Unica soluție de ieșire din criză politică declanșată în interes străin în Republica Moldova este Timpul, Timpul și Alegerile Anticipate. Trebuia evitată întărirea forțelor ocupantului rus, forțelor socialiste antinaţionale ale lui Dodon(ov), care, cu părere de rău, și-a consolidat puterea cu ajutorul tandemului Sandu & Năstase. Ei au trădat electoratul, ei au vândut voturile noastre Rusiei imperialiste pentru câteva funcții administrative într-un guvern marionetă pro-rus.

Socialiștii în frunte cu Dodon(ov),  antinationalul, antiromânul, marioneta Moscovei promovează deschis de câțiva ani de zile interesele imperiale ale Rusiei în spațiul românesc, european, încălcând flagrant toate deciziile europene și democratice, bunul simţ și omenia. Noi, de circa 30 de ani, luptăm pentru îmbunătățirea vieții și alinierea la standardele europene ale  bunei înțelegeri și frăției cu România  iar această marionetă a Moscovei promovează sărăcia, conflictele interetnice și migrația românilor-moldoveni din țară de baștină. Serviciile secrete ruse, mass-media rusă și toate structurile antiromâneşti din Moldova, de ani de zile dezbină relațiile Republica Moldova-România, dezbină grupuri de oameni, dezbină rude, frați și surori, pentru a-și menține interesul geo-politic nu numai în Transnistria dar și în toată Moldova de peste Prut.

Astăzi suntem în prima faza a unui război hibrid, a unui război de tip nou, când forțele contraunioniste românești, ajutate de forțele imperiale și serviciile secrete ruseşti promovează -  cu autoritatea lui Putin -, fărâmițarea Republicii Moldova, federalizarea, propunând și diverseautonomii: autonomia Bălți (rusă), autonomia Taraclia (bulgară), autonomia Soroca (țigănească), Comrat (găgăuză) experimentand pe teritoriul Moldovei noi scenarii geopolitice ale acestui tip de război.

Oligarhii moldoveni  care au furat cetățenii Republicii Moldova puteau fi înlăturați prin alte metode, bine cunoscute și realizate de forțele speciale multinaționale, care au înlăturat guverne în Siria, Irac, Liban, etc. Nu era nevoie să facem structuri paralele prezidențiale, guvernamentale în Republica Moldova. Nu avem nevoie de structuri paralele, de ministere de interne, ministere de apărare, de securitate, etc. care  ne vor aduce pe parcursul războiului hibrid - în dezvoltare -, într-o gubernie  federalizată și periferică a Federației Ruse. Această se dorește, acesta este planul oligarhilor ruși, moldoveni și europeni, adică noi, care am votat pentru valorile pro-europene, dându-ne votul pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, am fost trădați, vânduți cu ajutorul acestor doi lideri, Rusiei imperiale, susținuți astăzi de o parte dintre liderii U.E. (Germaniei) dar și S.U.A. Această este o acțiune îndreptată împotriva României, a Moldovei de peste Prut și a românismului.

Să nu uităm că Rusia, în 1990-1992, a provocat un război care a costat mii de oameni, morți și răniți, enorme pagube materiale, pentrucă am dorit independența și unirea cu România. Metodele  războiului moldo-rus și separatismul rus experimentat, antrenat în Republica Moldova a fost exportat în Ucraina, în Caucaz (Georgia, Armenia, Osetia, Nagorno-Karabah) și în Țările Baltice, unde s-au  implementat cu succes tactici și strategii rusești ale războiului contemporan.

Trecem printr-o etapă a unui scenariu rusesc de dezbinare a românilor și de mutare a frontierelor spre Vest. Trebuie să ne ridicăm și să opunem rezistență acestor situații.  În concluzie, războiul de tip nou în Republica Moldova a început. Trebuie cu orice preț să-l oprim până când sub presiunea românilor-patrioți și a lumii civilizate europene, stăpânii de la Moscova nu vor hotărî schimbarea politicii externe expansioniste a Rusiei.

Noi combatanții și oamenii de bună credință trebuie să luptăm cu toții împotriva planurilor și agresiunii rusești de federalizare a Republicii Moldova, să ne apărăm pământurile constituite din vremuri imemorabile. Pentru că „Experimentul Chișinău” se poate reedita mâine și la București.