De fapt, este vorba de o autodemascare. Iată un citat din presa on-line recentă: „Vă propun ca parteneriatul preşedinte - P.N.L. să devină nucleul care va cataliza toate energiile astfel încât România să devină un stat funcţional, cu instituţii eficiente în slujba cetăţeanului”. (Klaus Werner Iohannis la Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal). 

„Joskomunishtii” din kibuţ

Fiindcă îi știu pe români mari iubitori de istorie, i-aș invita să se uite nițel îndărăt în propria istorie și să vadă când s-a mai înregistrat un asemenea parteneriat. Ca să nu piardă prea mult timp cu răsfoitul istoriei, începând de dinainte de Decebal, căci, se știe, românii sunt aici încă de dinainte de a fi, le spun eu în ce epocă să caute. În epoca numită de joskomunishti comunistă, ei, joskomunishtii, având, probabil, origini israeliene și crezând că și România a fost tot un kibuț. Că, numai în kibuțuri a fost, și este și acuma, comunism.

Deci, atunci, în acea epocă, numită comunism de joskomunishtii cu origini israeliene, aveam de a face cu un parteneriat între președintele țării și un partid politic, președintele țării fiind și șeful acelui partid politic. Și, la fel ca și acuma, președintele țării participa la campaniile electorale ale partidului cu care era el partener, iar partidul respectiv îl susținea pe președinte şi-i făcea campanie electorală. Altminteri, un președinte nu poate avea parteneriate cu o grupare politică, el având un singur parteneriat, cu țara al cărei președinte este. Cu țara toată, așa cum este ea. Desigur, cu componentele legale ale acelei țări, nu cu escrocii și cu traficanții de copii. Nu mai dezvolt, că oamenii normali au înțeles, iar joskomunishtii oricum nu înțeleg. Să nu-mi spună cineva că e doar propagandă! Căci, despre regimul când se-ntâmpla la fel cum vrea ăsta să se întâmple acuma, mi se spune că era criminal!

România actuală

Nu mi-am imaginat vreodată că cea mai bună descriere a României actuale o voi găsi în… „Gazeta Sporturilor”. Mă rog, nici ei nu au pus-o chiar la vedere și cu ramă, ca să atragă privirile, ci au ascuns-o printre rânduri. Totuși, este atât de evidentă, încât nu-mi putea scăpa. Iată descrierea perfectă a României actuale, așa cum rezultă din intervenția unui fost europarlamentar românesc, fost lider de partid, personaj nelipsit din peisajul mediatic românesc. Nu-i mai dau eu numele, rezultă din inițialele folosite de „Gazeta Sporturilor”, „G.B.: Strategie bună e că Dinamo a fost în insolvență. „C.F.R.” a fost în insolvență. „Rapid” a fost în liga a patra….”. Ei? Asta este tot ce se întâmplă în România. Oricine poate să facă ceva, nu face decât să distrugă ce au făcut alții, precum cinstit recunoaște personajul.

Preocuparea primordială: distrugerea a tot şi toate

Orice guvern vine la conducere are ca preocupare primordială să distrugă ce au făcut cei de dinaintea lor. Iar în ultimii 15 ani, președintele însuși nu are nici-o altă preocupare decât să ditrugă ce au făcut înaintașii lui. Cu un plus pentru actualul președinte care are ca obsesie să distrugă ce fac și contemporanii lui, nu numai înaintașii. Că ăsta este obiectivul unic în România rezultă și din faptul că au fost pregătite și trupe pentru atingerea acestui obiectiv. Li se zice în diverse feluri, pentru păcălirea prostimii românești, sau pentru atragerea prostimii la acțiune, ba #rezist, ba nu mai știu cum. În esență, ele sunt ceea ce eu am denumit „Trupe Comsomoliste de Protest”. La acțiunile de distrugere participă și militanți din „Legiunea Străină”. Nu, nu aia franceză, ci aia românească. E vorba de românii ascunși în fals denumita „diasporă”, care, la ordin, vin acasă și acționează întru îndeplinirea obiectivului național românesc: distrugerea a tot şi toate. Pentru că, nu-i așa, meleagurile astea sunt grozave, dar populate de o adunătură care nu le merită, așa că trebuie să ajungă pe mâna altora.

Succes, români! Veți intra în istoria Universului ca primul și, probabil, unicul popor care și-a tăiat singur craca de sub picioare.

Aranjament grafic - I.M.