Limba RomânăCuvântul a fost rostit la mitingul pentru apărarea Limbii Române ce a avut loc la Alba Iulia, în ziua de 19 august 2018 în Piața Tricolorului. Cu o sută de zile înaintea Centenarului Marii Uniri ce a avut loc pe Câmpul lui Horea, aici ne aflăm noi acum pentru a protesta împotriva nelegiuirilor și fărădelegilor săvârșite de clasa politică ce se află la guvernare, pentru a se menține la putere pentru o perioadă vremelnică. Pentru aceasta guvernanții au pregătit un act legislativ cu intenția de a-l transforma într-un act legal, sfidând interesele Neamului Românesc. În loc de a-și canaliza energiile pentru ridicarea Monumentului Unității Naționale pe acest loc, cei ce ne conduc luptă din toate puterile să-și mențină scaunele de pe care guvernează, apelând la avocatul diavolului. Fără nici un pic de pricepere și înțelepciune în actul guvernării, nu realizează deloc că deschid o portiță, Cutia Pandorei pentru distrugerea României.

Cârmuitorii de la București nu gândesc că prin acești pași mărunți pe care îi scornesc cei ce nu ne doresc binele, nu fac altceva decât nașterea unui nou Kosovo în inima României. Pentru aceasta și-au găsit cel mai potrivit moment acum în pragul Centenarului Marii Uniri să vină în fața noastră, a Neamului Românesc, în fața eroilor României care și-au jertfit viețile pentru înfăptuirea României Mari și în fața lui Dumnezeu, a cărui dreptate a fost înfăptuită la 1 Decembrie 1918, cu acest act samavolnic. În ticăloșia lor guvernanții noștri nu se gândesc deloc că ceea ce ne pregătesc nouă acum este un act de trădare a Românilor, care poate fi considerat începutul vânzării Transilvaniei. În loc să devină modele, exemple pentru cei mai tineri, ei înșiși devin trădători.

Generația noastră, martoră la toate acestea va trebui să explice și să dea socoteală în fața generațiilor viitoare pentru urmările și samavolniciile guvernanților noștri, care pregătesc unele super drepturi anumitor minorități în detrimentul unui mare număr de români, care riscă să ajungă din nou în robie, așa cum au fost 2000 de ani, până la 1 Decembrie 1918. Așa va fi ridicată limba maghiară pe un soclu mai înalt decât Limba Română, care trebuie să fie singura limbă oficială din Țară.

Un asemenea act necugetat și nesăbuit au pregătit guvernanții noștri în anul 2011, când și atunci apelând la avocatul diavolului, având mare nevoie de voturile lor atunci, pentru a se menține la guvernare Băsescu împreună cu Boc, au promis regionalizarea Țării pe criterii etnice, încât regiunea solicitată de U.D.M.R. era identică cu teritoriul anexat de Ungaria hortystă conform cu hotărârea Dictatului de la Viena din 30 august 1940. Cei de la putere ar fi trebuit să învețe din acea lecție, deoarece am fost la un singur pas de situația de a oferi pe tavă în mod gratuit Transilvania și a o pune în brațele Budapestei. Și atunci revista „Dacoromania" și Fundația „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea și Integritatea României", împreună cu alte O.N.G.-uri, ca și astăzi, au intervenit prompt reușind să se renunțe la un asemenea act nesăbuit.

Cu toate că suntem puțini adunați aici totuși avem de partea noastră opinia publică, mass-media adevărat romească, Biserica, Armata și multe alte instituții ale statului care analizând cu atenție și responsabilitate problemele ridicate de noi vor avea un cuvânt greu de spus pentru apărarea Limbii Române, moștenirea noastă de veacuri.
La 31 august va fi Sărbătoarea Limbii Române. Îi întrebăm pe guvernanții noștri cu ce mesaj se vor prezenta în fața națiunii: de sărbătorire sau denigrare? Ultima noastră speranță este la Curtea Constituțională a României, care cu siguranță va analiza mult mai serios toate implicațiile ce rezultă din acest act legislativ. Va trebui să trimitem un nou Memoriu principalelor instituții ale statului, care să fie mediatizat inclusiv cu cuvintele ce s-au spus astăzi deoarece armele noastre sunt: cuvântul grăit liber și cuvântul scris.