Credeați că doamna jurnalistă A.M., extaziată de monstruozitatea „Unt-Old '23” a dat deja ce-avea dânsa mai sclipitor sub calota craniană și a închis subiectul despre „genialul” artist Gheboasă? Aș, v-ați înșelat! Dânsa luptă, nu se lasă, de zici că-i angajată în trupele lui Prigojin, care la rândul lor sunt angajate să apere nepătata reputație a „cocoșatei de la „Unt-Old-Dame”!.  Așa că madam, puternic implicată în susținerea bravului Cocoașă, aduce argumente care spulberă orice îndoială că avem de-a face cu un fenomen artistic fără egal:

-„... În țara în care unii încă se ghidează după horoscop, se tratează cu leacuri băbești și sunt interesați doar de emisiunile cu și despre mâncare, s-au trezit unii - parcă proaspăt întorși pe planeta Pământ, să-și dea ochii peste cap, îngrijorați de soarta copiilor României care au mers la «Untold 2023»”[1].

Dragă, e drept că unii se ghidează, se tratează și se interesează în România exact de ceea ce zici matale, dar vezi că ăia unii care se îngrijorează - pe bună dreptate - de soarta copiilor, de obicei sunt alții decât cei din debutul fulminantei dumitale demonstrații.

- „ Aflați că «versurile» lui Gheboasă - «Dă-i ț#gancă»- nu s-au născut la „Untold”. Versurile - sau cum vreți să le spuneți - sunt pe YouTube de... mai bine de un an. La această piesă, trapperul a strâns 14 milioane de vizualizări. Și există și un remix la «Dă-i ț#ganca» care a strâns încă 7 milioane de vizualizări. Mai sunt și alte clipuri cu «Dă-i ț#ganca» cu alte 18 milioane de vizualizări”[2].

Așa, și? sunt și poponețe goale și nurlii care strâng milioane peste milioane de vizualizări, dar despre alea nu zice Emil Boc: „Calitatea actului artistic a fost absolut excepțională!”. Iar, pe de altă parte, cum își imaginează madam că se ajunge la atâtea milioane de vizualizări? Sunt, cumva, vizualizări unice? Păi, atunci cred ne-ar trebui vreo două Românii și ceva, de la sugar până la centenar, care să caște gura la tâmpeniile alea botezate pompos „muzică”! Mi-e greu să cred, totuși... mai curând Gheboasă are „fani”, așa cum „fan” e și doamna în „chestiune”, care ascultă, și ascultă, și ascultă... și nu se mai satură ascultând... La fel se întâmplă și cu ceilalți „artiști”, toți de talie mondială și dotați cu un talent uriaș similar!

- „Gheboasă este extrem de popular pe TikTok și YouTube, cu milioane de vizualizări, iar tinerii îi știu pe de rost «versurile». De ce atâta indignare când există poeți care folosesc același limbaj și au primit distincții precum Marele Premiu Eminescu la Botoșani. Atunci nu erați la fel de șocați? Sau... dacă ai pielea de culoarea albă atunci este în regulă”[3].

Greșit... exact la fel de șocați au fost și când persoana „queer” Ileana Negrea a luat premiul Mihai Eminescu cu „mașinăria ei războinică” și expansivă, cu tot! Dacă duduia ar fi fost interesată cât de cât de poezie - așa cum ar dori dânsa să credem noi - ar fi aflat până să citească articolul meu precedent despre „mașinăria războinică” din chiloți și ar fi știut până acum că a existat un poet, care a scris un volum întreg de poezie licențioasă la maximum, dar! care fiind chiar poet, s-a priceput să facă poezie din orice!... cred că acum, că doamna a aflat și se va documenta, căci dânsa e jurnalistă, și de, va folosi informația pentru următorul material cu „Gheboasă”! Pe de altă parte, faptul că dânsa încearcă să împingă lucrurile către „rasismul” cetățenilor indignați, e chiar o măgărie, în opinia mea, ceea ce... aduce după sine tradiționalul „rușinică, rușinică”, precum și tradiționala bătaie cu degetul în zona tovalului din obraz!)

- „Și ca să nu spuneți că promovez incultura, propun să încheiem cu o poezie a marelui poet român din toate timpurile. Nu-i mai spun numele că apoi spuneți că-l asociez și compar cu Gheboasă” [4].

Ei, asta-i altă măgărie astronomică... dar era de așteptat de la madam... De aceea nici nu vreau s-o comentez. Ar fi de spus doar că poate n-ar trebui ca geniilor să le scormonească posteritatea cea curioasă prin lucrurile uitate în coșul cu rufe murdare. Gândindu-mă la asta, vreau să citez și eu niște versuri ale unui poet, pe care cred că o să-l depisteze doamna Murgoci, cu puțin efort, dând o căutare pe net: „...Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale/ Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale -/ Astea toate te apropie de dânşii. Nu lumina/ Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,/ Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt/ Într-un mod fatal legate de o mână de pământ;/ Toate micile mizerii unui suflet chinuit/ Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit”).

P.S. Poate că vă întrebați de ce am scris, totuși, atâtea cuvinte dedicate doamnei redactor-șef? Le-am scris pentru că eu cred că o mare parte din vina pentru incultura devastatoare a generației ăsteia crescând sub ochii noștri o au acești „îmbălsămători ai cuvântului” care-ți prezintă mortul drept viu și care au adus presa în halul de imoralitate în care este acum. Televiziuni, ziare online, „TikTok”-uri, radiouri comerciale, influenceri, „contese digitale”... adică, un fel de „fast-food”-uri cu hrană tentantă ca aspect, dar despre care n-ai vrea să știi nici din ce materie primă infectă este preparată și nici prin ce cotloane igrasioase, cu miros de pucioasă, se asamblează zi de zi...

Aranjament grafic – I.M.

--------------------------------
[1] Anca Murgoci, DC NEWS. ro, 6 august 2023.
2] Idem.
[3] Idem.
[4] Idem.Anca