Pe idol l-am prezentat și pe față și pe dos, de n-a mai rămas nimic necunoscut în el. Mă rog, n-a rămas nimic necunoscut pentru cei care își folosesc ochii pentru a vedea, urechile pentru a auzi, dar și creierul pentru a înțelege ce au văzut și ce au auzit. La români chestia asta nu prea se pune! Pentru că ei, ori nu văd, ori nu aud, ori… degeaba văd și degeaba aud, că nu…

Au trecut cinci (sau șase!?) ani de când idolu’ și-a făcut publică dorința de a sparge România. De văzut l-au văzut și românii, ba unii chiar au și înțeles și au tras un semnal de alarmă. Și?!? Românii l-au votat prima dată, l-au votat și a doua oară, l-au susținut la un referendum cu niște întrebări pe care el însuși nu le-a putut explica, au boicotat referendumul pentru familie, atunci când idolu’ lor le-a spus că Dragnea e de vină că familia este alcătuită din bărbat și femeie.

Iată că idolu’, după ce a declarat public război unei părți a populației acestei țări, își continuă opera de spargere a României. Desigur, cu ajutorul românilor. Acuma a trecut deja la împărțirea populației. Nu, nu în clase sociale, nu pe naționalități, ci după criteriul „care-i dă lui ceva, e bun, care nu-i dă e rău !”. Este că românii n-au observat? Sunt sigur că nu vor observa nici acum.

S-au adoptat niște decrete, niște ordonanțe, ca să ieșim din pandemia asta. Au fost impuse restricții care îi deranjează pe oameni, dar le suportă, pentru sănătatea lor. Preocupat de sănătatea românilor, idolu’ și-a pus slujitorii să vegheze cu cerbicie la respectarea restricțiilor și să ia măsuri dure împotriva celor care le încalcă. Ba, chiar s-a lăudat că slujitorii lui au dat nu știu câte zeci de mii de amenzi. Pentru ce? Nerespectarea regulilor de deplasare, de izolare, de păstrare a „distanței sociale” etc., etc., etc.

Numai că, ce să vezi, într-o bună zi, mii de oameni au încălcat toate regulile și toate restricțiile, s-au înghesuit în autobuze, s-au înghesuit în aeroport, s-au înghesuit în avioane și au zburat spre „patria sparanghelului”. Și toate astea s-au petrecut sub ochii idolului românesc și ai servitorilor lui. Unu n-a scos un cuvânt, nimeni nu a fost amendat. Spre deosebire de idol, eu știu ce e aia prezumție de nevinovăție și n-am să-i cer să-și dovedească nevinovăția. Nici nu-l acuz, dar nu mă pot stăpâni să mă întreb dacă nu cumva el, direct, sau prin servitorii lui, o fi stat la șosea și a lăsat autobuzele alea să treacă… numai după ce își luau partea. Că, prea nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute!

Au plecat ăia, au trecut zilele, și acuma se aude că mulți dintre ei sunt bolnavi și nimeni nu se uită la ei în „patria sparanghelului”. Să fiu foarte clar, eu nu le plâng deloc de milă. Au făcut ce au vrut ei, nu i-a obligat nimeni. Totuși, nu pot să fiu atât de român și să nu înțeleg ce a făcut astăzi idolu’ românesc. Căci, referindu-se la acei oameni, idolul românesc a declarat nonșalant că nu i-a trimis statul român.

Hai să le pun cap la cap, că tare mi-e teamă că nu pricepe nimeni, așa cum n-a priceput nimeni ce a făcut atunci când era candidat prima dată și a refuzat să se ducă la niște televiziuni din România la care fusese invitat. Astăzi, idolu’ românesc a împărțit populația în două categorii. O categorie de cetățeni cărora statul român le interzice să încalce restricțiile și-i amendează și o categorie cărora le permite să le încalce, fără să-i amendeze. Prins cu mâța-n sac, idolu’ se bizuie pe dragostea românilor și le vinde gogoașa că nu i-a trimis statul român. Numai un escroc ticălos putea arunca o asemenea gogoașă, mascând faptul că statul român trebuia să le interzică să încalce restricțiile, ceea ce i-ar fi împiedicat să plece și să ajungă în situația în care au ajuns. În mod evident, idolu’ îi cunoaște foarte bine pe români și știe că sunt mari iubitori de gogoși.

Fac pariu că, de cum se va relaxa pandemia, sau chiar mai înainte, idolu’ românesc va chema trupele comsomoliste de protest la miting împotriva P.S.D., dar, mai ales, împotriva lui Dragnea. Fac pariu că, la prima chemare a lui, cohorte de români, cu bebeluși, se vor înghesui strigând „Jos comunizmu’ !”. Pentru că, se știe, din cauza comunismului s-au îmbolnăvit românii ăia care i-au dat peșcheș idolului lor să-i lase să plece și tot din cauza comunismului ăia se vor întoarce bolnavi și vor infecta alte cohorte de români. Să vezi înghesuială acuma, că fiecare va dori să se strecoare în categoria favorizată de idol. Bine-nțeles, contra peșcheș.

Disperarea idolului a ajuns pe noi culmi, în vecinătatea paranoiei. Criza de disperare i-a fost declanșată de acea hotărâre a Parlamentului prin care, la șase luni după ieșirea din criza de pandemie, Curtea de Conturi va trebui să verifice cum s-au cheltuit banii în această perioadă. Atunci a avut o primă ieșire și de atunci caută cu disperare orice motiv de care s-ar putea agăța ca să aducă Parlamentul în situația de a fi dizolvat, cu speranța că, astfel, acea hotărâre nu va mai fi respectată. Mai încercase el cu alegerile anticipate, dar tocmai atunci s-au găsit chinezii să dea cu covidul și i-au stricat planurile.

Azi, i s-a părut că ar fi găsit ceva de care să se agațe și a ieșit la atac. Iată un citat preluat din presa on-line de astăzi: „Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. P.S.D. a ajutat U.D.M.R. să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest P.S.D.! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, P.S.D., marele P.S.D., se luptă în birourile secrete din Parlament, ca să dea Ardealul Ungurilor”.

Cum bine au observat foarte mulți cititori, ăsta minte și când tace strângând din fălci. Ca și acuma. Se luptă el pentru viețile românilor? Cum? Vânzând mii de români nemților, ca să se îmbolnăvească? El singur a recunoscut asta, când a spus că „Nu i-a trimis statul  român !”. Deși, poate m-am grăbit. Acuma sesizez afirmația că P.S.D. vrea să dea Ardealul ungurilor. Da, cred că asta l-a supărat cel mai tare. Că el nu înțelege cum se poate da ceva. El nici meditațiile nu le dădea, ci le vindea. Asta este. S-a supărat că P.S.D. s-ar lupta să dea Ardealul, în loc să îl vândă.

Previziunea mea că ăsta va chema trupele comsomoliste de protest, la miting, chiar și în condițiile actuale, devine credibilă. Nu, nu se bazează pe patriotismul românilor. Se bazează exclusiv pe soldele celor din trupele comsomoliste de protest. Și, astfel, nimeni nu va mai întreba când se va face testarea întregii populații, medicii și asistentele nu vor mai reclama că nici măcar lor nu li se face testarea și că nu au echipamentul de protecție necesar, nimeni nu va mai întreba ce s-a făcut cu miliardele împrumutate de guvern și nimeni nu va mai întreba ce au de gând să facă autoritățile pentru românii bolnavi rămași prin șanțurile Europei. Iar dacă se va mai găsi vreun obraznic să întrebe, i se va arăta cu degetul P.S.D.-ul și va fi îndemnat la atac împotriva acestuia.