Colonel (r) Douglas Macgregor : „Putin face ceea ce ne-a avertizat că va face”

„S.U.A. nu poate face nimic ca Rusia să oprească atacul împotriva Ucrainei. […] Sunt foarte îngrijorat de faptul că Biden nu l-a luat pe Putin în serios […]Biden a refuzat să recunoască ceea ce este important pentru Putin, iar acum trebuie să urmărească invazia. (Col. Macgregor, fost Consilier al fostului Secretar al Apărării de la Washington, la TV-FoxNews)

„Putin face ceea ce ne-a avertizat că va face, de cel puțin 15 ani, adică faptul că nu va tolera rachete și forțe militare americane la granițele sale. Așa cum noi nu am tolerat rachetele rusești în Cuba. Noi l-am ignorat și în final, a acționat.

Putin nu avea de gând să permită Ucrainei, sub nicio formă, să intre în N.A.T.O. Ceea ce se întâmplă acum e că bătălia din Estul Ucrainei este aproape gata, toate trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate. E vorba despre 20-30.000 de soldați și dacă nu se predau în următoarele 24 de ore, suspectez că vor fi anihilați. De aceea Zelenski se întâlnește cu reprezentanții lui Putin. Partida e jucată și trebuie să negocieze cea mai bună înțelegere pe care o poate obține. Președintele S.U.A. i-a spus că dacă optează pentru neutralitatea Ucrainei, noi îl vom sprijini.

Nu are niciun interes să treacă dincolo de Nipru. Va dori neutralitatea acelui stat pe model finlandez sau austriac. El deja atingele granițele N.A.T.O., în Estonia și Letonia. Nu are niciun interes să intre în război cu noi (N.A.T.O.), pentru că are o armată prea mică pentru acest scop. Și știe asta foarte bine.

Cred că trebuie să stăm deoparte (de conflict - n.r.), poporul american crede că trebuie să nu ne băgăm, europenii cred că nu ar trebui să ne băgăm și ar trebui să ne oprim din a trimite arme, pentru a-i încuraja pe ucraineni să moară într-o acțiune fără speranțe. Încurajăm ucrainenii să moară într-o bătălie în care nu au nicio șansă. O să creăm un dezastru umanitar de proporții dacă nu se opresc ostilitățile acolo”[1].

Radu Cristescu - „Ucraina se comportă rusește cu românii aflați la graniță”

În timp ce România și românii se comportă absolut prietenește și omenește cu Ucraina și cu refugiații ucraineni, fapt recunoscut public și de președintele Zelenski, și de oficialii europeni, vameșii ucraineni se comportă „rusește” cu cetățeni români aflați la granița Ucrainei cu Republica Moldova.

Iată ce scrie „Libertatea”: „Mai mult de zece camioane românești conduse de români și moldoveni sunt blocate de 4 zile în vama Mohîliv-Podilskîi, în Ucraina, și nu pot intra în Republica Moldova. Unul dintre șoferi, care aduce vitrine frigorifice din Rusia, susține că i s-a spus că marfa e captură de război. Conducătorii cu cetățenie română au cerut ajutor la consulul general al României la Bălți, care spune că blocajul e cauzat de fluxul de refugiți ucraineni ce fug din calea războiului: « Facem ce putem »”.

Iată și ce spune un șofer blocat de autoritățile ucrainene: „A venit un procuror, au deschis camionul, au fotografiat, au făcut inventar, m-au pus să semnez, mi-au luat actele. Mi-au zis că nu pot să trec că e marfă din Rusia, că rușii sunt bandiți și asta e pradă de război. Azi am stat flămând. Nu știu ce vor vameșii. Nici să plec fără camion nu pot, că mi-au luat pașaportul”.

Cum vine asta, domnule ministru de externe Aurescu? Niște cetățeni români reclamă un abuz porcesc al autorităților ucrainene, iar diplomatul român căruia i-au cerut disperați ajutorul le ține partea vameșilor ucraineni și oferă justificări pentru abuz? Chiar în halul ăsta de decădere și de mizerie a ajuns Ministerul Afacerilor Externe? Cu vameșii ucraineni nu e nici o mirare, e plin internetul de mizeria lor dezgustătoare și de faptul că aceste reziduuri umane storc sute de euro de la fiecare mamă ucraineană cu copii mici, nelăsând pe nimeni să treacă granița până nu plătește birul sălbatic. Dar oare chiar atât de jos au ajuns și diplomații din MAE, încât să lase cetățeni români pe mâna acestor hiene în uniformă ucraineană?

Domnule prim-ministru Ciucă, faceți ceva, că ministrul Aurescu e prea ocupat cu vorbele ieftine și inutile![2].

---------------------------------------