Nu v-ați săturat de prosteala cu starea de alerta? Dar de lipsa de legalitate a HG-urilor de prelungire a stării de alertă nu vă pasă? Chiar din declarațiile lui Rafila reiese ca nu sunt îndeplinite prevederile art 3 alin 2 și 4 din Legea nr. 55/2020 pentru prelungirea stării de alerta: „(2) Starea de alertă poate fi prelungită ori de câte ori analiza factorilor de risc indică necesitatea menținerii răspunsului amplificat pentru o perioadă de timp suplimentară, care nu poate fi mai mare de 30 de zile.

(4) În aplicarea alin. (1)-(3) se analizează cumulativ următorii factori de risc:
a) amploarea situației de urgență, respectiv manifestarea generalizată a tipului de risc la nivel local, județean sau național;
b) intensitatea situației de urgență, respectiv viteza de evoluție, înregistrată sau prognozată, a fenomenelor distructive și gradul de perturbare a stării de normalitate;
c) insuficiența și/sau inadecvarea capabilităților de răspuns;
d) densitatea demografică în zona afectată de tipul de risc;
e) existența și gradul de dezvoltare a infrastructurii adecvate gestionării tipului de risc”.

Fără să aibă vreo treabă cu legea și fără să fie îndeplinite condițiile legale pentru prelungirea stării de alertă se fac că mențin niște măsuri care nu au nicio justificare sau utilitate pentru a putea să fure în continuare în timpul stării de alertă (nu licitații publice și menținerea contractelor de muncă ale tuturor pilelor, cunoștințelor și relațiilor)[1].

Râdem, glumim, dar ar trebui să gândim. De ce ar avea nevoie armata acum de domn Gheorghiță? Eu înțeleg că avem un efectiv de numai vreo 75.000 . Dar, se apucară să îi strângă pe toți?

Plenara Parlamentului European

Ăia de ziceați că vreți război că e bun pentru ucrainieni. Să vă văd acum dacă vi se pare că e bun pentru ucrainieni războiul. Belarus tocmai intră în razboi și soldații din Belarus intră în Ucraina. UE si NATO se pregătesc. Credeți că așa vor fi salvați ucrainienii? Nebunilor! Ați condamnat mulți oameni la moarte! Ascultați și îngroziti-vă! Ăștia ne bagă în război. De la primul la ultimul europarlamentar[2], propunerea de rezoluție[3], în dreapta, la adoptate va apărea textul adoptat, cu amendamentele votate[4] și înregistrarea plenarei pe You Tube[5].

A început o nouă campanie de „dresaj” prin care oamenii sunt manipulați să susțină și să aplaude ce îi afectează. Pe fondul conflictului Rusia-Ucraina, menținerii atenției populației pe știrile cu deciziile pe care le iau statele lumii și dacă va începe Al Treilea Război Mondial, folosindu-se de emoția socială, oamenii sunt manipulați să susțină și să aplaude interzicerea accesării banilor proprii din bănci în orice moment.

În locul virusului avem noul rău absolut: Rusia.

La solicitarea mulțimilor pentru stoparea noului rău absolut s-au impus sancțiuni Rusiei. Unele dintre efectele acestor sancțiuni: scăderea prețurilor de tranzacționare a acțiunilor marilor companii rusești cotate la bursă de la Londra.
Lumea e în extaz: oligarhii ruși devin mai săraci, că le scad prețurile acțiunilor pe care le dețîn, scade implicit estimarea averii pe care o au. (Nu știu dacă e chiar așa pe termen lung. Până la urmă pachetul majoritar de acțiuni e tot la ei, bunurile și resursele pe care le tranzacționează sunt de prin Rusia, cifra de afaceri nu scade prea mult momentan. Cel mult le afectează profitul, dacă scade cifra de afaceri. Dar, poate e chiar mai bine pentru ei pentru că pot să își răscumpere acțiunile la un preț derizoriu și să își crească pachetul de acțiuni.)
Știri peste știri că oligarhii ruși îi cer lui Puțin diverse referitor la război. Știri peste știri că economia Rusiei este în cap. Lumea se bucură, fericire maximă. Rusia e slăbită!
Știre nouă: „Mastercard” și „Visa” au blocat plățile cu cardul pentru unele bănci rusești. Bucurie maximă. Dar să ne gândim puțin. Cine sunt afectați? Cetățenii ruși de rând.
Și pe teritoriul României cardurile care sunt utilizate sunt „Visa” și „Mastercard”. Multe dintre băncile din România nu prea mai au casierii. Deci, dacă „Visa” și „Mastercard” se hotărăsc mâine să blocheze plățile cu cardul pe teritoriul României cine îi oprește?Pot să înceapă cu aia care sunt catalogați „putiniști”, că tot se apucară niște unii să facă liste în prostia lor. După aia să extindă la toată populația. Ați uitat cum a fost cu „Nazi Pass”? Nu ai, nu exiști. Nu ai acces nicăieri.
Așa că vedeți ce aplaudați și ce susțineți pentru că mâine vi se va aplică vouă și… pauză acces la banii pe care i-ați muncit… și pauză bani să va cumpărați alimente. 
Aaa, dacă nu știați cine sunt acționarii „VISA” și „Mastercard”[6] „Vanguard Grup”, „Blackrock” etc. Vi se par cunoscuți? Visa[7], Mastercard[8]:
Vedeți că nici cu locurile de muncă nu sunteți departe. Dacă boicotezi societăți românești cu capital rusesc vezi că e posibil să lucrezi pe acolo sau să aibă al tău angajator relație contractuaa directă sau directă cu ele și la revedere loc de muncă. Dacă boicotezi companiile care vând combustibil, vezi ce pompe de la care bagi combustibil îți mai rămân. S-ar putea să începi să mergi pe jos că să faci piciorul frumos că nu mai ai de unde să bagi benzină sau nu îți mai ajung banii. Aaaa, poate al tău angajator are un procent destul de mare al combustibilului în total cheltuieli. Când sare prețul la combustibil în aer, e posibil să facă disponibilizări și să rămâi fără loc de muncă.

Știri pentru cei care în ultimii doi ani s-au ținut de populisme visând cai verzi pe pereți că în 2024 vor fi parlamentari:

V-am zis să lăsați deoparte interesele personale că nu o să mai avem alegeri în 2024? Iată articole din Constituția României:
- Articolul 63 (1) - Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.
Articolul 89 (3) - Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.
Gata? Terminarăți toți cu politica? Acum poate vă îndreptați atenția și spre țară, să vedeti ce e cu ea.
Pentru ceilalți: v-am zis mereu să uitati de partidele politice și că singura șansă este că aștia mulți să ne trezim individual și să le cerem politicienilor ce vrem? Poate o să învățați într-un final, cu toate că e cam târziu.
-----------------------------
[5]