Robert Fisc-The Independent-Duma-SiriaÎn ediţiile precedente făceam apel la readucerea aminte a inexistenteor „arme de distrugere în masă" ale lui Saddam Hussein, la „Primăverile arabe" - egipteană şi libiană -, cea de-a doua, pigmentată cu excesul de zel al clovnului Nicholas Sarkozi şi linşarea televizată a lui Muammar al Gaddafi - binefăcătorul clovnului. Acum, drapelul albastru-alb-roşu fâlfîie la suflarea altei marionete, care nu vede pădurea din cauza copacilor... Alţi actori, aceeaşi piesă.„Episodul Duma" din aprilie 2018 miroase nu doar a praf cauzat de exploziile binefăcătoare ale rachetelor Tripei Alianţe S.U.A.-Marea Britanie-Franţa, ci şi de urmarea criminală prin hipoxie. Qui prodest ? Intervenţia dură a Rusiei a liniştit „avântul" tăietorilor de capete de la ISIS şi a cam ştirbit prestigiul războinic al Unchiului Sam, iar migraţia Islamului pe terenul vechiului continent stagnase. Mutti Merkel s-a ales cu dispreţul public al conaţionalilor ei, dar şi al cetăţenilor Europei.

Noua Ordine Mondială avea nevoie de un nou pretext pentru a-şi revigora agresivitatea şi reactualiza supremaţia. Debutul oficial al „luptei împotriva terorismului" de după acel 11 septembrie 2001 încâlcit şi acoperit cu grijă cu prelate de camuflaj, practica asasinatului ca politică de stat (capturarea şi spânzurarea lui Hussein, comandoul comandat pentru uciderea enigmaticului, nevăzutului şi contestatului Bin Laden privită pe viu din biroul „Casei Albe" de anomaliile statale Obama-Hillary Clinton)... nu sunt altceva decât variaţii pe aceeaşi temă.

Deşi semnatarii următoarelor două expuneri nu sunt colaboratorii noştri, în spiritul respectului pentru adevăr, le supunem atenţiei domniilor voastre, încheind expunerea cu un text care circulă în spaţiul virtual şi pe care vi-l supunem atenţiei. În ce măsură oglindeşte sau nu realitatea o pot spune cei mai bine informaţi, dar dacă măcar 20% din afirmaţii sunt reale agresiunea asupra Siriei se poate aşeza în acelaşi registru cu România ceauşistă, cu Irakul husseinist şi Libia gaddafistă. Pe unde au trecut atacatorii a rămas doar haos şi cadavre. Sintetizat spus, cam atât rămâne după aplicarea Noii Ordini Mondiale ! Sunt opinii ce nu pot fi neglijate, concluziile rămânând la aprecierea dumneavoastră. (Ion Măldărescu, Redacţia ART EMIS).

Anatomia unei manipulări criminale[1]
Iulian Capsali

Statele Unite, Marea Britanie și Franța au bombardat Siria fără absolut niciun motiv. Exact cum s-a întâmplat cu alte state din Orient si nordul Africii distruse pe altarul înroșit de sânge al „democrației liberale" și al „societății deschise", în fapt alibiuri pentru Noua Ordine Mondială.Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (O.I.A.C.), blocați ca să vină la locul presupusului atac de gaze, pentru că „nu aveau permisele O.N.U."

Corespondentul de război Robert Fisk (foto) este un jurnalist cu merite mari în descâlcirea problemelor din zonele de conflict. Nemulțumit de filmulețele în care „Căștile albe" decontaminează copiii cu furtunul cu apă în urma unui atac chimic al forțelor armate siriene[2] (vezi video), s-a dus la direct la Duma. Corespondent de război timp de 40 de ani în Liban, Afganistan, Irak, Siria, ș.a.m.d., are experiența necesară ca să discearnă între realitate și manipulare, mai ales că informațiile din Siria sunt primite prin telefon numai de la activiștii pentru drepturile omului (Soros, gen), organizații islamiste sau posturi tv globaliste de tipul Al Jazeera, susținute cu bani ai monarhiilor wahabite ale Golfului, sponsori principali ai ISIS, dușmane de moarte ale Siriei și ale aliaților săi musulmani șiiți.

Serviciile secrete franceze au certificat faptul că au fost folosite gaze toxice împotriva populației din Duma, ca și reprezentanțiDuma-Siria-2 ai O.M.S. care au spus că, în urma analizelor de sânge și de urină, s-a constatat prezența gazelor otrăvitoare la sute de persoane. A urmat atacul dat de marile puteri nucleare, cu rachete, asupra „depozitelor de gaze toxice" și „centrelor de producție" ale acestora. În mod... paradoxal, „inspectorii din cadrul (O.I.A.C.) sunt în prezent blocați ca să vină la locul presupusului atac de gaze, aparent pentru că nu aveau permisele corecte ale ONU" - menționează Fisk.

Dr. Rahaibani, medic în Duma, face precizări asupra momentului în care au fost aduși „otrăviții": „Mă aflam cu familia în subsolul casei noastre, la trei sute de metri de aici, noaptea, dar toți doctorii știu ce să întâmplat. Au existat multe bombardamente (ale forțelor guvernamentale) și avioanele au survolat Duma mai ales noaptea - dar în acea seară a fost vânt și nori mari de praf au început să vină înspre subsolurile și pivnițele unde se refugiaseră oamenii. Ulterior au început să sosească în spital, suferind de hipoxie, lipsă de oxigen. Apoi, cineva la ușă, o „Cască albă", a strigat: „Gaz!" Și a început panica. Oamenii au început să arunce apă peste unul pe altul. Da, filmul a fost filmat aici, este autentic, dar ceea ce vedeți sunt oameni care suferă de hipoxie - nu de otrăvire cu gaz".

Nimeni, niciun corespondent de presă, nu a filmat momentul în care au fost înmormântate cele peste 60 de „victime" ale atacului cu gaz, iar medicii nu au văzut niciun mort. „Giganții mediatici, care își permit să trimită armate de corespondenți, nu au mișcat nimic-nimic, ci au înghițit și regurgitat o joasă și josnică propagandă de război [...] Ăia sunt cei de ne învață pe tot restul globului ce e aia democracy, values, rule of law. Altfel, ce dacă planeta e gata să ia foc nuclear de la o înscenare mizeră și oribilă. Important e să ne luăm premiile și să facem pe deontologii și curajoșii„".

La Duma (Siria), n-a fost nici un atac chimic![3]
Lelia Munteanu

„Aceasta este povestea unui oraş numit Duma...". Aşa îşi începe relatarea de la faţa locului unul dintre foarte puţinii corespondenţi de război în a cărui onestitate am o încredere deplină - Robert Fisk. Excepţional cunoscător al Orientului Mijlociu, stabilit la Beirut, Fisk e pentru mine una dintre cele mai credibile surse. După atacul americano-franco-britanic din noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a deplasat acolo ca să vadă cu ochii lui. Prima concluzie, după ce Fisk a făcut ceea ce trebuiau să facă aliaţii înainte de a lansa atacul (a cercetat clinica unde a fost realizat filmuleţul care a îngrozit şi revoltat lumea[4], a cercetat împrejurimile, a vorbnit cu martori): la Duma n-a fost nici un atac chimic!

Prima informaţie a primit-o de la unul dintre medicii spitalului subteran (în Duma, pe toată perioada când oraşul a fost sub ocupaţia aşa-numiţilor rebeli, viaţa s-a desfăşurat în pestilenţiale adăposturi subterane): filmul distribuit de propaganda occidentală e autentic! Dar pacienţii pe care îi vedem în imagini, declară dr. Assim Rahaibani, „au fost afectaţi nu de gaz, ci de lipsa oxigenului din tunelurile pline de gunoaie şi din subsolurile în care au trăit, într-o noapte în care care vântul a stârnit o furtună de praf"[5].

„...Da, viceoclipul a fost filmat aici, e adevărat, dar ceea ce vedeţi sunt oameni care suferă de hipoxie, nu de intoxicare cu gaz"

Mărturia unui localnic (dintre cei care nu au plecat cu gruparea jihadistă): „Eram cu familia în subsolul casei mele, la trei sute de metri de aici (clinica subterană, cunoscut ca Punctul 200, n.m.), în noaptea aceeea [...]. Aeronave au zburat mereu deasupra Dumei pe timp de noapte, dar în noaptea aceea existau nori uriaşi de praf purtaţi de vânt, care începuseră să intre în subsolurile şi pivniţele unde locuiau oameni. Şi ei au început să vină aici (în clinică, n.a.) - sufereau de hipoxie, lipsă de oxigen. Apoi, cineva care stătea în dreptul uşii, o « cască alba », a strigat: « Gaz! » şi s-a declanşat panica. Oamenii au început să arunce unii peste alţii cu apă. Da, viceoclipul a fost filmat aici, e adevărat, dar ceea ce vedeţi sunt oameni care suferă de hipoxie, nu de intoxicare cu gaz".

Despre cei 40 sau 70 de morţi care ar fi rezultat în urma presupusei gazări ordonate de Bashar al-Assad, oamenii care au rămas în Duma nu ştiu nimic

Căştile Albe sunt volntarii unei organizaţii de salvatori sirieni anti-Assad, care acţionează în zonele ocupate de aşa-numiţii rebeli, organizaţie stipendiată mai ales din Marea Britanie şi Statele Unite. Cei care au acţionat în Duma (inclusiv în noaptea presupusului atac cu gaz) au şi plecat spre fieful jihadist din Idlib, în autobuze escortate de ruşi, motiv pentru care Robert Fisk nu i-a mai găsit în oraş. Şi Jaish el-Islam („Armata Islamului"), finanţată de saudiţi, s-a retras din Duma, după lungi pertractări cu ruşii (în noaptea presupusului atac cu gaz, erau pe picior de plecare). Cât despre cei 40 sau 70 de morţi care ar fi rezultat în urma presupusei gazări ordonate de Bashar al-Assad, oamenii care au rămas în Duma nu ştiu nimic. E greu de presupus că într-un loc în care oamenii doresc să afle unii despre ceilalţi ca să se asigure că mai sunt în viaţă, 40 sau 70 să fi dispărut fără urmă, într-o noapte, sau să fi existat tot timpul acolo, anonimi, cu atât mai mult cu cât propaganda occidentală a raportat că printre ei s-ar fi aflat şi copii.

Îl cred pe Robert Fisk. Aştept ca preşedintele Macron să aducă dovezile irefutabile ale atacului chimic, dovezi pe care le clama zilele trecute. De la premierul May şi preşedintele Trump nu mă aştept la nimic.

„Vocea" spaţiului virtual

- în Siria, nu există nicio bancă centrală Rothschild.
- Siria a interzis produsele alimentare modificate genetic, precum și cultivarea și importul acestora.
- Siria este singura țară arabă care nu are datorii la Fondul Monetar Internațional, nici la Banca Mondială, nici la altcineva.
- familia lui Assad face parte din orientarea (religioasă) alawită; acesta este un curent minoritar şiit al islamului tolerant; a fost combătută de la moartea lui Mohamed de majoritatea sunnită.
- femeile din Siria au aceleași drepturi ca și bărbații în privința studiilor, sănătății și educației.
- femeile siriene nu sunt obligate să poarte vălul. Legea Sharia (Legea islamică) este neconstituţională în Siria.
- Siria este singura țară arabă cu o constituție seculară și nu tolerează mișcările extremiste islamice, care sunt combătute puternic (chiar și cu metode extreme).
- aproximativ 10 % din populația siriană aparține uneia dintre multele ramuri creștine, prezente întotdeauna în viața politică și socială.
- în alte țări arabe populația creștină nu ajunge la 1 % din cauza tratamentului prost.
- Siria este singura țară mediteraneană în întregime proprietară petrolului său (aproximativ 500.000 barili / zi) și nu și-a privatizate companiile de stat.
- Siria are o largă deschidere spre cultura și societățile occidentale, cum numai Libanul o mai are în lumea arabă.
- Siria a fost singura țară pașnică din zonă, fără războaie sau conflicte interne.
- Siria este singura țară din lume care a primit refugiații irakieni, fără nicio discriminare socială, politică sau religioasă.
- Bashar al-Assad are o susținere populară foarte mare.
- Siria dispune de rezerve de petrol exploatabile (aproximativ 2,5 miliarde de barili), care este rezervată întreprinderilor de stat.

Grafica – I.M.

--------------------------------------------------------

[1] filmarea este reală, dar ceea ce vedeți sunt oameni care suferă de hipoxie - nu de otrăvire cu gaz https://www.independent.co.uk/voices/syria-chemical-attack-gas-douma-robert-fisk-ghouta-damascus-a8307726.html
[2] https://www.activenews.ro/externe/Anatomia-unei-manipulari-criminale-150408
[3] http://www.gandul.info/puterea-gandului/la-duma-siria-n-a-fost-nici-un-atac-chimic-17133879
[4] Op. cit., https://www.independent.co.uk/voices/syria-chemical-attack-gas-douma-robert-fisk-ghouta-damascus-a8307726.html
[5] Ibidem.