Referindu-se la Congresul Galben care s-a consumat în condițiile în care Bucureștiul a intrat în „scenariul roșu”, ziarul „România liberă” publica joi, 23 septembrie, horoscopul Cîțu-Zât!: „Vor fi restricții la Congresul P.N.L., din motive de siguranță sanitară. Cei circa 5.000 de participanți vor respecta distanța fizică între ei, a promis premierul. De asemenea, participanții vor purta măști și vor prezenta certificate digitale”… Cucu! Horoscopul a fost una, distanța fizică și restul… „Dineu cu proști!”. (Redacția)

A trecut și marea cumetrie a Mafiei Galbene! Focar liberal! De trădători, hoți și combinatori. S-au pupat inele, s-au lins clanțele, s-au împărțit ciolanele, s-au băgat în ciment trădătorii! Adică aia de erau „băieți buni” și mai ales „băieți de bază”.

Nașul a mierlit-o! Trăiască Nașul!

Totul la vedere: înjurături, huiduieli, urlete, panaramă in general. 6.000 de 'ngălbeniți adunați la un loc, cu un Mut copt in solar, coborât dintr-un jet de lux, după ce a spart niște bani, ai voștri, prin magazinele din New York!

Apropo coane, ți-ai luat pantofii aia de la „Macy's”? Aia cu garanție pe viață? Îți zic eu că nu! Știi mă, nu mai exista magazinul in „Macy's”! Ghinion! Ai aflat târziu, că ție îți plac ăia!

Cică ar fi pandemie! De un virus mortal care fuge de la unul la 340! Da, da! Așa zicea unul specialist, care acu' are imunitate! De parlamentar! Da' el nu se infectează! Știi mă, are imunitate politică!

Voi, ăștia 4.874 de delegaţi cu supliment de invitați erați negativi! Pai, e frumos așa? Ce face ăla cu geacă și pistol la brâu acu'? Cum dracu' mai calculează pixul lui incidentele să vă vâre în coteț, când la cca. 5.000 de cornute, în viu, nu era niciunul pe „plus”?

Nu e bine, domnu' Câțu, nu e bine! Da' o să afli și tu în curând! Cum e să fii Naș! In partidul fostului și actualului Jupân in partidul pe care-l ai în spate: P.D.L.! Ai observat că un domn Blaga, stătea și privea? Nu-i de bun augur! Jupânul mare - nu ăla mut -, cred că stătea cu un pahar de whisky și o scrumieră și se soetea de râs! Nici chiar el nu sperase să fiți atât de idioți!

Răzbunarea se servește rece! De obicei! O să afli singur, când o să ai și tu soarta lui Orban! Că așa e viață sub Jupân!

Ieri am văzut live un focar! Nu de virusul lui Calache, nu de gripă, doar de boală! Și boala asta e grea! E boala de putere, de înavuțire, de control, de totalitarism, de nebunie, in general! Este incurabilă! Nu există tratament! Focar de borfași adunați la un loc, care pentru interesele proprii bagă „la beton” pe oricine le stă în cale! In timp ce România Prăduită stătea și se uita la voi, ca la un circ!

Circ de cea mai proastă calitate, cu unul care urla din toți rărunchii de ziceai că are in el o legiune! Legiunea erați voi! Lui, să-i arunce cineva un post in troc, înainte să se ducă acolo unde-i este locul legiunii: între porci și în prăpastie!

Cam așa a fost focarul de la „Romexpo”! Focar de golani, care sunt pe buza prăpastiei și alunecă la vale! Vedeți că prăpastia e adâncă! De acolo, nu a reușit să se întoarcă nimeni o dată căzut! Nu avea cine să vă facă vânt! Eeee, acu' are! Jupânul! De când vă așteaptă! A venit vremea!

Prăbușire rostogolită! Pentru că nu ați fost nicicând precáuți! Ați fost doar proști! Și hoți. Și așa ați rămas!

Ghinion!

Nota redacției - Textul prezentat este un pamflet. Personajele și împrejurările descrise sunt simple coincidențe cu cele din realitatea contemporană…

Aranjament grafic - I.M.

 

----------------------------------------