Col. (r) Marin Neacşu, art-emisCe se întâmplă prin România, pe la granițele ei, prin viața ei politică este de râsul lumii. Nicicând, nici pe vremea lui Nero lumea nu s-a delectat cu atâta circ. Nu știu dacă chiar avem rădăcini romane sau romanii au rădăcini trace, dar după cum evoluăm, după ceea ce văd se pare că avem circul în sânge de mai mult de 2000 de ani. Nu se poate ca într-un timp așa scurt să devenim atât de buni în a ne face de râs.

Un primar „opresat"

Aoleu, ce să mă fac Doamne eu, a fost arestat don doftor Oprescu premarul general al Capitalei. Presa moare de trei zile de grija „independentului Oprescu". Unii zic că i s-a organizat un flagrant, alții că nu e flagrant, că nu a fost găsit el cu mâna în borcan, că a fost găsit doar borcanul în casa lui, dar miere pe mâna lui canci. Chiar luminăția sa Kovesi, văzând că a fost prinsă în flagrant cu flagrantul și ca să nu riște să îi pună cineva D.Ex.-ul în față, a simțit nevoia să iasă pe post și să o regleze din proțap, spunând că nu, nu a fost flagrant, dar nu spune ce a fost și că premarele nu a fost turnat de colegul său ci de alte două persoane, că dosarul este în lucru din martie. Păi da, în martie apar "ghioceii", e normal, ghioceii sunt cele mai iubite flori în sistemul judiciar, ar trebui ca oarba aia cu balanța să dispară de pe stema justiției și să apară ghiocelul. Păi fără turnători, D.N.A. nu ar mai avea obiectul muncii, mai mult de 70"% din dosare se sprijină pe denunțuri forțate sau comandate. Atenție, s-a deschis sezonul la primari și șefi de consilii, se apropie alegerile așa că fraților ori săriți în barca de salvare ori deveniți subiect de breaking news. Să nu ziceți că nu v-am spus. Se simte careva suficient de curat încât să stea liniștit? Hai că am glumit.

Un primar de fier

Un alt primar sfidează Constituția, armata, legile, dând cu tifla conducerii de partid și de stat. La Sfântu Gheorghe, primarul Arpad Antal, cel care a reușit să schimbe un prefect și-a mai trecut la activ o chiflă. A reușit să pună la pământ steagul României pe care veteranii armatei ar fi vrut să îl ridice pe sediul primăriei în cadrul unei activități inițiate de M.Ap.N.,activitate la al cărei debut a participat din câte știu chiar Seful Marelui Stat Major. Cred că e una din cele mai mari umilințe pe care o suportă armata română în ultimii 25 de ani , poate cea mai mare după cea de a fi condusă de Oprea și poate nu întâmplător s-a "întâmplat" asta. Cum au reacționat autoritățile? Prefectul tace, ca să nu fie și el schimbat, domnul Oprea, cel care poartă discuții pe ascuns cu toți dracii, numai să fie singur că oricine ar lua puterea este și el în cărți, a dat o replică de catifea, spunând că nu e de acord cu ce s-a întâmplat,( dar dacă interesul național o cere, el este pentru stabilitatea guvernului) domnul Dușa încă nu a primit în plic declarația pe care să o dea(și dacă nu se fac poze el nu se bagă), domnul Ponta este prea bucuros că i se finalizează dosarul ca să mai aibă timp de altceva, iar domnul Iohannis pregătește viitoarea ședință a C.S.A.T. și face exerciții în fața oglinzii cu discursul pe care îl va ține cu această ocazie. I s-au recomandat 10 cuvinte și se gândește să mai taie din ele ca să apuce și ceilalți să spună ceva, să nu i se reproșeze că vorbește numai el. Cu ceva ani în urmă, un un soldat oltean, sergentul Iovan și-a agățat opinca pe Parlamentul Ungar la Budapesta.. Astăzi brava armată română nu poate să agațe nici măcar steagul românesc pe o biată primărie. Unde ați adus armata stimați conducători? Cine conduce armata română și către ce? Armata română are tupeu numai în Afganistan pentru apărarea drepturilor și intereselor altora? În țară cine luptă pentru steagul României și drepturile românilor?

Frații moldoveni sunt tot români

Spre deosebire de ministrul apărării român, cel din Moldova dă dovadă de putirință. Supărat că oficialitățile rusești au participat la sărbătorirea a 25 de ani de când Tiraspolul e independent și face ce vrea în Moldova cum face Arpat în Sfântu Gheorghe, ministrul moldovean al Apărării Anatol Șalaru anunță că a sistat orice relație cu atașatul militar rusesc la Chișinău. Să mori de ras si alta nu. Săracu atașat nu mai poate dormi noaptea iar Putin are coșmaruri cu Salaru. Dar acum 25 de ani când s-a format republica Tiraspol, unde era domnul Salaru, de ce nu au fost suspendate relațiile cu Federația Rusă atunci, de ce nu s-a făcut nimic nici de atunci încoace, nici când le erau sechestrati ziariștii în propria țară de trupele rusești, nici când le mureau copii in războaiele rușilor sau băgați poeții în închisori. Acuma, pentru că rușii au sărbătorit lașitatea moldovenilor, așa cum ungurii o sărbătoresc pe a românilor, moldovenii, împinși de prietenii strategici ai României fac pe vitejii si își lasă pantalonii jos în fața Rusiei, ca țigăncile fustele în fața camerelor, în baza promisiunilor americanilor că nu sunt singuri, li se va livra vaselină gratuit. Sa mai spună cineva ca moldovenii nu sunt români, că ii iau glanda. Dar lasă că e bine, poate iau exemplu și autoritățile române și întrerup relațiile cu Ungaria pentru ca aceștia sărbătoresc în fiecare an ocuparea Transilvaniei de către hortiști. Pana una alta nu ar fi exclus ca autoritățile de la Sfântu Gheorghe sa rupă relațiile cu Bucureștiul pentru ca au îndrăznit sa pretindă ca au dreptul sa arboreze steagul românesc pe primăria lor.

Aut imigranţi, aut nihil

În timp ce Arpad se șterge la fund cu steagul național și armata română, iar Ponta se dă rotund pretinzând că nu își vinde țară pe degeaba, și acceptă cotele sau tichetele de emigranți doar dacă românii sunt primiți în Schengen, frau Angela cea căreia tineretul pedelist îi dedicase un clip libidinos acum 2 ani, ne anunță că dacă nu ne băgăm mințile în cap și ne mai dăm tigri, ne taie unghiile și rația de șoricei. Madam Merkel amenință pe față cu proceduri judiciare (dar de fapt putea să amenințe și că nu le mai dă voie să circule pe dreapta, tot aia era, bossul e boss orice ar cere) pe cei care se opun directivelor. Ponta și Iohannis, două feline cu răget de tigru și gheare de pisic se dau de ceasul morții, că ei nu acceptă cote obligatorii ei vor doar cote voluntare. După această declarație așteaptă ca românii să îi strângă în brațe pentru curaj. De fapt diferența este o chestiune de... răget. Astăzi domnii declară că vor doar 1500 de emigranți, când de fapt ar trebui să spună că nu primim nici unul. Dar mâine, după discuțiile ce vor avea loc la nivel european, aceiași pisicuți vor spune că primim oricâți ne sunt trimiși, noi respectăm deciziile șefilor și uite așa se va împăca și capra și varza, pentru că va fi o cotă acceptată, își vor declara disponibilitatea la numărul propus, deci nu i-a forțat nimeni. A dracu politica asta. Cineva spunea cândva că doamna Merkel s-ar trage din Hitler, că ar fi odrasla Führerului. Eu nu știu dacă e adevărat, dar dacă nu are origini, apucături are sigur, iar Iohannis se comportă așa cum s-a comportat și Mihai în '44 în fața rușilor.