Rambo de RomaniaArmata este din nou pe buzele politicienilor. Așa trebuie, este momentul, dă bine să te pretinzi patriot un pic, dar fără să spui că ești patriot și mai ales fără să o dovedești, poți pretinde că ești patriot vorbind despre armată, despre apărarea țării, despre înzestrarea armatei și și .. cam atât.

Contribuție cu cântec

De 28 de ani încoace armata s-a micșorat nu numai ca efective ci și ca interes, ca respect-chiar dacă sondajele de opinie spun că oamenii au încredere în armata, ei spun ca au încredere pentru că toate celelalte instituții s-au dovedit false, corupte și trădătoare și mai ales ca posibilități. Nu mai avem industrie națională de apărare, nu mai avem independență militară, ne subordonăm proiectele și strategia de apărare pe nevoile și interesele altora, ale unui imperiu militar căruia îi spunem eufemistic alianță de apărare, dar este în fapt o alianță expansionistă al cărei unic scop a fost să cuprindă, supravegheze și controleze toată lumea. Alianța Atlanticului de Nord a devenit Imperiu Universal pentru că a depășit de mult granițele și principiile enunțate la înființare. Chiar actualul președinte al S.U.A. recunoștea în campania electorală că N.A.T.O. este depășită, că ar trebui desființată din mai multe motive, iar unul din ele era cel financiar. S.U.A. nu mai face față finanțării tuturor zonelor de conflict în care e angajată în numele Alianței și a luptei împotriva unui terorism impus, instruit și finanțat chiar de serviciile secrete ale S.U.A.

Toate aceste lucruri sunt cunoscute în mediul politic românesc dar nu e bine să fie spuse pentru că nici un regim nu s-a menținut până acuma fără sprijinul, indicațiile, coada și sforile acelorași servicii secrete și dirijori. De când Trump a cerut bani pentru N.A.T.O., liderii politici români au luat foc. Și s-au conformat. Nici nu a cântat cocoșul de trei ori că românii s-au și grăbit să ceară partenerului să le primească patru miliarde de dolari cu care nu au ce face. În fapt, tot scandalul lui Trump privind rolul N.A.T.O. și „contribuțiile" țărilor membre se limitează la cumpărarea de tehnică militară americană dacă se poate de mâna a doua, pentru că ei nu mai au unde să le arunce și nu au nici „mondiali" să le cumpere ca fier vechi. Polonezii și românii au răspuns prezent și au fost mângâiați pe creștet, iar nemții, francezii și ceilalți europeni mai din Vest, care își produc propriile rachete, avioane, nu sunt bine văzuți, ei nu contribuie la prosperitatea industriei de apărare americane. Până și arabii, amenințați și ei de Trump în campania electorală cu suspendarea vizelor, au scos niște petrodolari pentru achiziționarea de armament american, pentru a se apăra de „teroriști" și gata problema vizelor. Totul s-a rezolvat de la sine. Vedeți ce simplu e să intri în grațiile americanilor?

Unii mor, alții se înzestrează

În urma accidentului din Argeș în care au murit trei militari români care veneau de la o aplicație de care nu avea nimeni nevoie, televiziunile au lăcrimat decent dar nu exagerat câteva secunde, vorbind la modul general despre înzestrarea armatei fără a cere însă ministrului apărării să spună care sunt cauzele accidentului, deși acestea se știu. Fiecare a înțeles ce voia sau ce trebuia din asta.
- C.S.A.T. a înțeles că trebuie să retragă planul înzestrării armatei de pe agenda de discuții, pentru că nu cuprindea sintagma 2% din PIB, de fapt pentru că nu prevedea cei 2% pentru achiziționarea rachetelor patriot.
- Guvernul a înțeles că trebuie să înzestreze forțele și a luat măsuri pentru înzestrarea forțelor M.I. cele care intervin la nevoie pentru apărarea „statului de drept", adică a guvernanților. De apărarea țării, a independenței, suveranității și teritoriului nu îi mai pasă nimănui, oricum astea sunt vândute de mult.
- Președintele statului, cel care este garantul aplicării și apărării Constituției și al drepturilor cetățenilor, inclusiv dreptul la integritatea și securitatea granițelor, se plimbă prin armată, pe la bazele americane ca să vadă toate trampele cât de iubitor de cizme străine e el și cum face el praf bugetul țării pentru umplerea buzunarelor patronilor de la Lockheed. Acuma are asigurat al doilea mandate, 4 miliarde de dolari e o sumă rezonabilă pentru alte câteva milioane de like-uri în 2019.

Looserul de Dăbuleni iese pe post și spune ceea ce se știe dar nu ar recunoaște nici un politician cât este la putere, așa cum nu a recunoscut nici el când era președinte de partid sau ministru, și anume că armata este la pământ la toate capitolele. Dar nu o face pentru că îl doare sau pentru că ar vrea să facă ceva real pentru apărarea țării, ci pentru că vrea să își facă și el lobby prin cabinetele aleșilor americani pentru că și el, ca și Iohannis, prin înzestrarea armatei înțelege același lucru: cumpărarea de tehnică militară americană. Ni se spune că și polonezii au cumpărat faimoasele „Patriot", așa că musai să cumpărăm și noi, că doar e concurs între noi și polonezi, care se ploconește mai mult în fața strategicului partener. Și totuși, ei parcă nu stau chiar așa de cocoșați, dar și ei așteaptă vizele ca mortul coliva, adică tot ca noi, și le vor primi doar după ce va ajunge un polonez la conducerea S.U.A.

Înzestrarea cu pupili

Mai suntem anunțați cu surle și trâmbițe că M.Ap.N. a dat drumul programului de „înzestrare" a armatei cu personal calificat, profesionist, gata să lupte, dar mai ales să moară, dar pentru cine, nu se spune. Cică de săptămâna asta intră în dotarea armatei rezervistul voluntar, adică câteva mii de „Rambo", „Soldatul Universal", „Omul Păianjen", „Iron-Man", și „Cat-Woman" la un loc. Ce să spun, cu cele câteva ore de „instrucție" pe săptămână sâmbăta și duminica, făcute mai în dorul lelii decât concentrările dinainte de 89, dar fără baza materială de atunci, armata se va întări ca fularul în dungă. Unde mai pui că „la nevoie", adică la intervenția factorilor politici, unii dintre ei, adică pupilii și pupilele (am scris bine?) vor fi activați și chiar trimiși în teatrele de operații să câștigă și ei un ban cistit. În primele zece misiuni nu vor fi trimiși în patrulare, că trebuie să se obișnuiască cu viața cazonă cu tabăra și cu birourile și nu trebuie să plângă mamele lor, lasă să plângă ale proștilor. După cele zece misiuni vor fi declarați eroi, veterani, decorați și lăsați la vatră, că doar și-au făcut suma, poate unii dintre ei vor lua locul celor care i-au ajutat să intre în armată, vor deveni și ei aleși ai neamului că uite așa au ajuns și șoferii, secretarele, finii altora care, repetenți repetenți, dar au condus sau conduc, Camera Deputaților. Pe lângă pupili și pupile, vor mai intra în mândra rezervă și oarece bolovani, din cei pe a căror frunte scrie „carte multă nu se cere..." că doar e nevoie să se vadă și ceva mușchi care să dea bine pe sticlă. Și cu asta ne-am înzestrat, suntem numai buni de atacat, că motive erau dinainte, până acum nu am fost atacați din motive umanitare, citiseră și dușmanii Carta Albă a Apărării și au realizat că nu e fair-play să atace o armată care nu există. Dar de acuma, gata ! Avem rezerviști, avem patrioți și patrioate, am intrat în rândul celor ce pot fi băgați în seamă. Păzea!

Atacator sau atacat?

Apropo de atacuri și atacați, aud că prin unele județe foste de munte, primarii cer derogări de la mediu, să omoare urșii care le atacă tomberoanele. E adevărat mai întâi ar trebui să ceară derogare de la mediu pentru schimbarea încadrării, din localități de munte cu zone împădurite, în localități defrișate. Dar eu mă întreb așa ca prostul, oare urșii ăia care până acuma aveau pădurile lor, zonele lor de responsabilitate, bîrlogurile lor hrana lor, habitatul lor, siguranța și viitorul lor, nu se simt amenințați de Vereștoy, Dușa, Isărescu sau Holzen, nu cumva ei sunt cei atacați care trebuie protejați și apărați de cei de la mediu? Mâine poimâine amărâții ăia cărora le intră dealul în curte, vor fi și ei considerați agresori pentru că vor trebui să își caute locuințe, locuri de muncă și mâncare prin tomberoanele altora. Și nu știu de ce, cred că în curând ne vom trezi și cu Ursul Siberian peste noi, că uite, se apropie „Patrioții" de el și va fi nevoit să își caute bârlog prin alte părți. Și atunci iară vor striga „aleșii" că le este amenințat habitaclul și vor cere salarii și pensii asiguratoare. Asta da tactică, distrugi pădurile, scoți ursul din bârlog îl lași fără nici o posibilitate de supraviețuire, apoi când el vine să își caute mâncare strigi că te atacă și chemi patrioții să te apere, apoi iei pielea de pe bietul urs. Deșteaptă lucrare ! Hai înzestrarea!

Grafica - I.M.