Mic îndrumar către presa aservită

Mass media aservite politic (pe care toate partidele o plătesc cu bani de la buget, adica ai voștri si ai noștri - dezvăluiri de presa, in linkurile de ma jos) are o nouă tema arzătoare, zilele acestea: sa promoveze ideea ca am pierdut procesul pe care i l-am deschis anul trecut unui europarlamentar U.S.R., pentru defăimare.

E fals! E o noua intoxicare!  Am să explic, succint, de ce:

- Sentința din fond nu este definitivă! (mai are doua căi de atac, apel și recurs).

- Sentința a fost dată acum șase luni, deci ea nu mai poate fi numită știre, după nici o regulă a jurnalismului din orice timp sau spațiu geografic. Ceea ce înseamnă că singurul motiv pentru care e scoasă acum, pe tapet, e încercarea de a manipula opinia publică si de a crea, astfel, impresia falsă că aș fi pierdut definitiv procesul.

- Atașarea pozei soțului meu și folosirea numelui lui, în alăturare cu al meu, într-o chestiune care mă privește doar pe mine, cu scopul de a-i specula notorietatea și a crește vizibilitatea      știrii” - e o altă tactică de manipulare meschină, ce nu are nimic de-a face cu „informarea” publicului, pe care presa o „informează” cînd are interes și nu o informează cind nu are interes (dovadă „stirea” despre așa-zisa “pierdere” in instanța, data la șase luni, de la pronunțarea unei sentințe ce a fost deja atacată cu apel! ).

- Mare parte din așa-zișii ziaristi care au tratat “stirea” ( repet: șase luni mai tirziu!) au citit decizia din fond, degeaba, fiind incapabili sa distingă nu între noțiuni elementare de procedura civilă, ci între noțiuni elementare de logica: subiectul, adică persoana judecată nu sînt eu, ci eurodeputata USR. Cu alte cuvinte, nu ceea ce am postat eu pe Facebook este supus judecății instanței, ci injuriile, calomniile, instigarea la ură, amenințarea de tip mafiot pe care le-a proferat eurodeputata pe pagina ei de socializare, la adresa mea, dar și instigarea la ură și discriminare în mediul on-line, îndreptate împotriva mea, pentru „vina” de a-mi fi exercitat liber drepturile fundamentale, garantate de Constituție (dreptul la opinie și libera ei exprimare, dreptul la (auto)educație, dreptul de a protesta, dreptul de a dispune de propriul corp, dreptul la demnitate și propria imagine).

- Prin urmare, reanalizarea publica a postării mele, scrise in baza tuturor drepturilor mele constituționale de cetățean liber, e o nouă tentativă de a abate atenția de la fondul problemei și anume actele de defăimare repetate, în spațiul public, pe care le-a comis eurodeputata. Si asta ar fi sesizat din prima o presă liberă. Nu si una aservită.

- Procesul acesta nu este numai despre mine. Este despre fiecare cetățean român, căruia i s-a pus si i se pune pumnul în gură de către un reprezentant al statului (eurodeputata era atunci membră a unui partid de coaliție aflat la guvernare), pentru „vina” de a nu se alinia ideologic cu linia trasată de partid/guvern/regim. Fix, ca-n „vremuri de trista amintire”!

- Cu alte cuvinte, procesul acesta este depre libertatea de opinie si expresie a tuturor. Dacă pierd eu, ma tem ca pierdem toți! Nimeni nu va mai avea garanția drepturilor sale fundamentale. Asta nu înțelege presă, ce a fost cumpărată â

în pandemie, oficial, de către guvern, cu banii cetățenilor ca să mintă cetățenii, si care se bucură acum inept ca as fi „pierdut”, fără să cunoască sau măcar să consulte o secundă jurisprudența articolului 10 CEDO, care o protejează și pe ea de abuzuri similare, ca cele comise de eurodeputată. Sau să frunzărească iar Constituția României, ca să vadă că adevarul și dreptatea stau de partea mea și că refuzînd să își apere un (fost) coleg de breaslă, refuză, pînă la urmă, să își apere propria meserie. Dacă ar fi citit măcar o dată toate articolele de lege, sub protecția cărora și ei scriu la gazetă, zi de zi, ar fi aflat că nici o lege civilă, penală sau morală nu îți dă voie să calci in picioare demnitatea unui om, pentru că nu gîndește ca tine. Sau poate îți dă. În Coreea de Nord.

Rămîne doar ca și decizia instanțelor superioare să confirme acest adevăr. Si am încredere deplină că o vor face! De dragul tuturor!