E iarnă? E, că azi a nins. Iar de meditații nu numai că nu ducem lipsă, ci chiar ne prisosesc. De exemplu, întâiul meditator al țării i-a meditat pe ăia care au plecat la sparanghel de pe aeroportul din Cluj cum să încale ei regulile impuse pentru limitarea răspândirii virusului, astfel încât să nu plătească amendă ca ăilalți 80.000 de români care fuseseră amendați pentru încălcarea acelor reguli. Sigur, meditația n-a fost gratis, că nici înainte nu dădea meditații gratis.

Apoi i-a meditat pe ăia din Moldova cum să facă ca să facă și ei ca ăia care-au făcut ce-au făcut atunci când „a fost nevoie să moară oameni”. Meditația asta a fost perfecționată, astfel că, deși atunci „a fost nevoie să moară oameni” într-o locație privată, dar din cauza guvernului, acum „a fost nevoie să moară oameni” într-o locație a guvernului, dar din vina autorităilor locale.

Mai nou, întâiul meditator al țării l-a meditat și pe covrig ăsta virusiu. L-a învățat cum să atace el mai mulți oameni, când e nevoie să se ia niște măsuri restrictive, și cum să-i ocolească pe oameni, atunci când e nevoie să se relaxeze acele măsuri. Ca de exemplu, acuma, când vin alegerile. Alegeri de care se roagă întâiul meditator să vină, încă de la începutul anului, atunci când dăduse peste noi răceala aia ușoară. Fiind un meditator foarte bun, iată că până și covrig a înțeles ce i s-a predat, astfel că, pe măsură ce se apropie alegerile, numărul celor atacați de covrig scade într-o zi, cât altădată într-o lună.

Și desigur, din programul lui de meditații nu lipsesc lecțiile privind rolul nefast al P.S.D. în războiul ruso-turc, implicarea P.S.D.-ului în înlăturarea lui Cuza de la conducerea țării și cum a împiedicat P.S.D.-ul dărâmarea statuii lui Columb, statuie care urmează să se construiască la Geneva.

Dar nu numai întâiul meditator al țării ne dă meditații. Unii ne dau meditații cum să nu purtăm masca, întrucât nu e nici-un covrig, e doar o conspirație împotriva sălilor de A.T.I. și a doctorilor. Că prea stăteau ei degeaba și sălile alea goale și se lăfăiau. Să stea și ei în sălile alea pline, cu prize care iau foc, să vadă cum e. Să facă acolo Crăciunul și revelionul, să vedem dacă le convine.

Iar guvernanții ne dau meditații despre cum trebuie să ne spălăm pe picioare cu Constituția, zilnic, cum să ne sporim veniturile prin micșorare și cum să ne vaccinăm în ianuarie cu vaccinul care va veni în martie, sau, cel mai târziu, în decembrie. La anu’. Care om mai rămâne până atunci.

Ma nou, ni se dau meditații despre cum se sancționează cei care încalcă regulile, prin selecție. Vine poliția, îi legitimează pe cei care încalcă restricțiile, apoi li se trimit acasă amenzile. Desigur, după criterii bine cunoscute, care le-au fost predate polițiștilor chiar de întâiul meditator, încă de atunci când cu sparanghelul.
Între timp, românii se pregătesc să dea năvală la vot. Căci, nu-i așa, nu-i frumos să-l lase fără legitimitate pe cel care îi meditează de șase ani. Căci, ce ar însemna 0 (zero)% prezența la vot? Nuuu, nu fac românii așa ceva! Să-l lase de căruță pe idolul lor!?

„Iartă-i, Doamne, că nu știu(?) ce fac!” (n.r.)…

Aranjament grafic - I.M.