Era cât p-aci s-o strig pe Alice, nebăgând eu de seamă că trăiesc în Țara Min(ci)unilor, nicidecum în Ţara Minunilor. Într-un articol anterior, am menționat câteva domenii în care s-au deschis centre de excelenţă, rezultatul fiind acela că a dispărut normalitatea și a fost înlocuită cu excelenţa. Desigur, excelență „Made in Romania”. Astfel, în sport, acolo unde câștigam medalii pe bandă rulantă la gimnastică, acuma nici nu ne mai calificăm, acolo unde ne băteam cu campioanele mondiale și europene la fotbal, acuma de-abia mai câștigăm cu Malta, Feroe, Gibraltar, echipe reprezentând țări cu populația mai mică decât numărul angajaților unui club sportiv din România.

Nu mai reiau celelalte domenii care s-au umplut de excelență, dispărând normalitatea. Mă voi opri la un caz de excelență sesizat recent la un post de televiziune, în timp ce treceam spre locul ăla discret „Wo der Kaiser zu Fuß hingeht”[1] străbătând camera cu televizor, la emisiunea unui cetățean cam bronzat, care scuipă acolo unde lingea cândva. Printre invitați era și un jurnalist pe care, din afirmația lui că are mulți ani de experiență prin țări străine îl suspectez a fi diasporez, deci, excepțional. Căci „diaspora”[2] noastră este, prin excelență, excelentă. Individul a zis la un moment dat că nicăieri, în țările democratice prin care a trăit el, refuzul participării la dezbateri cu contracandidații nu este de conceput și este inadmisbil. Practic, cel ce ar refuza s-ar descalifica singur.

Continuarea, însă, a fost apoteotică și a scos în evidență excepționalitatea disaporezului. Căci, după ce a spus ce a zis, individul a afirmat: „desigur, am votat cu Johanis și în 2014 și voi vota și acuma”.

Nu este de-a dreptul excepţional să califici ceva ca fiind inadmisibil și descalificant apoi să declari că votezi cu acelaşi „ceva” inadmisibil și descalificant?!? Şi fiindcă vorbeam de Alice din Țara Min(ci)unilor unde normalitatea a fost înlocuită cu excelenţa, un astfel de humanoid, mie îmi inspiră mare încredere. O încredere de-a dreptul excelentă!

Aranjament grafic - I.M.

--------------------------------------
[1] Wo der Kaiser zu Fuß hingeht (germ. - unde merge împăratul pe jos)
[2] - DIASPORA - Totalitatea comunităților evreiești dispersate în afara Palestinei (DEX), deci „plecaţii” noştri au schimbat „ceva” cu „altceva”, iar după unii dintre plecaţi, România s-ar numi acum Palestina. Excelent !... O fi vreo trimitere la o mai veche teorie „excelentă” a conspiraţiei şi noi n-am aflat încă? Oracolul diasporez din Dămăroaia… ştia el ce ştia!