De la finele anului 2014, când asupra României s-a reînnoit blestemul pentru asasinatele comise la 1 iunie 1946 și 25 decembrie 1989, traiul oamenilor s-a deteriorat dincolo de orice închipuire. Terminatorul, acest sparanghelist voiajor pe meridianele planetei - pe banii fiecărui contribuabil la bugetul statului, al profesorilor, medicilor, militarilor activi (câți au mai rămas după desființarea Armatei României, cărora le vrea ciuntirea pensiilor după zeci de ani de slujire sub Tricolor) - ai fiecăruia dintre cei care au statut de cetățeni ai României i-a depășit vizibil în rele pe cei trei „escu”, predecesorii săi întronați temporar, la cârma distrugerii țării prin naivitatea și „îndobitocirea cu televizoru'”.
Circulă în mediul virtual (Tik Tok) un clip video de 8 secunde care sintetizează și definește situația reală, actuală a Țării enunțată chiar de șeful statului. Făcând o paralelă cu bine cunoscutele rapoarte ale unor președinți americani (fără robinette, că pe acesta nu-l duce nici mintea nici picioarele), rapoarte intitulate „Starea națiunii”, acestea par o colecție de vorbe multiplicate alăturate celebrei expresii atribuite lui Iulius Cezar: „Alea jacta est!”. Că „declarația” din clipul video în discuție a fost decupată dintr-un discurs oarecare nu poate fi pusă la îndoială, dar ca ansamblu, clipul merită salutat, titlul pamfletului video fiind mai mult decât explicit și caracteristic personajului: „… I-a ieșit porumbelul din gură!”.
Cui? Chiar „acuzatorului public” de la Cotroceni care se pare că vrea să-i învinuiască pe alții făcându-și autocritica: „La noi, hoții s-au cocoțat în vârful bradului!” (a se citi – „statului!”). Comentariu „post-mortem” al lui Toma Caragiu și pantomima „criminalului” de la Kremlin completează mărturisirea vinovatului atât de explicit încât nici măcar proștii nu mai au nevoie de detalii suplimentare.
De 33 de ani „Circul România '89” s-a impus pe scenele lumii, fie ca „Slugă la doi stăpâni” fie pe post de cobai al experiențelor GloboCap prin paraziții din „vârful bradului” Uniunii Europene… precum pilangiul Junker sau paparuda, vrăjitoarea coruptă, Ursula.
Ce-a fost și ce-a ajuns România?! A fost o țară bogată cum puține sunt în lume, o țară cu oameni sănătoși pe care în anii de după decembriadă au fost aliungați pe meleaguri străine, o țară pentru care patrioții Antonescu și Ceaușescu și-au pus viața ofrandă sub Tricolor. Ce-a ajuns România? Un petic de pământ jefuit de păduri, de bunuri, de alimente, jefuit cu bună știință și participare directă de tezaurul Țării - și nu mă refer la cel încredințat rușilor în Primul Război Mondial, ci la cel „dus cu pluta” în Anglia de matusalemicul Guvernator al BNR între anii 1999 și 2002, ajuns în 2017 la peste 140 tone aur -, un laborator experimental al SUA pentru microcentrale nucleare, un absorbant de așa-zise vaccinuri criminale pentru care românii plătesc în continuare prețuri exorbitante (inclusiv pentru cele care nu vor fi livrate niciodată)… și românii tac. Asistă pasivi la vânătoarea răzvrătiților și nu cer pedepsirea vinovaților.
Bani pentru salarii și pensii nu se găsesc, dar nimeni nu întreabă unde-s miliardele împrumutate de Cîțu… „Tăcerea e de aur” pentru cei cu buzunare largi și multe case.
Cum poate explica șeful statului că prin persoana sa România a renunțat la dreptul de „veto” ca membru cu drepturi depline a Uniunii Europene ? Cine l-a împuternicit să ia astfel de decizii în numele Poporului Român. Un astfel de demers avea nevoie de aprobarea a două treimi din Parlamentul României.
Câtă dreptate avea Părintele Iustin Pârvu: „Popor român, eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut. Ai fost singurul popor pe care nicio putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. […]
Popor român, sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!”.