Col. (r) Marin Neacşu, art-emisDomnule, te doare bulbul rahidian. Ce Titulescu, ce Duca, ce Cuza, ce Brătieni, ştifturi domnule, ştifturi, toţi pălesc pe lângă marele om de stat, salvatorul economiei româneşti, politicianul sagace, rapace şi atroce, conştiinţa neamului, cel care a dat culoarea albă zăpezii şi miros florii de cireş, a pus coadă ursului şi stop degingoladei economico-financiaro-politice a României, ce spun eu a României, a planetei, Universului. Mai e nevoie să spun numele? Sunt convins că toată lumea ştie că mă refer la Julien Dacian Cioloş. Deci nu mai spun. Se apropie alegerile şi toată „fruntea" dreptei preacurate se înghesuie să îi intre în graţii. Preşedinţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă au bătut la uşa lui milogind branză şi ceapă. Este pur şi simplu de domeniul comediei absurdului cum un om care nu a făcut nimic, a schimbat un guvern in doar un an de zile, a dat şi retras Hotărârile de Guvern, cât pentru 10 guverne, a retractat şi anulat propriile decizii, a bulversat toată legislaţia, punând frîne, propunând, negând şau retrăgând iniţiative legislative până nu a mai ştiut nimeni ce lege să mai respecte, ei bine acest om este dorit, cerut, rugat, implorat, ameninţat să se alăture unor partide care se lăudau că au oameni să facă câte două guverne odată. Mă mir că nu e chemat să candideze în S.U.A., că şi aşa cei doi candidaţi sunt vai de mama lor.

Hora miresei

Iohannis riscă suspendarea şi îşi bagă nasul în treburile partidelor, antepronunţîndu-se asupra premierului pe care l-ar vrea pentru el, somându-l să spună mai repede dacă e cu el sau nu, dacă se înscrie în partidul lui, pentru a fi viitorul lui prim ministru după alegeri. Noroc că liderii de partide opoziţioniste doar aşa cu numele, sunt prea îngrijoraţi să nu îşi piardă capul, pentru a se mai uita la capul lui Iohannis. Peneliştii, cei cu functii mari şi dosare la fel dar păstrate la sertar, dirijaţi sau mai bine spus speriaţi de acelaşi preşedinte dar mai ales de cele două mâini mînuitoare de săbii, Ko Co l-au debarcat repede pe Buldog de pe scaun, pentru a-i face loc Salvatorului naţiei. Ultima vedetă a politicii de Dâmboviţa, salvatorul Bucureştiului, Nicuşor Dan, cel care a salvat Bucureştiul dar nu se ştie încă de cine sau de ce, deşi e pe val, e drept un val mic, într-un pahar cu apă îl vrea şi el pe Cioloş, ori în partid ori ca candidat (sic!) al partidului său, sperând ca valul să se mute în oală şi să prindă şi el un ciolănaş în parlament. În ciuda sondajelor de opinie comandate şi răspunsurilor la fel de comandate, Nicuşor nu are şanse să ajungă Nicu.

Chiar şi o parte din pesedişti, probabil cei mai speriaţi de sabia justiţiei lui Kovesi, cea care l-a condamnat pe Mircea Băsescu, dar l-a confundat cu Traian, ar fi gata să susţină propunerea lui Cioloş în fruntea viitorului guvern, dar tot aşa, dacă apar şi ei pe lista miniştrilor. Una peste alta, şi ceasul din Gara de Nord a stat, aşteptând să se hotărască Cioloş dacă intră în P.N.L. sau nu, pentru că nici limbile nu mai merg dacă nu e Cioloş la butoane. Acuma întrebarea este de ce se codeşte Ciloş, sau de ce nu se înscrie odată în partid, că e greu de crezut că nu s-a dedulcit la miere. Ei aici unii răspund prin aceea că dacă se înscrie acuma în partid ar însemna că nu mai e tehnocrat, deci nu mai poate conduce guvernul până la alegeri. Este un punct de vedere care merită discutat, dar cine să îl mai discute, că până să depună cineva cerere de demitere sau până să decidă C.C.R. dacă e Constituţional sau nu, vin alegerile prezidenţiale deci Cioloş nu ar trebui să se teamă că ar pierde vrabia din mână pe cioara din gard. Asistăm vrem nu vrem la Hora Miresei, cu Cioloş pe post de mireasă, iar toţi ceilalţi şefi de partide vor să joace lângă ea.

Pe cine apără Cioloş

Adevărul însă este altul şi cred că Iohannis abia acum realizează că Cioloş nu e al lui, nu e al PNL-ului şi nici al tehnocraţilor, Cioloş este al celui care l-a promovat şi l-a trimis la post în Europa, acum şi în vecii vecilor. Cioloş, ca şi Kovesi, ca şi M.R.U., ca şi Monica Macovei, ca şi Falcă, noul lider de opinie în P.N.L. este, sunt, vor fi oamenii lui Băsescu pentru că el i-a promovat, pentru el au lucrat, chiar dacă au îmbrăcat diferite ţoale şi s-au mârâit prin gard cu Ordinarul, aia a fost aşa de ochii lumii. Ce ştie Băse despre Cioloş nu ştie Iohannis, ce are Băse la mână, nu are nimeni, sau cine are, aşteaptă să vadă ce se alege. Nu este greu de văzut că Băse orice s-ar spune va rămâne în picioare, iar la ora asta face jocurile în P.N.L., partid care până la urmă va migra către P.M.P., cel puţin pe jumătate. Cioloş nu poate candida la alegerile viitoare pe listele altui partid, pentru că partidul respectiv ar avea şanse să îl învingă pe al lui Băsescu, iar asta nu se poate. Dar poate sta în expectativă, poate incurca planurile tuturor partidelor care nu mai ştiu de cine să se ferească şi pe cine să propună, cam cum s-a întâmplat şi la primăria Bucureştiului cu P.N.L. Cioloş va spune în continuare că nu s-a decis, că nu se gândeşte la asta, dar fără a infirma categoric interesul pentru un partid sau altul sau funcţia de premier. Asta este strategia a lui Băse, nu a lui Cioloş şi trebuie să recunosc că o joacă cu pricepere. Orice ar fi, singurul partid care a declarat clar şi ştie ce are de făcut la această oră, este P.M.P. pentru că Băse nu se teme de nimeni, el nu se roagă de nimeni, aşa că .. la ora asta este în pole position. Cioloş conduce hora, dar Băsescu cântă.