„Marele alb”… n-am zis eu, au zis-o niște jurnaliști de prestigiu și nu era vorba chiar despre Klaus, dar, orișicât…

 Președintele Klaus Iohannis s-a îmbrăcat doar cu haine albe. Este bine îmbrăcat. Nu am văzut detaliile foarte bine, dar în general o apariție all-white, vara, este binevenită. Mă bucur că președintele a adoptat varianta aceasta, pentru că mulți dintre români au o teamă când vine vorba de pantalonii deschiși la culoare, ce să mai vorbim de cei albi. Cred că sunt niște reminiscențe de când eram mici și ni se spunea să nu ne murdărim Mi-a plăcut apariția lui. Este proaspătă, este potrivită vara, într-o duminică, la un astfel de eveniment, afară, de zi. Mi-ar plăcea să văd mulți bărbați îmbrăcați așa pe stradă»” (Adina Buzatu, DC News, 1 august 2021).

Doamna Buzatu, bre... te-a pus dracu’ să-i spui că-i stă bine-n alb... te-a mâncat în fund, de! Că nu puteai să te abții!

Și uite-l acum ce face... vrea să se-mbrace numai în alb și a trebuit să plece după un pic de soare până-n Egipt, unde a mai prins vreme bună pentru o ținută așa de potrivită cu fizicul lui atletic de profesor de fizică.

Pentru ca să-ți arate ție, madam, că el nu e ca alți bărbați care, ca niște „ăia” nerafinați ce este ei: „...au o teamă când vine vorba de pantalonii deschiși la culoare, ce să mai vorbim de cei albi”. Pe când el n-are o teamă... și ca să sublinieze că n-are, a îmbrăcat-o și pe nevastă-sa tot în alb... Sunt sigură, de asemenea, că n-are „niște reminiscențe” de când era mic, pentru că Iohannis s-a născut gata mare. Și serios. Iar de aceea pe șpilhozenul alb nu s-a murdărit niciodată cu cremchnit, strudel, apfelkuchen, flammkuchen, schwarzwälder kirschtorte, schnitzel sau spätzle!

Și-apoi, madam Buzatu, eu pot să cred că ți-ar plăcea să vezi „mulți bărbați îmbrăcați așa pe stradă”... dar n-ai adăugat și „mulți bărbați îmbrăcați așa” la piramide, la Scala din Milano, la summit-urile U.E., la învestirea „Guvernelor Mele”, la schi, pe bicicletă, la întrunirile Consiliului European, la strângerea gunoaielor de pe malul râului Argeș, la protestele împotriva lu’ „Ciuma roșie”, etc.

A corectat el omisiunile, săracu’ - și-acum să îmbracă fix ca la Sărbătoarea Sașilor, indiferent de eveniment...

Nota redacției - Țara arde și „Albul murdar” se plimbă la Piramide! Vă prezentăm și comentarii (pe Facebook) la textul prezentat de autoare:

Ion Turcaleț: „Apropos! Pe banii cui se îmbracă și se plimbă, în timp ce în țara este jale? Morți, înfrigurați, bolnavi, fără guvern, fără bani, fără speranțe! Ce rost are acest sejur în Egipt? Cred că era printre puținele destinații de vacanță neacoperite în cele doua mandate! Acum este în regulă!”.
Niculescu Gella: „Eu cred că wiermer ăsta a băgat copilașii în vacanță forțată ca să-și poată lua cu el și capra” (în Egipt - n.r.).
Pascu Rodica: „Îi stătea și mai bine dacă adăuga niște dungi gri pe albul ăla, dar nici creatorii de modă nu se pricep prea bine”.
Valentina Iuliana: „Acest individ poate fi utilizat în loc de vomitiv...”.
Adrian Mihail: „Să meargă așa și-n Asia, numai bun de îngropăciune! Că de repatriat îl repatriem; n-avem noi bronz și locuri libere în Piața Mare din Sibiu? Dacă evreii au avut « vițel de aur », noi nu ne permitem un « bou din bronz? »”.
Ciprian Gaiu: „Interesantă compania! Doamna din fotografie e sora lui Renato Usatîi, mare bandițel basarabeț și primar de Bălți, instruit de/și la Moscova”.

Aranjament grafic - I.M.