„Lasciante ogni speranza, voi ch'entrate!" - Lăsați orice speranță, voi cei care intrați. (Dante Alighieri, „Divina Commedia", cânt III, vers 9).

Când nu mai avem nici o speranță, suntem deja in infern, chiar dacă trăim încă. Deci, să ne rămână măcar speranța în mai bine, adică în Reunire care, oricum, mai devreme sau mai târziu, se va înfăptui. Cu atât mai mult că suntem în săptămâna Sfintei Sărbători de Nașterea Domnului. Și creștinii la început au trecut prin foarte multe prigoniri, dar credința și speranța i-au făcut să treacă peste toate, să supraviețuiască, să schimbe fața lumii spre bine.

Nașterea Domnului, la români, Crăciunul, este cea mai mare sărbătoare creștină - religie care a avut un rol hotărâtor în civilizația umană. Pentru poporul român această sărbătoare are o semnificație deosebită. De menționat că din popoarele creștine doar la români s-a păstrat ziua de naștere a Domnului Hristos cu denumirea de Crăciun, o sărbătoare precreștină, care se spune că ar coincide întocmai cu ziua de naștere a lui Zamolxis. Pe data de 25 decembrie anul 560 înainte de Hristos, acum 2578 ani, se născuse la părinții Crăciun și Vetra, posibil si Vatra, fiul Zamolxis. De bucurie tatăl Crăciun a început să dăruie cadouri copiilor din sat, obicei si acum păstrat la români. Faptul că strămoșii noștri, dacii, au fost primul popor creștinat și atât de ușor se explică prin aceea că religia precreștină a dacilor a fost una monoteistă (credința în Zamolxis) spre deosebire de vecinii săi greci chiar și romani care credeau într-o mulțime de zei, nemaivorbind de slavi care se închinau ciopliturilor din lemn a diferitor animale.

În ajunul acestei mari sărbători creștine președintele turist Dodon a făcut o vizită în Israel, în timpul căreia s-au produs mai multe evenimente. În timpul întâlnirii cu diaspora (de fapt a fost cu segmentul evreu rusolingv din fosta U.R.S.S.) se vedea cu câtă satisfacție le vorbea evreilor în preaiubita limbă rusă. „Moldova este un stat multinațional în care trăiesc moldoveni, găgăuzi, bulgari, ruși, ucraineni, evrei ș.a...." a declarat Dodon. Pentru dondoni, să consultăm DEX-ul. Națiunea este o „comunitate umană caracterizată prin unitatea de teritoriu, conștiința identității istorice și culturale" ne spune DEX-ul. Grup etnic este parte a populației dintr-o societate vorbind aceeași limbă, împărtășind aceleași atitudini, comportamente, trăsături mentale etc. ca produs al originii și tradiției culturale comune (fără unitate de teritoriu!), care au țările lor de origine. De exemplu, în Turcia, kurzii sunt o națiune care au teritoriul lor în Turcia de mii de ani. În Basarabia există o singură națiune titulară (82.1% conform recensământului din anul 2014), care este caracterizată prin „unitate de teritoriu, conștiință a identității istorice și culturale" - românii (moldovenii). Restul sunt grupuri etnice. Grupurile etnice găgăuze (4.6%) și bulgare (1.9%) au fost aduse de țar începând cu a. 1806, salvându-i de la genocidul din țara lor de origine, Bulgaria. Rușii (4.1%) au fost aduși după ocuparea Basarabiei la 1812, având țara lor de origine, Rusia. Ucrainenii (6.6%) s-au constitui ca un grup etnic pe o perioadă mai lungă datorită vecinătății și politicilor duse de unii domnitori ai Moldovei. Atunci despre ce stat multinațional bâiguiți tovarăşe președinte Dodon? Aveți mari restanțe la capitolul de istorie și știința populațiilor.

Un alt eveniment a fost vizita Lăcașului Sfânt pentru toți creștinii și decorarea de către Patriarhul Teofil al III-lea a socialistului Dodon cu Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt pentru „merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe". Mă miră faptul cum mari personalități ale creștinătății îl decorează pe acest hermafrodit „creștin-satanist cu steaua roșie satanistă în frunte și cruce la gât" cu ordine bisericești. Când patriarhul Kiril l-a decorat cu Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej", gradul II, „pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova" (atenție la coloana vertebrală a acestui nevertebrat!) înțeleg acest lucru. Este plata pentru servilism, pentru slujba făcută stăpânului. „Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune (da, poporul nostru o istorie multimilenară și creștinătate de aproximativ 2.000 de ani, iar rușii o istorie care abia de încape într-un mileniu!) și o Biserică ortodoxă comună (de când, de la 1812, dar până atunci cu cine erau acești rătăciți creștin moldoveni!). Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse (și biserica ucraineană a fost, și unde e acum?). Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare (niciodată să nu fii sigur pe ceea ce nu depinde de tine. Acum Dodon are o mare problemă: nu mai poate pleca în turism creștin la muntele Atos după ce biserica rusă s-a despărțit de rădăcinile ortodoxiei!). Мajoritatea covârșitoare a credincioșilor creștini ortodocși din Moldova sunt de aceeași părere (Minciuni! Nu cred că și creștinii ortodocși ce țin de Mitropolia Moldovei au aceeași părere!)", declară pompos Dodon pe Facebookul său. La ce te mai poți aștepta de la un „holop", un sclav al stăpânului rus, un intrus? Special pentru Dodon informație: Mitropolia Moldovei a fost înființată în a. 1386 și recunoscută de Patriarhia Ecumenică din Constantinopol în anul 1401 atunci când Biserica Ortodoxă Rusă a fost recunoscută de Constantinopol doar peste 200 de ani, în anul 1589. De câtă slugărnicie trebuie să dai dovadă atunci când nu-ți cunoști valorile. Pentru toate trădările pe care le face contra propriului popor Dodon ar trebui s-o termine ca și tizul său ucrainean Ianukovych, s-o șteargă în rezervația pregătită de Putin pentru slugile - președinți fugari.

Merită atenție și modul cum l-a numit patriarhul Rusiei pe Dodon „smotreashhij după biserici și mănăstiri". În perioada feudală „smotreashhij" era un fel de vechil care îi veghea pe robi, argați. În jargon hoțesc înseamnă o autoritate criminală care „urmărește respectarea legilor hoțești, este intermediarul între administrație și deținuți, se ocupă de reglarea conflictelor și gestionează obshhakul (parte din banii furați vărsați în ceaunul comun)". Observați cât de bine i se potrivește această noțiune lui Dodon. Într-adevăr, el este „smotreashhij" după bisericile și mănăstirile" furate și omul de legătură între administrația (moscovită) și mireni. Însă chiar nu înțeleg deloc cum Patriarhul Teofil al III-lea l-a decorat pe Dodon cu Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt pentru „merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe". Să nu vadă Preasfinția sa că pe fruntea lui Dodon este arsă steaua roșie satanistă cu cinci colțuri, că socialistul Dodon, fidel mentorilor săi sataniști Lenin, Stalin, pe sama cărora este sângele a sute de mii de oameni ai clerului, a milioane de creștini, zeci de mii de biserici și mănăstiri distruse, închise, vandalizate. Să nu știe Preasfinția sa că ultimul patriarh adevărat al Rusiei Tihon i-a dat anatemei pe 19.01.1918 pe bolșevici, anatemă care încă nu a fost ridicată, iar Dodon este urmașul direct al bolșevicilor Lenin și Stalin.

În general, într-o democrație autentică este normal să respecți opinia oricui. Dodon însă nu are nicio opinie proprie, nicio credință adevărată. Dacă ar fi crezut sincer în gogomăniile socialist-comuniste ale mentorilor săi l-aș fi înțeles într-un fel. Dar cum să-l respecți pe acest „satanist creștin!" dacă dimineață se închină sfinților din biserică, iar după masă – idolului Lenin din Valea Morilor. Dacă o săptămână în urmă declara „Eu vreau ca întreg poporul moldovenesc să fie în partidul socialiștilor" (aproximativ acesta a fost declarația lui Dodon la una din televiziunile sale) (adică pe toți să ne transforme în sataniști!), iar zilele trecute vizitează cele mai sfinte locuri ale creștinătății. I-am mai spus-o și i-o mai spun: „Hotărăște-te odată ce vrei să fii: satanist sau creștin". Nu poți la nesfârșit sta pe două scaune. Declară odată acest lucru în mod oficial.

La doar câteva zile după decorarea de către Patriarhul Teofil al III-lea pentru „merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe", în stilul mentorilor săi bolșevici Dodon cheamă la revoluție. Lumea întreagă în ajunul Nașterii Domnului cheamă la împăcare, iertare, numai bolșevicul satanist Dodon cheamă la vărsări de sânge, la revoluție. Într-o conferința de presă recentă a promis că va crea o așa numită mișcare populară (copie fidelă a frontului popular al lui Putin!), în fiecare localitate va crea puncte de sprijin („soviete"), copii fidele ale lui Lenin cu deviza „toată puterea sovietelor" (mai nou în varianta dodonistă „Toată puterea președintelui"). Rolul acestora este să preia puterea (cum a făcut Lenin la 25 octombrie 1917) dacă după alegerile din 24 februarie nu vor lua majoritatea. „Eu nu am vrut să scot lumea să facem revoluție, dar, dacă asta va continua după alegerile parlamentare, și acest lucru este posibil, creăm mișcarea națională și vom vedea ce vom face. Cetățenii așteaptă. Eu fac apel la ei (adică îi provoci! - n.a.) și ei răspund la apelul meu. Noi altă soluție nu avem", a remarcat Dodon. Este o declarație extrem de periculoasă dar care rămâne fără atenția organelor de drept. Acest individ, care conform Constituției este garantul stabilității, creează această instabilitate și e pe cale de a porni un război civil. Și n-are cine-l opri. Partenerul de binom Plahotniuc, ar putea însă nu o face din interes, iar opoziția încă e cam slabă. Poate această fortificare a centru-dreptei l-a deranjat pe Dodon sau ordinul Șefului de la Kremlin devine mai categoric. Probabil, pe fundalul înfrângerii în Ucraina (presa germană a făcut o paralelă între independența bisericii ucrainene și destrămarea imperiului rus!) Șeful ia cerut acțiuni (pentru care e plătit!) nu doar vorbe. Și valetul s-a pus pe treabă.

Spuneam ceva timp în urmă că relațiile dintre Plahotniuc și Dodon sunt ca jocul dintre pisică și șoarece, la care Dodon a menționat că nu se știe până la urmă cine va fi pisica. În acest joc Plahotniuc se dorește a fi pisica. Se pare însă că și Dodon, simțindu-se acum pe cal alb, se vrea și el pisică. Cu ce se va termina această duelare. Pentru ai mai tăia din „pohte" Plahotniuc îi creează pe segmentul de stânga un trol - Șor (care de fapt cu „binefacerile lui" va rupe și din centru-dreapta). Chișinăul este împânzit de megabanere cu inscripții „Cel mai bun doar în Orhei".Pentru acest individ certat cu legea, condamnat de prima instanță la închisoare pentru șapte ani (pentru furtul a 250 mln Euro!), iar în a doua instanță judecata este tărăgănată deliberat, Plahotniuc ia făcut dar un post de televiziune. La postul lui Șor (Orhei TV), la posturile subordonate lui Plahotniuc, dar chiar și la postul „Moldova 1" (!!!), seară de seară ni se prezintă „raiul" construit de Șor la Orhei, în kolhozul lui din Jora de Jos. În acest colț de țară uitat de Dumnezeu, condus de hoți și tâlhari, apare un fenomen extrem de periculos. Omului de rând i se inoculează ideea că bine pot face doar hoții gen Șor, Tauber ș.a. „A furat dar ne dă și nouă" declară orheianul de rând. Ce timpuri am ajuns!

Este total necreștinește să joci pe slăbiciunile oamenilor la nivel de stat. Dar tocmai asta face toată conducerea de vârf (de la președinție, guvern până la trolii creați de ei prin fundațiile Edelveis, „Din suflet", Șor). Marea speranță este că după 24 februarie prin votul nostru vom pune capăt acestor tâlhării și vom reveni la normalitate. Să ne lumineze Domnul acum, în aceste frumoase zile de sărbători dar și în cabina de vot pe 24 februarie!

P.S. Iertată-mi fie îndrăzneala de a scrie în aceste luminate clipe ale Naşterii Domnului despre lucruri necreștinești, dar lipsa de reacţie la