Să nu uităm că istoria nu va uita pe vinovaţi; şi vinovaţi suntem cu toţii: unii, pentru că am tăcut; alţii, pentru că am greşit; cu toţii, pentru că am suportat” (General Ion Antonescu, Alba Iulia, 1 Decembrie 1940)

De Ziua Națională a Țării, Poporul Român a fost sfidat și umilit de un alogen anti-român. Cei care l-au votat pentru a doua oară să se privească în oglindă, să-și smulgă părul și să-și dea palme. Ceilalți, TOȚI, să se unească „în cuget și simțiri” și să-l alunge pe acest robot terminator de români, anti-creștin, anti-ortodox, anti-uman!  Rușine Armatei Române ai cărei ostași au fost transformați în mercenari în slujba altor interese decât cele ale românilor, iar Regimentul de Gardă dă onorul unui dușman al Țării. Ostași, v-ați călcat jurământul! Voi slujiți Neamul și Țara, nu un robot-terminator!
În cele ce urmează, vă prezentăm câteva opinii despre ceea ce s-a întâmplat la 1 Decembrie 2020, când,  în Zua Națională a Țării și a tuturor românilor, actualul șef al statului și-a bătut joc de români. (Ion Măldărescu).

Răzvan Savaliuc - Sasul ne-a furat Ziua Națională, Biserica și târgul de Crăciun

București, 1 Decembrie 2020, Arcul de Triumf, ora 11.00. Nesimțitul național coboară plin de morgă din limuzina Mercedes S500. Stă preț de mai bine de un minut să-și aranjeze mănușile și cravată, imaginea lui e tot ce contează. Apoi se urnește din loc, cu un băț în fund, spre șleahta de ciocli din „Guvernul Meu”, care se frâng cu slugărnicie și apoi râd prostește. E Sărbătoarea lor! Nesimțitul național își citește discursul compus de alții (primul fără P.S.D. de anul acesta) apoi întoarce spatele și pleacă brusc, obosit de marele efort făcut. S-a deranjat destul pentru români. Trebuie să meargă la masă, să mănânce bio. În urmă lui, cioclii de la P.N.L. se râd între ei, se ciocnesc cu cotul… niște măscărici. Sunt plini de ei de parcă au făcut cine știe ce ispravă, în timp ce milioane de români aflați în față televizoarelor le-au dat toate plăcuțele suedeze din lume.

Acum 102 ani, când era tot pandemie, de gripă spaniolă, la Albă Iulia românii s-au adunat cu sutele de mii din toată țară, la 1 Decembrie 1918, să sărbătorească Marea Unire. Nimeni nu ar fi îndrăznit să tulbure uriașul sentiment de libertate și identitate națională.

De atunci încoace, vreme de peste 100 ani nimeni nu a îndrăznit, nici măcar comuniștii (care au mutat-o pe 23 august), să pună bariere Zilei Naționale. Până și comuniștii și-au fundamentat regimul pe patriotism și dragoste de țară. S-a găsit Nesimțitul național, cu „Guvernul Meu” (total nelegitim în raport de votul popular, pentru că P.N.L. nu a avut majoritate la ultimele alegeri din noiembrie 2016) să ne spună că ne îmbolnăvim dacă ieșim să sărbătorim Marea Unire. Că anul acesta nu mai facem nicio Sărbătoare. 

Nesimțitul național nu agrează religia ortodoxă a acestui neam. A ordonat închiderea târgurilor de Crăciun! La Craiova unde curajoasă primărița Lia Olguța Vasilescu a deschis un târg în centrul urbei, zbirii statului polițienesc instaurat de Iohannis au dat iama în bieții comercianți, care aveau toate aprobările legale, să-i șantajeze că îi amendează dacă nu trag mediat obloanele. Bieții oameni au plecat cu un mare amar

Aproape nimeni nu mai spune în presă despre abuzurile contra drepturilor omului. „Guvernul Meu” a cumpărat aproape toată presă cu bani publici. Trăim într-o uriașă cenzură. Statul polițienesc se întărește. Anul trecut, de 1 Decembrie, Iohannis a făcut 25 de generali numai de la S.R.I. și S.I.E. Anul acesta a făcut 8 generali numai de la S.T.S... îi știți bine, sunt aia cu tabletele de la alegeri. Merită băieții! Alegerile se fură bine! Să creadă mutu' că mai votează românii în țară lor de câteva alegeri încoace! Tot de 1 Decembrie, Iohannis a mai avansat, atenție!, 21 de chestori (echivalentul gradului de general) în structurile Ministerului de Interne, și alți 3 generali la Serviciul de Pază și Protecție. Iată semnele clare ale renașterii statului polițienesc. Să-l apere, să-l păzească de popor.

Biserica Ortodoxă a devenit un ghimpe pentru guvernanți. Românii cred și deci gândesc. Nu pot fi manipulați cum se dorește. Gata, li s-a interzis să mai facă pelerinaj de Sfântul Andrei. Cum s-a tot interzis anul acesta și în alte mari zile religioase. Noroc că nu ne pot fură și credință. Căci acest neam românesc e dintre cele mai credincioase popoare. Românul de când se naște, când se căsătorește sau când moare, o face la Biserica. De peste 2000 ani.

„Guvernul Meu”, condus de un sas, un ungur și un sirian, vede în orice intrare în Biserica lui Iisus un factor de răspândire a virușilor. Nici în piețele țărănești nu mai au voie românii, că se infectează. Românul mai are voie să meargă în „pelerinaj” doar la supermarket-urile străine, la cozile de la Fisc, la cules de sparanghel... și bineînțeles la vot, în număr cât mai mare! Dacă ne abatem de la program, amenzi. Cât mai multe și imposibil de plătit dacă se poate. Miliția lui Vela și mardeiasii de la Jandarmerie atât așteaptă. Că doar au scos credincioșii cu forță, cu mascații din biserici, în timp ce pe interlopi îi păzeau. Deci au antrenament.

Frică a năpădit națiunea. Frică de amenzi, frică de încătușare, frică de pierderea mijloacelor de subzistență. Am mai trăit același sentiment doar pe vremea comunistă, până în decembrie 1989 când a venit marea descătușare și marea bucurie populară Sunt convins că voi mai apucă acel sentiment de imensă și indescriptibilă bucurie, când vom scapă de Iohannis și „Guvernul Meu”. Deocamdată ne pregătim de următoarea etapă a Dictaturii. Mai au un pas, să câștige cu S.T.S. și „specialiștii electorali” aduși de afară alegerile din 6 decembrie 2020. Votul nostru nu va conta. Apoi încă patru ani cu Nesimțitul național și „Guvernul Meu” sunt convins că vor constitui o teroare națională. Totul va fi posibil. Pregătiți-vă de ce e mai rău.
Cine a putut opri lumea să meargă la Biserica - fără să încerce să găsească o cale de protecție sanitară - nu poate avea niciun Dumnezeu![1]

Victor Roncea - Jalnicul spectacol al grotescului. 1 Decembrie ni l-au luat. Or să ne ia și Crăciunul?

1 Decembrie 2020 la Arcul de Triumf din București. În loc de paradă militară cu suflu patriotic, un spectacol al grotescului; al pustiiciunii. În sfârșit, Iohannis a fost stăpân absolut al pieții eliberate de români, chiar de ziua lor. Și după cum s-a înfipt, cu spatele la eroii de pe Arcul de Triumf, s-a dorit și un stăpân al victoriilor lor. Nici avioanele nu au mai zburat… n-aveau mască. După modelul de la București, nici la Alba Iulia, capitala românimii, nu a avut loc parada anuală. Autoritățile s-au sucit brusc peste noapte și au prelungit carantina, ca să prindă covidul adormit, la orele dimineții. La 6. De 1 decembrie.

La Satu Mare, primarul U.D.M.R. nu s-a mai obosit să monteze Tricolorul României în oraș. Dacă e pandemie? De altfel, U.D.M.R. a declarat adeseori 1 decembrie drept "zi de doliu național" pentru unguri. 

București, Capitala țării, de Ziua Națională a României, în beznă totală. Luminițele de Crăciun care se aprindeau deja tradițional de 1 decembrie, în cinstea eroilor României Mari și a lunii Nașterii Domnului, au rămas stinse. U.S.R.-iștilor nu le plac sărbătorile românilor. Le pute România, cam ca troicii de tinichea Pleșu-Patapievici-Liiceanu.

Nimeni de la vreo Primărie n-a ieșit să ne spună de ce nu se aprind luminile și decorațiunile de Crăciun, nimeni nu și-a cerut scuze, nimeni nu a mai întrebat nimic. E deja ceva normal. Noul „normal”. Iar noi, începem să ne reobișnuim cu bezna. Credeți că la „pelerinajul” permis, cel de la vot, când ne vom „închina” „aleșilor”, or să se aprindă, ca să ne aducă lumina de la Răsărit și pe străzile noastre, la fel ca la Chișinău, după ce vom fi fost duși de nas cu ciori vopsite, ba chiar și aurite?

După ce au ținut românii închiși în case de Sfintele Paști, la Învierea Domnului, după ce au întinat marile sărbători de Sfânta Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei și Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României - și au încercat, dar nu le-a mers, și cu Sfântul Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștilor - acum  ni se pregătește și închiderea de Crăciun. Dacă nu cu mâna lor, cu mâna șefilor lor. Și-apoi se știe, Moș Crăciun nu are mască. Deci n-are cum să mai vină pe la noi. Nu-l lasă Iohannis, Orban, Arafat și Tătaru. Ciudat, nici un Român nu-i printre ei?!  Oricum, colindele, care vestesc nașterea Pruncului și răsună de 2000 de ani neîncetat, anul acesta sunt interzise. Deși nici măcar comuniștii nu au îndrăznit asta. Așa cum nu au intrat, vreodată, peste credincioși în Biserică, după cum și-au permis cu nesimțire, la Constanța, malacii MAI care au năvălit peste băbuțele și mămicile refugiate de frig, cu tot cu copii, în interiorul lăcașului. Cu toate că aveau mască. Și-atunci nu se știa că 93% dintre ele sunt cârpe de șters praful, deși au fost impuse de guvern și adepții sectei Covid pentru a fi comercializate de marile lanțuri de magazine supra-naționale ca „salvatoare de vieți”.

În cazul colindelor, poate cineva să cânte cu mască pe gură? Și-apoi, un grup de trei persoane adunate la un loc, chiar și copii, va fi categoric declarat periculos și sancționat de vajnicul organ. O să facem Crăciunul online și o să dăm „Like” la colindele de pe Facebook? Este deja o evidență că la conducerea țării avem o gașcă care urăște românii și România. Și Orban e ungur, nu? De ce n-ar fi și pentru el o zi de „doliu național” 1 Decembrie, așa cum o spun pe față consângenii lui din U.D.M.R. Doar că ei sunt mai sinceri, probabil. În plus, e unitarian. Adică, pentru a respecta denumirea oficială, membru al Bisericii Unitariene Maghiare. […] O altfel de sectă, dacă e să ne luăm după numărul lor în România - circa 50.000 (57.686, potrivit ultimului recensământ). Adică 0,3 % din populația României. Și totuși, din acest procent de 0.3 % s-a ridicat un ditamai prim ministru al întregii Românii[2].Romancuta patrioata

Pentru cei care nu știu, unitarienii ca dl. Orban nu cred în Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, Treimea cea de o ființă și nedespărțită.

Avem, așadar, un politician care conduce Guvernul României și partidul-stat P.N.L. - „roșii” lui Eminescu - de o altă etnie față de cei pe care pretinde că-i reprezintă dar și cu o credință contrară imensei majorități, respectiv a peste 90% dintre români. Unitarienii ca dl. Orban nu cred în Sfântul Duh, Domnul de viață făcătorul și în Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. De ce ar respecta nașterea și învierea Lui? Acum ați înțeles cine sunt cei care „își iau țara înapoi”?

Româncuța noastră de la Sfânta Parascheva, care striga cu mult curaj și durere „Iohannis, Orban și Arafat vor să ne închidă și de Crăciun!” a avut dreptate. Vox populi!

Prof. univ. dr. Dorel Săndesc - „Mama mea, Iubita mea, Prietena mea, Fiica mea. România mea!”

Cu nouă ani în urmă, întrebat, „Ce-aţi face dacă v-aţi întâlni cu România, într-o dimineaţă, în cafenea?”, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, a răspuns: „Aş recunoaşte-o uşor, acea fată frumoasă, cu ochii albaştri de Voroneţ, dar atât de pierdută, ameţită, abandonată şi murdară, fără dinţi, bând în caverna fosforescentă a barului de zi. M-aş apropia încet de ea, aş lua-o de mână şi i-aş spune: Hai acasă. Şi-au bătut joc de tine şi ţi-ai bătut joc de tine destul, nici eu nu am fost uşă de biserică, dar acum hai acasă. I-aş pregăti o baie fierbinte, aş spăla-o încet, cu grijă, i-aş pansa rănile adânci şi aş unge-o cu uleiuri aromate şi tămăduitoare. Aş duce-o la prietenul meu, chirurgul, să îi scoată toate cicatricile, de parcă nici nu ar fi fost, şi i-aş pune dinţi noi, albi, strălucitori, cum erau odată. Şi apoi aş iesi cu ea în lume, tocmai de ziua ei, frumoasă peste măsură, plimbându-ne îndrăgostiţi printre trecătorii împietriţi. Ruşinaţi, îşi vor ascunde privirea în pământ cei care au batjocorit-o de atâta timp fără să o vadă măcar, iar eu voi păşi zâmbind, cu privirea pierdută în albastrul ei de Voroneţ, la braţ cu ea: Mama mea, Iubita mea, Prietena mea, Fiica mea. România mea!”[3].

La rândul nostru, întrebăm cu obidă, astăzi, după umilirea de la 1 Decembrie 2020 de la Arcul de Triumf, „Mama mea, Iubita mea, Prietena mea, Fiica mea” ce-ar spune? (Redacția ART EMIS)

Liviu Pleșoianu - Președintele nimănui a vorbit cu nimeni despre nimic...

1 Decembrie 2020. Doar cu el, fără români! Președintele nimănui a vorbit cu nimeni despre nimic... Când te gândești că acest individ a hotărât să stea el singur sub Arcul de Triumf, de Ziua României, îți rămâne să le ceri iertare tuturor Eroilor Neamului care și-au dat viața pentru ca noi să avem o țară! […] Pe sub Arcul de Triumf trec sufletele Eroilor Neamului, iar! Arcul de Triumf  NU e sufrageria ta, sinistrule, bolnavule de tine însuți! Suntem milioane care te vrem plecat! Suntem milioane care te vrem demis! Suntem milioane care nu te mai suportăm![4].

De 1 Decembrie -  „Trăiască, trăiască, trăiască, să trăiască Moldova, Ardealul și Țara Românească!”. Asociația Calea Neamului a fost la Cimitirul din Valea Uzului

„Steagurile Triumfătoare ale Regimentului 15 Infanterie prind din nou viață! La ora 14 de 1 Decembrie vom intra cu ele în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului!”, a promis Mihai Târnoveanu de la Asociația Calea Neamului. Și așa a fost. Alături de preoți, ostași, veterani de război, profesori și elevi, Asociația Calea Neamului însoțită de Frăția Ortodoxă a sărbătorit Ziua Națională a României la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului. În drum spre Valea Uzului, membrii asociației au poposit la Târgu Ocna, în Cimitirul în care a fost îngropat Sfântul Închisorilor, Valeriu Gafencu, unde au luat parte la o slujbă de pomenire a sfinților și martirilor din închisorile comuniste, săvârșită de părintele Amfilohie Brânză. Același părinte, alături de alți slujitori ai Bisericii, a oficiat un parastas și pentru ostașii români înhumați în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Românii de toate vârstele adunați la această autentică sărbătoare a neamului au cântat „Veșnică pomenire!” și „Hristos a înviat” pentru înaintașii noștri, dar și colinde în cinstea eroilor, cum au intonat membrii Asociației Calea Neamului, filiala Mirceștii Noi de Vrancea sau elevii din Corul „Ressurectio” din Moinești, condus de prof. Gabriela Biea. La Valea Uzului s-a scandat „Trăiască, trăiască, trăiască, să trăiască Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, „Libertate, Libertate, Libertate!”, „Harghita, Covasna - pământ Românesc!”, „Pe aici nu se trece!”, au intonat cântece patriotice și au asistat la discursurile participanților”[5].

Aranjament grafic - I.M.

----------------------------------