Afis electoralCineva mi-a reproşat că scriu prea lung şi mai ales prea trist, prea pesimist. Mă gândesc că are dreptate în ambele cazuri. De aceea îmi propun acum să privesc lumea cu veselie. Nu am niciun motiv să fiu supărat. Şi chiar dacă aş fi, strămoşii noştri au ieşit mereu din bucluc râzând, făcând haz de necaz, şi eu ar trebui să-i urmez. Au ieşit uneori din starea de necaz, însă n-au mers mai departe, au rămas pe marginea lui până i-a ajuns din urmă un necaz şi mai mare, astfel încât cel dinainte li s-a părut un fleac. Aşadar, suntem bine! Ţara merge pe un drum bun. Aflăm acest lucru dacă schimbăm semnele la sondaje. Şi de ce n-ar merge pas cu pas până la pasul următor, după care alţi paşi. Doar un rău-intenţionat ca mine mai poate crede că după atâţia paşi urmează o groapă. Reclamele de la televizor ne spun că ţara noastră are mătreaţă. S-a găsit însă o soluţie benefică, care aplicată tehnocratic a scăpat România de mătreaţă. Acum, în sfârşit, umblă pe drumuri cu ruşinea goală. Auzi, soro, ai dracu hoţi, ne-au furat până şi mătreaţa!

Dar e bine că ne mai aerisim şi noi, că prea eram îmbâcsiţi. Bine că ne-au luat pădurile şi au scăpat şi munţii noştri de mătreaţă. Poate trece vântul în voie. Vor creşte păşuni abundente şi va fi mult vânat, ca pe vremea lui Dragoş Vodă. Câinii ciobăneşti nu vor fi, căci o să-i împuşcăm cu gloanţele rămase de la Năstase, să nu mai streseze sălbăticiunile, învăţându-le astfel să fugă din calea beizadelelor ieşite la vânat.Totuşi, nu înţeleg. Avem o populaţie, cine ştie cât o fi, că de la referendum încoace tot scade încât numărul parlamentarilor s-a dublat, degeaba însă, pe care televiziunile o caracterizează că ar fi 4 din 5 români constipaţi. Din ce cauză se produce chestia asta, nu înţeleg, deoarece un sfert din populaţie e foarte săracă, specializată doar în ştevie şi urzici, care se cumpără vrac de la molurile din centru. Probabil conservanţii îi dau consistenţă. Celălalt sfert de populaţie se constipă pe sistem nervos, din cauza ratelor la bănci. Poate darea în plată, atât de contestată de băncile cele mari, inclusiv de cea isărisceană, să fie în sfârşit purgativul naţional. Dar scăpăm şi de blestemele astea, că vin alegerile. Populaţia recunoscătoare, fană a dreptăţii cu orice preţ, mulţumeşte D.N.A.-ului pentru implicarea în însănătoşirea clasei politice. Cum naiba să-şi permită un primar să reabiliteze blocuri, să repare şi să dea o faţă mai vieneză unor clădiri istorice? Păi de asta alegem noi primari? Să fure cu imaginea şi să renunţe la sistemul experimentat de şpăgi la sacoşă, prin partid sau printr-un palat oarecare! Atât de mare e curăţenia de primvară că ăia din stânga sunt legaţi, iar ăia din dreapta nu sunt, dar citindu-se criteriile partinice nu se găseşte niciunul compatibil cu D.N.A.-ul.

Şi asta în condiţiile în care nu s-a citit lista celor din Panama. Nici asta nu o înţeleg. Adică am risipit atâtea betoane pe autostrăzi care se surpă, încât nu ne-a mai rămas destul să construim şi noi o bancă măreaţă, în care să încapă toată „panamaua"? Mă mir, căci studii de fezabilitate au fost în valuri, dar proasta guvernare n-a absorbit furăciunile. Cum să nu te bucuri tu, român pravoslavnic, locuitor al unei colonii în buricul Europei, pe care coloniştii civilizatori au descoperit-o de curând şi o pun pe hartă, în sfârşit. Dar mai este de tăiat mult, deşi nu se vede. Pe Valea Oltului, de pildă, urşii au devenit terorişti, atacă din păduri şi nu se sperie de localităţile Câineni, că ei nu ştiu carte, ca orice extremist. Din acest motiv, cel ce tace mult şi face cât poate face paşi cu coloană blindată şi supraveghere din aer, să se vadă cam de pe unde atacă jivinele. Se ştie că zona este extrem de periculoasă. După unele cercetări, pe valea asta ar fi Posada, unde un alt rege, ce-i drept ungur şi catolic, a fost învins, pe când încerca să-i civilizeze pe ciobanii ăştia de români. Tăiaţi pădurile de la Posada, de la toate Posadele (trecătorile din munţi), să putem trece liberi spre moscheele ce se ridică în Occident. Mă aştept să avem o comandă mare de biblii pentru acţiunile ce vor urma după alegeri. Dacă nu iese cine trebuie, va fi musai să jurăm că numai noi suntem vinovaţi şi că maşina de numărat pentru cine trebuie a avut scăpări regretabile. În aşteptare, vom fuma mai mult, dar numai în locurile admise de lege. Este chiar o barbarie să fii elev şi să nu poţi trage o ţigară în toaleta şcolii. Bine că n-am rămas repetent!

Merg pe stradă siderat, citind pe afişe şi banere, pe corturi, ce bine ne va fi, ce beneficii ne aşteaptă. Nu sunt bani de creşteri salariale fireşte, decât puţină smântână pe faţa laptelui naţional, dar după cât de prosperi sunt cei de pe afişe, ne aşteaptă numai bine. Luna de campanie legală a crescut inflaţionist şi a început în ianuarie, ca să ne obişnuim cu mutrele, să le ţinem minte. Unul e omul tău, îţi dau un pol pe el, vorba jocului, altul e cel care-ţi trebuie, celălalt e omul de lângă tine şi alţi şase sunt meniţi să mişte Bucureştiul. Adică va fi cutremur şi nu suntem pregătiţi. Doctorul Arafat, pe care îl iubesc, e bun, dacă scapă nepedepsit după binele făcut cu alte ocazii, dar nu ajunge. Tot o să cadă! Cine o să cadă, dacă ăştia scutură Bucureştiul şi intră în rezonanţă şi cu cei ce scutură pământul? Proştii, domnule, ei o să cadă în gropile multe, multe, multe, săpate în asfalturile primăriilor de iarna care n-a fost. Mă duc la piaţă să iau lobodă şi urzici de pe trotuar. Vreau să le ajut pe ţigănci să facă evaziune, aşa, de-al dracului!

Grafica - Măldărescu