Vă prezentăm pentru lectură articolul apărut în R3Media[1] în care jurnalistul Victor Ciutacu prezintă opinia sa despre atacurile la adresa actualului ministru al agriculturii, după ce acesta a apărat realitatea, bunul simț și tradițiile românești în fața valurilor de lăcuste occidental-globaliste (Redacția)

„A deranjat interesele financiare care se reformează întru trecerea la lăcustele new-age, a și venit lovitura de par în frunte” (Victor Ciutacu):

Jurnalistul Victor Ciutacu a confirmat apariția unor stenograme în ancheta DNA a lui Adrian Chesnoiu în care ar apărea și numele lui Petre Daea, la o zi după ce actualul ministru s-a poziționat împotriva consumuluide gândaci și lăcuste[2], și susține că Sistemul a început „execuția ritualică“ a ministrului Agriculturii, Petre Daea, care nu a înțeles „cu frumosul“ că noul trend este cel al lăcustelor și al hranei artificiale.

Ciutacu arată că stenogramele ieșite în presă cu Petre Daea vin la scurt timp după ce ministrul a spus public că nu ne învață Uniunea Europeană ce să mâncăm, iar românii vor merge pe vechile tradiții.

„Execuția ritualică a ministrului Petre Daea[3], mascată într-o furibundă campanie declanșată de presa cu epoleți care urlă (mai nou) împotriva securismului, arată cu funcționează Sistemul, da, cu S. Algoritmul e simplu. Băieții veseli care manevrează destine dau drumu’ la brațe și produc ceva umbros despre tine. Și țin acel ceva la sertar atât timp cât ești util, disciplinat și nu deraiezi de la linia dreaptă pe care ți-au trasat-o cu sau fără știința ta. Când le deranjezi interesele sau, pur și simplu, deraiezi de pe șine, umblă la cutia cu maimuțe.

Atunci, ca din senin, liderul social-democraților a primit întrebarea dacă e la curent cu existența unui „fin” de-al lui Petre Daea în dosarul penal al lui Adrian Chesnoiu[4]. Dat fiind că nici Ciolacu, nici Daea n-au priceput de vorbă bună și au ignorat avertismentul public, ba al doilea chiar s-a apucat de treabă și de deranjat interesele financiare gigantice ale (spre exemplu) industriei alimentare care se reformează întru trecerea la lăcustele new-age, a venit și lovitura de par în frunte.

Mânuitorii de stenograme din DNA au scos pe piață, conform vechilor obiceiuri de care nu se dezbară, niște hârtii. În care apare, vai, ce surpriză, „finul”. Ca beneficiar de concurs trucat, blat cu Chesnoiu, la insistențele lui Daea…“, scrie Victor Ciutacu, potrivit

Și în cazul lui Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, dosarul i-a apărut la două săptămâni după ce acesta a fost vizitat de delegații franceze și americane. La acea vreme, Chesnoiu a cerut UE să respecte specificul și tradițiile României în zona agricolă[5].

Aranjament grafic - I.M.

-----------------------------------
 [2] Petre daea: „Eu, ca inginer agronon combat gândacii, nu-i mănânc! Haideți să ne ducem la mămăliga noastră…” - https://r3media.ro/petre-daea-eu-de-regula-ca-inginer-agronom-combat-gandacii-nu-i-mananc-haideti-sa-ne-ducem-la-mamaliga-noastra-pentru-ca-o-vedem-afectata-pe-camp/ 13 iulie 2022.