Este deja de notorietate intensa și imensa campanie de vaccinare care a condus la sosirea unor  emisari ai O.M.S. care să afle misterul și să caute soluții pentru impulsionarea campaniei. Trimisul, ca și când ar fi fost un arendaș sau vechil pe moșia boierului, a și declarat că nu pleacă până nu dublează numărul vaccinaților fără să îl intereseze cine e de vină sau care e cauza motivului locului fruntaș la nevaxinare al românilor. Probabil că unora nu le place să afle că România e pe podium la ceva, fie și negativ.

Oricum, pe lângă proasta guvernare, proasta conducere, proasta comunicare și informare, cenzurarea celor ce aveau poziții contrare, fie ele corecte sau nu, ca și alegerea unor îndemnuri, texte inadecvate de proastă factură, una din cauze este și lansarea unor slogane de doi bani unele jignitoare, cum ar fi celebra replică a lui Iohannis care spunea că cine nu poartă mască e prost dar apoi a apărut el personal în situații în care era singurul „deștept” care nu purta, sau găselnița că trebuie să te vaxinezi din simț civic, pentru a-i proteja pe ceilalți, care ceilalți ar fi fost tocmai cei care ar fi trebuit să se simtă în siguranță fiind vaccinați. Deci unul din motivele proastelor rezultate ale campaniei a fost tocmai proastele metode și slogane de campanie, alese politic, de miniștri sau lideri de campanie impotenți profesional, în niciun caz de specialiști în marketing sau comunicare. Când un om politic, de multe ori cu facultăți , masterate și doctorate luate ca „Făt Frumos din Lacrimă” câte zece într-un an, „la privată”, stabilește măsuri care necesită o minte dotată și probată în ani de experiență în domeniu,  de ce se mai miră cineva că rezultatele sunt disproporționale cu gradul de inteligență al promotorului?

O reprezentantă a clasei politice aflate - încă - la conducerea țării, fostă șefă de partid, care în timpul campaniei electorale cerea copiilor singuri acasă să îi deschidă ușa ca să le  dea ea flșierul cu poza personală, a dat din nou cu produsele nazale  în fasole. Încercând ea să facă ceea ce alții nu au reușit, s-a apucat să facă campanie pro-vaxinare. Un cetățean a întrebat-o dacă îi garantează ea sau altcineva că în cazul în care se vaxinează va fi protejat de virux si efecte adverse, „înalta doamnă” i-a dat un răspuns care ar trebui să intre în cartea recordurilor drept „cea mai idioată replică” (vezi textul din imagine).textul:

Deci, trebuie să mă vaxinez pentru alții, ca să se simtă alții în siguranță, ca să doarmă alții liniștiți, ca să nu cadă guvernul, ca să se laude mutu că a înfrânt, cum o făcea în Iulie,ca să fie avansat 'nea Gheorghiță, ca să trăiască  Pfi-zer, dar dacă o fac, mor pentru mine, pentru sănătatea mea, nu pentru alții. Pe lângă faptul că cucoana a răspuns aiurea la întrebarea pusă, căci fusese întrebată cine  garantează succesul „operației”, nu cine plătește înmormântarea, chestia cu „mori pentru sănătatea ta” este o aberație absolut cretină. Cum adică să mori pentru sănătatea ta? Doamna respectivă ar trebui controlată psihologic și psihiatric.

Pe de altă parte, dacă răspunsul ei se vrea un răspuns corect dat cetățeanului, acesta justifică teama românilor de a se vaccina, pentru că singura garanție pe care Alinuța o dă, este moartea. Doamne ferește! Doamne ferește să aibă dreptate și Doamne ferește să fim conduși de astfel de oameni care  fac din „teorema” lui Țuțea privind poporul pentru care a făcut pușcărie,  un postulat.

Domnilor de la O.M.S., când veniți să investigați cauzele dezastruoase ale campaniei, stați mai întâi de vorbă cu Alina. O să vă lămuriți.

Aranjament grafic - I.M.