Stai deoparte și nu te bagi? Este exact ce-și doresc ticăloșii care ne conduc! Iar a nu face nimic înseamnă a fi complice (Tribune)

A nu face nimic înseamnă a fi complice, oriunde ai fi, în Franța sau în România. Ai căzut la pământ, e vina lui Voltaire, ai căzut cu nasul în pârâu, e vina lui Rousseau. Coborârea Franței (României – n.r.) în iad este vina conducătorilor noștri? În mare măsură, da, dar nu numai.

Exasperat de comportamentul laș al unei majorități prea mari a populației, devastat de nivelul IQ-ului mediu, obosit să audă o mulțime gemând doar în privat - important este să nu ne asumăm riscuri - și obosit de indiferența multora din față de opresiunea omniprezentă care vizează distrugerea umanității, iată câteva gânduri

Recent, pe Twitter, unii lideri de afaceri și-au ridicat vocea în fața creșterii infernale a facturilor la electricitate. Pretenție legitimă, cu excepția faptului că a trebuit să cadă efectul crizei asupra lor pentru a intra în panică. Și nu s-a terminat - Élisabeth Borne tocmai a avertizat că în 2023 va avea loc o creștere a prețurilor (între 10 și 20%). Aceasta, evident, nu este vina rușilor, ci a neglijenței guvernelor de a gestiona - printre altele - forța centralelor nucleare[1].

Din ce în ce mai mulți oameni vaccinați văd deteriorarea ireversibilă a „lichidelor experimentale” din corpul lor. 2.600 de efecte secundare grave pe săptămână (vezi: Covid-19, evaluarea în 40 de întrebări, o privire în urmă peste doi ani de informații și intox). Cu toate acestea, circulă informații corecte. Trebuie să te informezi mai bine. Sunt încă uluit de ușurința cu care marea majoritate a oamenilor se supuneau manipulării degetelor și ochilor. Trădarea oligarhilor financiari și a conducătorilor nu mă surprinde, ci graba unei mari părți a populației de a se supune închiderilor inutile - fapt dovedit -, stării de fugă stupide, ieșirii derogărilor, purtând o mască albastră care nu face nimic pentru a proteja împotriva SARS-CoV-2, iar faptul că sunt injectat cu „lichide experimentale” încă în faza de testare clinică mă lasă încă fără cuvinte.
- Impozitul pe proprietate tocmai a crescut revoltător în unele regiuni - 40% - și încă nu văd mulți oameni care merg pe calea rezistenței și a neascultării civile.
- Pentru a lupta împotriva încălzirii globale - are spatele bun - taxa de colectare a deșeurilor menajere se va tripla în următorii trei ani. Calea rezistenței poate începe oricând doriți.
- Inflația prețului peleților - pelete de lemn -. Prețul sacului de 13 kg pe care îl cunoșteam acum șase ani la 3,70 € fluctuează acum între 9 și 15 €. Încă nu văd mulți oameni luând calea rezistenței și a neascultării civile. Da, știu, mă repet (articolul France 3 ).
- Inflația vertiginoasă a combustibilului, alimentelor, bunurilor de bază etc. Nesupunerea civilă este atunci când vrei…
- Propaganda obligă, amenințare cu recesiune energetică, amenințare cu război, amenințare cu noi pandemii… Nu mai aruncați, curtea este plină.

- Un autor fără talent, dar cu 280.000 de abonați la „TikTok” este pus în scenă în fața unui incendiu în Spania (220.000 de hectare puse în fum). Trist și îngrozitor. Cel mai incredibil este că domnișoara continuă să lucreze în rețelele de socializare. Nicio cenzură împotriva acestui gen de expoziție scârboasă. Pe de altă parte, cenzura funcționează perfect pentru oponenți și rezistenți. Prietenilor mei de la canalul TV „Les Mousquetaires de l’info” tocmai li s-au interzis canalul de „YouTube, chiar după un interviu despre ultima noastră carte.

- Nivelul școlii este la nivelul margaretelor. Ministrul Educației Naționale pare mai preocupat de educația sexuală în școli decât de asigurarea că educația este de înaltă calitate. Mulți profesori se plâng, dar nu fac nimic. Scuzați-mă dacă jignesc pe unii, dar să nu faceți nimic la nivel național vă face complice pe fiecare dintre voi. În ceea ce îi privește pe părinții elevilor, convinși că fiecare dintre copiii lor este un geniu pur, nu ezitați să întrebați profesorii despre o notă mică, decât să vă uitați cu adevărat unde este problema. Încă nu sunt mulți oameni care să se alăture rezistenței etc.

- Majoritatea artiștilor scuipă pe oameni, mai preocupați de menținerea subvențiilor guvernamentale decât de a-și face treaba corect. Iată un fragment dintr-un interviu de neînțeles cu François Cluzet la emisiunea „C’est à vous”. Bulionul mirositor de Cluzet, e aici .

Căpeteniile Republicii pot continua să-și slujească stăpânii fără să tresară. Într-adevăr, magistraților, al căror salariu mediu este de 4.700 de euro net, tocmai li s-a acordat o creștere substanțială: 1.000 de euro brut lunar . Funcționarii își văd indicele reevaluat cu 3,5% , iar reevaluarea pensiilor este de 4%. Laitmotivul guvernului este de a compensa creșterea prețurilor din cauza inflației în 2022 (conform serviciului public ). Salariul minim este majorat doar cu 2,01% . Gaseste greseala. Problema este că inflația este de 6,1% în 2022 . Deci, în afară de magistrați, puteți scoate cutia de șervețele și strângeți cureaua.

De la înflorirea panourilor cu cuvintele „Deschis cu respectarea regulilor de sănătate” care împodobesc fronturile majorității magazinelor, până la paznicul disciplinat care se asigură că fiecare potențial client care trece prin ușa magazinului său își îmbracă mâinile cu gel hidroalcoolic, pentru a ajunge la senzaționala declarație a lui Jean Castex - „Este interzis să luați cafeaua în picioare, dar să o beți stând jos este autorizat” -, tot acest circ arată și demonstrează amploarea dezastrului intelectual național.

Această maximă „Castexoise”, demnă de a apărea în Guinness, a fost aplicată la litera de majoritatea proprietarilor de cafenele și restauratorilor. Prea puternic ! Subvenții când ne țineți…

Majoritatea medicilor adormiți datorită subvențiilor de la laboratoarele farmaceutice au uitat că Ordinul Medicilor - care pune o spiță în roțile fiecărui practician cinstit - a fost creat în timpul guvernării de la Vichy.

Stânga burgheză rasială care ne guvernează încă de la plecarea generalului de Gaulle, mai preocupată de distrugerea valorilor morale, familiale, religioase și culturale ale țării noastre prin deschiderea porților către wokism nestăpânit, către o teorie pervertită a genului - pleonasmul - și la impunerea L.G.B.T.Q.+, nu poate duce decât la dispariția civilizației noastre. Această stângă racială dezgustătoare a făcut furori deja în 1789, pentru această „revoluție” în care aproape toată lumea se laudă, a fost de fapt doar o lovitură de stat pentru a-și păstra și amplifica privilegiile existente, pentru a confisca și monopoliza majoritatea proprietății private, distrugând valori spirituale prin jefuirea bisericilor și făcându-se vinovată de regicid.

Această burghezie lacomă și grețoasă, sub masca altruismului și umanității, continuă să susțină un plan mondial criminal atent calculat al cărui singur scop este reducerea populației și menținerea în sclavie.

Este timpul pentru acțiune. Cei care acționează se vor recunoaște. Cât despre ceilalți, iată ceva la care să ne gândim toți:
- A nu face nimic înseamnă a le lăsa câmp liber nemernicilor.
- A nu face nimic înseamnă a lăsa o lume dezumanizată generațiilor viitoare.
- A nu face nimic înseamnă a permite unei caste să continue să se îmbogățească în detrimentul tuturor.
- A nu face nimic înseamnă a fi complice.
- A nu face nimic înseamnă a-i lăsa pe alții să decidă pentru tine.
Nu este scris nimic. Totul se poate schimba, pentru că tu poți crea viitorul. Ține minte, viitorul este în mâinile tale, la bine și la rău.
Provocarea lucrurilor pentru a ajuta societatea să prospere este o datorie. Rezistența și nesupunerea civilă, acesta este credo-ul bun[2].

Notă - Claude Janvier este scriitor, eseist, coautor, alături de Jean-Loup Izambert, jurnalist de investigație, al cărților „Virusul și președintele” și „Covid-19, evaluarea în 40 de întrebări”.

------------------------------
[1] FranceSoir - articolul „Le Parisien” și tweet-ul lui Philippe Murer.
[2] Claude Janvier, FranceSoir https://www.francesoir.fr/opinions-tribune/la-faute-aux-gouvernements - 29 septembrie 2022.