General CosgrovePentru cei care nu-l cunosc pe generalul maior Peter Cosgrove, este un Australian care-şi iubeşte ţara aşa cum orice militar o face, indiferent de ţara în care se află. El este apreciat drept o „comoară australiană", iar principalele sale însuşiri sunt: voinţă, discernământ, inteligenţă, compasiune şi umor. Generalul Peter Cosgrove AC Ioan, MC (născut la 28 iulie 1947) a fost comandant al unor formaţiuni de luptă în Malaezia, Vietnam, Marea Britanie, India, comandant al forţelor internaţionale în Timorul de Est, şef al Forţelor de Apărare între anii 2002-2005, când s-a retras din serviciul activ. În anul 2001 a fost declarat australianul anului. La sfârşitul anului 2010 fost numit în funcţia de cancelar la Australian Catholic University. În cadrul unui interviu acordat postului de radio australian ABC, întrebat fiind de către doamna reporter cu privire la arme şi la copii, generalul a răspuns printre altele: „Indiferent de cum te simţi în legătură cu legile, armata trebuie făcută! Dintre toate şcolile, ultima a bărbatului este ori Armata, ori Puşcăria!"
În România, afirmaţia generalului australian nu mai este valabilă, pentru faptul că Armata României poate fi comparată cu cea a statului Monaco, adică nu prea mai există (n.r.). Generalul s-a oferit să sponsorizeze crearea unei case pentru copii de trupă (Boy Scout Troop), sub protecţia armatei australiene.Iată o parte a amuzantului interviu, deja cunoscut dincolo de graniţele Australiei:

Reportera: Generale Cosgrove, ce lucruri aveţi de gând să predaţi acestor baieţi tineri atunci când vizitează baza dumneavoastră?

General Cosgrove: Îi învăţăm alpinism, canotaj, tir cu arcul şi tir cu arma.

Reportera: Trageri cu arme de foc! Asta nu e un pic iresponsabil, nu-i aşa?

General Cosgrove: Nu văd de ce, aceştia vor fi supravegheaţi în mod corespunzător cu privire la gama de arme.

Reportera: Trebuie să recunoaşteţi că aceasta este o activitate foarte periculoasă care urmează să fie predată copiilor?

General Cosgrove: Nu văd în ce ar consta pericolul. Nu vor face trageri înainte să înveţe şi să atingă chiar, o armă de foc.

Reportera: Dar le oferiţi posibilitatea să devină asasini violenţi!

General Cosgrove: Ei bine, coniţă, constat că şi matale eşti bine echipată din naştere pentru a fi prostituată, dar iată nu eşti una din alea, nu?

Radioul a tăcut 90 de secunde şi atunci când a revenit, interviu nu a mai fost reluat. Reportera a fost destituită!
Proastă întrebare, excelent răspuns!