Col. (r) Marin Neacşu, art-emisPalma lui Erdogan

E jale mare prin culoarele strategicilor prieteni. Turcia se pare ca are gânduri mari. Faptul că S.U.A. joacă astăzi rolul pe care Înalta poartă îl juca până pe la 1800 și „crește la sân " just in case oponenți ai „domnitorilor" instalați cu sprijin înalt, nu prea place sultanului Erdogan. Ce să faci coane, fiecare pasăre, pe limba ei piere, sau ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Faptul că S.U.A. nu vrea cu nici un preț să îl (ex)trădeze pe Gulen l-a înfuriat atât de tare pe sultan încât acesta a decis să facă pași, nu doar să amenințe cu ieșirea din N.A.T.O. Recenta întâlnire cu țarul Putin nu este doar o îmbunătățirea a relațiilor bilaterale sau o încercare de a forța mâna lui Obama, Putin nu ar accepta să fie folosit pe post de pisică, căci chiar dacă Turcia nu va ieși din N.A.T.O., un lucru este cert, Putin și Erdogan au semnat un pact de neagresiune în zona Mării Negre, armatele , navele, avioanele nici unuia nu vor acționa în zona celuilalt asta e înțelegerea, indiferent că Turcia rămâne sau iese din N.A.T.O. Ambele țări și conducători au de câștigat de aici, ambii au nevoie de acest pact pentru a se menține în cărți și a forța S.U.A. să își mai reducă motoarele forțate la maxim de când cu Euromaidanul. Dacă închiderea bazei de la Ingirlic și trimiterea la vatră a americanilor cu nuclearele lor cu tot va deveni o realitate sau nu, rămâne de văzut, dar dacă va fi așa, atunci este clar că Obama și Erdogan nu au bătut palma. Va fi o lovitură pentru S.U.A., dar Marele Mut abia așteaptă să scoată iarăși castanele americane din Marea Neagră, oferindu-se să adăpostească balaurii în România și astfel să își asigure un al doilea mandat. Românii ca cetățeni nu au nici un cuvânt de spus aici, așa că sasul este practic singurul om de pe planetă care se roagă protestant ca Turcia să nu se împace cu Obama. Și în timp ce Erdogan amenință cu Ingirlic, americanii amenință cu reeditarea filmului „Prin Kurdistanul sălbatic". Așa se joacă la nivel înalt.

Alba-Neagra în stil teleormănean

Domnul Dragnea se joacă. Nu știu dacă se joacă pentru că vrea el sau pentru că i se spune cum să joace dar este un jucător prost. Pe vremea cât P.S.D.-ul era la guvernare iar P.N.L.-ul se făcea că moționează așa ca să nu spună lumea că nu are activitate, Liviuț făcea mișto de ei că sunt amatori și nu au sânge în instalație. Astăzi, când Iohannis are guvernul lui, Dragnea se joacă de-a moțiunea de cenzură. Când declară că a bătut palma cu nu știu cine și gata dă cu guvernul jos, când anunță că a renunțat pentru că nu e momentul. Dragnea face un joc de prost gust, pentru că este clar că P.S.D.-ul nu are nici un interes să intre la guvernare, miza nu mai este organizarea alegerilor, pentru că prin primarii pe care îi are își poate asigura suficient spațiu de manevră la alegerile din toamnă, miza este deteriorarea imaginii lui Iohannis, adevăratul pericol pentru pesediști. Așa că pe de o parte se face că dorește schimbarea guvernului, când de fapt tot ce dorește este să arate cât de prost guvernează tehnocrații și să îi lase să își frângă gâtul. Slavă Domnului și miniștrii și Iohannis sunt amatori așa că cu cât Cioloș guvernează mai mult, cu ațât mai bine pentru P.S.D. Nu și pentru pesediști, pentru că cu cât Iohannis pierde mai mult, cu ațât mai mulți pesediști vizitează sediul D.N.A. Ăsta da joc.

Regina a murit, trăiește regele

Când toată lumea se aștepta să auzim că Mihai a predat ștafeta lui Duda, cel care așteaptă precum veșnicul prinț Charles să preia comanda, iată că „Regina" Ana a încetat din viață. Prilej pentru susținătorii Monarhiei să mai încerce aprinderea unui foc stins. Cine nu știe ce se întâmplă când sufli în cenușă, să întrebe un coșar. Se spune în popor, despre morți e bine să vorbești numai de bine. De ce oare nu se spune „numai adevărul"? Pentru că fiecare mort are ceva păcate. Nu intenționez să dezgrop morții sau păcatele, unei persoane care efectiv nu a făcut nimic care să impresioneze, dar nici rău, dar nici nu pot înghiți povești despre regi care au fost orice numai regi nu și regine care nu au fost regine niciodată. Să mă explic: cel care își spune regele Mihai al României este un de fapt un personaj sinistru. Acest om care continuă să se creadă rege al României și să se pretindă moștenitorul Regelui Ferdinand uită că a renunțat sub semnătură la Tron, la Coroană și la tot ce însemna Casa Regală, titluri, onoruri și bunuri, o dată cu abdicarea. Să nu spună că a fost obligat, pentru că a fost alegerea lui, a fost înțelegerea lui cu regimul comunist pe care l-a ajutat să ia puterea în România la 23 August 1944 și de la care a primit bani, conform înțelegerii, până în 1984. Culmea este că sunt unii care astăzi pretind că Mihai, la 23 August prin întoarcerea armelor „a salvat țara de invazia rusească". Câtă nesimțire poți să ai să declari așa ceva? Adică domnul Mihai de Hohenzollern trădează țara și o aruncă în mâinile rușilor prin generalii Aldea, Sănătescu, Mihai Racoviță, prin breșa de la Iași, numită și Marea Trădare de la Iași, apoi îl dă și pe Antonescu pe mâna rușilor, adică a prietenilor cu care bătuse palma, iar o slugă a sa face din asta un act de mândrie pentru care ar trebui să îi mulțumim. Dar tot el se plânge apoi că a fost scos din țară la ordinul acelorași prieteni. Păi nu el le-a asigurat intrarea în țară? De fapt trădarea a stat cu regele la masă toată viața sa. Domnul Mihai se dorește întemeietorul unei Dinastii de România dar, după ce și-a trădat țara, apoi rădăcinile, Mihai și-a trădat propria familie prin dezmoștenirea fetei, Irina, e adevărat condamnată în S.U.A., totuși sânge din sângele lui, apoi nepotul, Nicolae, potențialul viitor cap al Familiei Regale, pentru a face loc unui actor scăpătat, cu educație și influențe securiste care se căsătorise cu fata lui și se pare că va deveni noul șef al familiei.

Ei bine, Ana de Bourbon Parma, a fost soția acestui individ și nimic altceva. Ea nu a fost niciodată regina României și nici a românilor, pentru că s-a căsătorit cu Mihai după ce acesta a abdicat și nu mai era decât fostul rege Mihai de Hohenzollern, Ana nu a fost nici o secundă soția regelui Mihai de Hohenzollern a fost doar soția lui Mihai, pentru că Mihai de România nu există. România după 1947 nu a mai avut rege, a avut doar președinți. Numai că unii au impresia că pot falsifica istoria așa cum vor. Este penibilă încercarea unora de a face din țânțar armăsar, din soția unui individ despre care Nicolae Iorga avea o părere pe care nu vreau să o repet, o mare regină. Ana a fost soția lui Mihai și atâta tot. Penibilă a fost și știrea că la Săvârșin s-a săvârșit o minune, un stânjenel a înflorit a doua oară, semn că „natura deplânge moartea reginei"[1]. Stânjenelul a fost numit de către domnul Duda și doamna Margareta, „Stânjenelul reginei". Ce să spun, mare minune mare. Țin să anunț pe făcătorii de știri senzaționale că și în fața blocului meu au înflorit zilele astea câțiva stânjenei albi tot pentru a doua oară. M-am interesat și am aflat că și pe acolo a trecut Regina acum câțiva ani, era o țigancă numită Regina, care vindea cratițe sau le schimba pe haine vechi. După cum se vede e plină țara de minuni. Dumnezeu să o odihnească pe Ana de Bourbon-Parma, a fost o persoană liniștită, modestă, o adevărată principesă, și i se face o mare defavoare prin încercarea de a i se atribui merite sau titluri pe care nu le-a avut. A fost o persoana modestă și cu mult bun simț cu un caracter princiar. Orice încercare de a o prezenta altfel decât a fost, în rău sau în bine, îi scade valoarea.
------------------------------------
[1] http://www.aradon.ro/stanjenelul-reginei-la-savarsin/1677153