm sau să menținem, ce arme trebuie să achiziționăm, de ce calitate, la a câta mână, de la cine, cui să vindem (a se citi cadorisi) resursele, pe cine să punem sau să păstrăm în fruntea statului, la D.N.A., ce industrii să dezvoltăm (a se citi distruge), ce regii să privatizăm (a se citi, da pe un leu) etc etc etc.

Să fiu sincer, pe mine răspunsul nu m-a mirat, pentru că, ne convine sau nu, acceptăm sau nu, recunoaștem sau nu, asta este realitatea, România nu mai are aproape nimic național, steagul este multinațional,(made in China) sunt cel prin 3 țări în lume cu același drapel, economie națională nu mai avem, conducere națională nici atât, de vreme ce la Cotroceni avem un sas, la S.R.I. un evreu, la D.N.A. orice numai român nu, ambasador în S.U.A. un alt evreu, la Banca Națională (sanchi națională, când ea împrumută alte bănci naționale, dar în România leul slăbește până ajunge o amărâtă de pisică) alt evreu, deci țara e condusă de alogeni. Nu că ar fi neapărat ceva rău în asta, dar nu poți să nu te întrebi văzând aceste performanțe de carieră ale su(s)pușilor, oare românii sadea au devenit atât de proști încât nu mai pot să ocupe nici o funcție strategică în propria țară? Se pare că da, mint, sigur, Da !

Spuneam că răspunsul nu m-a mirat pentru că în fapt reflectă realitatea existentă și poate cineva trebuia să o spună clar și răspicat. Dar, vorba lu nenea Iancu, trădare să fie, dar să o știm și noi.Mă gândeam că așa cum s-a schimbat denumirea S.M.G. în S.M.Ap., poate s-a schimbat și Strategia de apărare și poate chiar și denumirea Ministerului Apărării, nu mai avem Ministerul Apărării Naționale, ci Ministerul Apărării Colective. Am căutat pe net să văd dacă nu cumva sunt defazat, s-a schimbat Strategia de apărare a României și eu, un amărât de pensionar nu sunt la curent. Am cătat pe Goagăle și am dat de un document căruia îi spune: „Strategia Naţională de apărare a României pentru perioada 2015-2019". Deci nu sunt defazat încă se mai numește (teoretic) Strategie Națională de apărare. Teoria ca teoria, pe noi practica ne omoară. Acuma văzând că nu bate harta cu țăranul, cred că ar trebui făcut ceva. Ori continuăm să credem că avem o strategie Naţională de apărare, și ne aburim așa în continuare până o să vină cineva de peste baltă să ne spună: „gata, ați visat destul, voi nu mai existați, de zi înainte noi vă organizăm și alegeri, dar nu mai e cazul oricum iese cine vrem noi, noi vă facem legile că oricum voi nu știți nici să le faceți nici să le apărați nici să le respectați, noi vă stabilim dușmanii, că de prieteni v-am scăpat, noi vă stabilim trădătorii, că eroi nu mai aveți, noi vă dictăm tradițiile, că voi aveți obiceiuri proaste, noi vă dăm să mâncați, că la voi în țară oricum nu mai crește nimic,noi vă facem istoria, că oricum de a voastră nu vă mai interesează", ori schimbăm sintagmele și nu mai spunem nici strategie, nici apărare națională, ca să nu creăm confuzii în mintea unor „nostalgici" care încă cred că mai au sărbătoare, tradiții, armată, rezerve, bancă, conducere, industrie, învățământ, cultură, Naţionale, ci armată, industrie de apărare, președinte, servicii secrete, Parlament, procurori, colectivi, numiți, aleși de un „colectiv de oameni de bine" care urmăresc interesele colective.

Și uite așa, ne întoarcem la colectivizare, dar nu așa, doar a pământului, că aia s-a făcut cu ajutorul rușilor și s-a și distrus cu ajutorul unui grup de „oameni de bine", ci o colectivizare „națională" adică a întregii națiuni, că am avansat și noi, ce dracu, doar suntem în secolul „Ics Ics I".

Am auzit că pe 1 Decembrie 2017, colectivistul de la Cotroceni urma să ne anunțe că în sfârșit s-au ridicat vizele pentru Statele Unite ale S.U.A., România nu mai este nici stat ioropean, nici partener strategic, a devenit o nouă stea pe steagul S.U.A. nu mai contează a câta, un fel de Texas de dincolo de baltă, important este că am întrat în colectivă. Ura, Ura, Ura! Ce este interesant, este că încercând să văd emisiunea pe pagina Antenei 3, am găsit înregistrarea video, dar din ea lipsește exact finalul, partea în care s-a pus întrebarea cu pricina și răspunsul primit. Oare de ce ? Nu a mai avut cameramanul spaţiu pe hardul camerei? Oricum înregistrarea de pe pagina Antenei 3 a rămas văduvită de mesajele celor doi oficiali cu ocazia Zilei de 1 Decembrie. Probabil că au spus: „La mulţi Ani, Româ

Aranjament grafic - I.M.

Bibliografie web

http://www.presidency.ro/files/userfiles/Strategia_Nationala_de_Aparare_a_Tarii_1.pdf
https://www.antena3.ro/actualitate/de-ce-este-esentiala-inzestrarea-armatei-romane-explicatiile-ministrului-apararii-si-ale-sefului-444602.html