Este posibil ca unii dintre dumneavoastră să fi luat deja cunoștință despre cele pe care vi le prezentăm astăzi. Supunem atenției un colaj cu și despre medicii din România. (Redacția ART-EMIS).

 

 „De ce tac medicii din România?”

„Te duci dimineață la serviciu și vezi că, în loc de 150 de pacienți, cum erau de obicei, în clinică sunt 14. Sunt mai mulți doctori decât pacienți. Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali, alții privesc pe fereastră, spre pustietatea însorită de afară. Pe culoarele spitalului și prin saloane bate vântul, la fel ca prin conștiințele noastre.

Știi că iei salariu absolut degeaba, iar mulți dintre foștii tăi pacienți tocmai au fost dați afară din serviciu. Alții te sună plângând că le este rău. Le spui că nu-i poți vedea decât dacă vin cu sirena ambulanței și nici atunci nu este sigur. Vezi toate astea și, totuși, nu te duci peste jurnalişti, în platou, să le dai cu manipularea în cap?!

Ai rostit cândva un jurământ?... Ce mai este necesar să se petreacă pentru ca să îl respecți?” (Dr. Răzvan Constantinescu, medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași[1].

Dr. Răzvan Constantinescu a vorbit despre scrisoarea deschisă a medicilor către autorități, acesta aflându-se printre semnatarii scrisorii, printre alți 28 de doctori. Într-o confruntare cu medicul Adrian Marinescu, acesta a prezentat argumente împotriva purtării măștii dar și a noilor restricții C.N.S.U. Mi s-a dat raspunsul ca nu va mai fi mult timp nevoie de masca, sau ca este folosita si in alte tari, dar tot nu am inteles la ce e buna. „Asta că mai avem puțin de purtat masca, după un an de zile...La fel ni se spunea și anul trecut « doar o săptămâna stăm, doar două săptămâni și apoi va fi bine ». Eu văd că vine valul 3, valul 4, valul 5 și diverse variante ale virusului, care nu sunt oprite de vaccin.

Asta cu « mai avem puțin », după un an de zile, nu prea mai ține. Restricțiile de circulație nu ajută cu nimic. Eu dacă am restricție de la 9 seară, mă duc de la 8 jumate la petrecere. E o restrangere nejustificată a drepturilor cetățenești. Campania de informare a fost bazată de la început pe lucruri false, menite a bagă groază în populație. În loc să ni se spună situația exact din secțiile de A.T.I., pentru că aia dă dimensiunea exactă a dezastrului provoca de o epidemie.

Specialiștii informaticienti au inițiat și exagerat pandemia peste tot pe glob Ni s-a spus în fiecare zi un număr de infectari, care nu are absolut nicio relevanță. Pentru că sunt pacienți care oricum ar fi fost în A.T.I. și au și un test P.C.R. pozitiv. Această „pandemie” nu se va încheia niciodată, decât dacă cei care au inițiat-o, au exagerat-o, au impus-o mass mediei de peste tot pe glob, vor cădea. Și eu sunt sigur că, în curând, aceștia vor cădea. Specialiști informaticieni ș.a.m.d.”[2].

 

Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului! Încetați starea de teroare!

29 de medici solicită președintelui Klaus Iohannis, Parlamentului și Guvernului să înceteze cu „starea de teroare”.

Noi, semnatarii acestui document, solicităm Președintelui Iohannis, parlamentarilor și guvernanților încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află România de un an încoace și revenirea la starea de normalitate.

În ultimele 12 luni, din postura de giranți politici, ați initiat, tolerat și încurajat o strategie greșită, care este împotriva românilor. Ați încălcat Constituția României, legile și convențiile internaționale privind drepturile pacienților (Convenția de la Oviedo) pentru o viroză care are morbiditate și mortalitate asemănătoare cu ale unei gripe sezoniere.

Noi, medicii cu știință de carte și conștiință, uniți în convingeri și adevăr, vă atragem atenția că măsurile pe care le-ați luat sunt fie absurde, fie ineficiente, fie fără logică din punct de vedere științific. În acest sens, vă solicităm ca, de îndată, să:

- Încetați cu obligativitatea purtării măștilor, mai cu seamă în aer liber.
​Măștile sunt dispozitive medicale și, dacă nu sunt utilizate corect, nu folosesc la nimic! Ba, mai mult, după o perioadă scurtă de purtare într-un spațiu nesteril, acestea devin focare de infecție, întrucât se umezesc, iar germenii găsesc în ele un mediu de cultură perfect. Despre cele neconforme (peste 90%) nici nu mai vorbim.
​Încetați să ne obligați copiii să poarte măști la școală! Este nociv, este inuman, este degradant, este fără rost!


- Încetați cu monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine sau în alte instituții!
​Determinarea temperaturii și triajul epidemiologic pe care îl fac « medicii-agenți de pază » este un act medical care ar trebui să fie efectuat (conform legislației românești, dar și mondiale, în materie) numai de personal calificat. Monitorizarea temperaturii corpului nu este doar ilegală, efectuată în condiții improprii și cu instrumente neadecvate, ci și total ineficientă, întrucât febra nu este un simptom specific numai infecției cu Sars-Cov2.


- ​Încetați cu interdicțiile de circulație! Interzicerea circulației cetățenilor în anumite intervale de timp nu are nicio logică din punct de vedere epidemiologic.
Prin măsurile restrictive, ați decredibilizat Poliția si Jandarmeria. I-ati transformat pe politisti si jandarmi în infractori, impunându-le să aplice niște acte administrative care încalcă flagrant Constituția și legile țării!


- Încetați cu promovarea vaccinurilor anti-Covid! Legislațiile românească, dar și cea europeană, interzic reclama la medicamente. Vaccinarea este un act medical. Niciun act medical nu poate fi făcut sub constrângere sau presiune! Serurile utilizate în acest moment în România sunt de fapt terapii genice experimentale, aflate în fază de testare până în 2023, iar administrarea lor în condițiile în care populația nu este informată corect și complet, reprezintă un malpraxis grosolan, o crimă cu premeditare la adresa românilor.


- Nu mai obstrucționați medicii să-și trateze pacienții cu scheme de tratament pe care le consideră ei ca fiind cele mai potrivite pentru aceștia! Medicina este o profesiune liberală, iar medicii au întreaga libertate de a alege ce medicamente cred ei de cuviință pentru a-și vindeca pacienții. Nu mai impuneți protocoale terapeutice anti-Covid « oficiale », în care tronează medicamente experimentale (unele dovedite ca ineficiente sau chiar toxice), transformând astfel populația României într-o colonie de cobai.


- Încetați cu discreditarea și compromiterea corpului medical, a actului medical, a spitalelor. Orice voce din lumea medicală care îndrăznește să rostească public o altă opinie decât cea oficială este discreditată în cel mai grosolan mod posibil. Reglementările Codului Deontologic al Medicilor care interzic unui medic dreptul la libera exprimare sunt anticonstituționale.


- Încetați cu manipularea statisticilor medicale și cu obligarea medicilor să falsifice certificatele de deces! Oameni care au murit de patologii diverse au fost declarați morți de Covid. Mai mult decât atât, ați închis spitalele, interzicând accesul românilor la servicile medicale. Bolnavi cu patologii cronice au decedat pentru că nu a mai avut cine să îi trateze sau opereze, în timp ce secții întregi, spitale întregi chiar, stăteau goale, sub pretextul ca se vor aglomera, din cauza unei false pandemii.
8.​ Opriți strategia greșită de comunicare (posibil programatică), prin anunțuri zilnice apocaliptice, care conduce la depresii grave în populația și așa îngrozită de problemele financiare rezultate din năruirea activității economice în toate domeniile! De peste un an, se anunță zilnic doar numărul (neverificabil) de nou-infectați, numărul de cazuri grave din A.T.I. (neverificabile) și numărul de decese (care includ decesele la pacienți fără simptome de Covid), dar nimic despre cei vindecați. Din acest motiv, starea de spirit a românilor se agravează constant. Niciun cuvânt de încurajare, de încredere într-un viitor bun, dimpotrivă. Iar un lucru binecunoscut în medicină este acela că scăderea moralului și stresul induc deprecierea importantă a imunității organismului.

- Stopați campania de denigrare a medicilor (în special a celor din A.T.I.) și a activității spitalicești, deoarece aceasta conduce la scăderea încrederii populației în sistemul de sănătate și la neprezentarea sau la prezentarea tardivă a pacienților la medic, având drept consecință înmulțirea numărului de cazuri grave, cu amplificarea costurilor de tratament, dar și la înmulțirea numărului de decese!

- Stopați distrugerea economiei României! V-ați exercitat discreționar puterea asupra cetățenilor și a firmelor românești împingându-le către faliment.  Dumneavoastră nu înțelegeți medicina, aveți sfătuitori necalificați sau rău intenționați. Vă rugăm, lăsați medicii să facă medicină, că asta e profesia lor, și sprijiniți-i!

- Nu mai terorizați populația, nu mai induceți psihoze, nu mai manipulati datele statistice! Încetați cu stările de urgență/alertă motivate prin așa-zisa « pandemie »! Ea nu există, mai cu seamă atât timp cât nu a fost declarată printr-un act oficial!

Semnatarii acestui document sunt doar câteva cadre medicale dintre zecile de mii care activează în România. Orice medic sau farmacist român care dorește să fie cosemnatar al acestui comunicat, după publicare, este binevenit să ni se alăture.


Damian Baciu, medic primar pediatru, specialist în vaccinologie; Ioan Cordoș, medic primar de chirurgie toracică; Adina Alberts, medic primar de chirurgie plastică; Răzvan Constantinescu, medic primar interne și gastroenterologie; Monica Pop, medic primar oftalmolog; Adrian Cacovean, medic primar de chirurgie cardiovasculară; Camelia Smicală, medic specialist medicină de urgență; Aurel Băcean, medic primar neurochirurg; Iulian Șerban, medic primar chirurg; Mihaela Baciu, medic primar pediatruv Dan-Decebal Gavrilescu, medic primar medicină de familie; Lavinia Ispas, farmacist; Iulia Florică, farmacist; Dragos Dinulescu, medic dentist; Mircea Pușcașu, medic dentist; Ștefan Vasile Ștefănescu, medic dentist; Cristina Metea, medic dentist Iulia Popescu, medic dentist; Viorel Negulescu, medic dentist; Daniela Dumitrescu, medic dentist; Laurențiu Gheorghe, medic dentist; Galina David, medic dentist; Alina Gabriela Iordache, medic dentist; Mihaela Domuță, medic dentist; Constanța Hudema, medic dentist; Brândușa Câmpean, medic dentist; Mădălina Ruxanda, medic dentist; Diana Lazea, medic dentist; Suciu Tanasie, medic dentist”(comunicat de presă)”[3].

------------------------------------------