Pe la finalul anului 2022 odată cu subiectul „să abrogăm pensiile speciale” (praful în ochi care vi se aruncă mereu ca să vi se distragă atentia), Guvernul a mai dat o HG pe care nu a observat-o nimeni.

Prin HG 1606 din 28 decembrie 2022 (publicata in Monitorul Oficial pe 3 ian 2023) i-a mai dat o mică atribuție Autorității pentru digitalizarea României (A.D.R.) și anume să implementeze proiectul „Platformă software centralizată pentru identificare digitală” (P.S.C.I.D.) cod MySMIS2014+: 130599[1].

Binențeles că s-a invocat ca temei de drept:

- OUG nr. 89/2022 privind înființarea, administrarea și dezvoltarea infrastructurilor și serviciilor informatice de tip cloud utilizate de autoritățile și instituțiile publice (cea de care v-am spus că este piatra de temelie a infrastructurii pentru monitorizarea în masă și controlul prin intermediul portofelulșui digital și am zis să ieșim să ne exprimăm nemulțumirea cu privire la aprovarea ei, dar nu i-a păsat nimănui, nu a vrut unul)[2].

Primele centru de date pentru cloudul guvernamental va spune ADR ul in proiectul tehnic din anuntul asta unde vor fi „construite”: „Locațiile celor 4 Centre de Date sunt municipiul București, localitatea Giroc din jud. Timiș, localitatea Cristian din jud. Brașov, municipiul Sibiu din jud. Sibiu”. Binenteles că ele vor fi interconectate la rețeaua europeană de supercalculatoare, ca doat nu le fac degeaba[3].

Despre reteaua aia de supercalculatoare (EUROHPC JU) va puteți informa din „date oficiale” [4]:

- Legea nr. 242/2022 privind schimbul de date între sisteme informatice și crearea Platformei naționale de interoperabilitate[5]:

Pe site-ul „ADR” se menționează că se lucrează cu spor la acest proiect[6]. Dacă o să vă uitați atent în ce scrie la platforma asta: suntem „înrolați” in platforma asta, iar daca vă uitați la prezentarea ei: se vorbeste, printre altele de cartea de identitate electronică (după niște povești cu furnizorii de identitate digitală).

Mai mult, prin desene aveți eID - card. Știti ce e ăla? „Portofelul digital” - identitatea digitala europeana unică. Dacă nu credeti, citiți aici[7]:

Când vă spuneam că în OUG nr. 97/2005 s-a bagat autentificarea cu cartea de identitate electronică și că nu e degeaba, ci pentru identitatea digitală (portofelul digital) ziceași că ar fi conspirație. Amăgiți-vă în continuare cu conspirația și nu faceți nicio opoziție.

Între timp, vedeăi ca „ADR” nu stă degeaba, pe lângă e-guvernare implementat deja, mai are destule proiecte în curs de implementare:

- Sistem Informatic pentru registrele de sănătate - RegIntermed - parcă în legea nr. 95/2006 se prevedea că accesul la dosarul electronic de sănătate aveai numai cu cardul de sănătate (tu și medicul tău și trebuia să îți dai consimtământul ca el să vizualizeze dosarul tău), iar accesul altora părea că e extrem de securizat, dar dacă te uiți în obiectivele sistemului acesta, s-a cam dus consimțământul tău.

- Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (S.I.I.E.A.S.C.) cu actele de stare civila emise electronic în sistemul ăsta te identifici în societate, în familie și în relatia cu statul, ca așa scrie in Legea nr. 119/1996 modificată.

Mai sunt si alte sisteme. Stați liniștiți că le fac interoperabile și le vor interconecta pe toate la final.  Acum le fac așa, pe bucățele și vă povestesc ce bine e pentru voi cu fiecare în parte. Când vor termina de implementat infrastructura (adica sistemele astea), vor da o lege pentru binele nostru: ce atîtea carduri/cipuri? Ca să salvam planeta (că e penurie de cipuri) le vor pune pe toate-n într-unul numit portofel digital/identitate digitală și gata monitorizarea în masă, control, impunere și conformare a celui mai mic detaliu din viața ta la cum îți impune „statul”.

Intelegeți acum de ce vă suparați degeaba cand vă zic că vă duceți in bălării, pe subiecte care vă distrag atenția, în loc să vă axați pe ceea ce contează cu adevarat azi în domeniul legiferării pentru că acum se lucreaza intens la toate legile care vă vor „modela” viața după cum vă va impune statul?

Care este atitudinea voastră? Sunteti indiferenți și acceptați. Nu faceți nimic să vă exprimați dezacordul pentru a nu se implementa așa ceva. (Cei câțiva care au făcut câte ceva atât cât au putut, nu nu vă iritați, pentru că nu pentru voi scriu, ci pentru restul 19 milioane si ceva… câți m mai fi).

P.S.: daca nu știți, vedeți că are Ministerul Digitalizării pagina pentru inteligența artificiala în Romania[8].

Tot conspiratie, nu?

---------------------------------