Într-o expoziție de artă plastică sunt expuse lucrări create în diverse stiluri și oricare din ele reflectă sau exprimă altceva. Cum mi-a venit inspiraţia sau dorinţa de-a picta? În copilărie tot timpul mâzgăleam ceva... făceam grafică în creion... Mai târziu am urmat studiile la o facultate. În timpul studiilor am plecat în Franţa, unde am avut ocazia să o cunosc pe Silka. Chiar îmi face plăcere să o amintesc deoarece picta foarte frumos şi te inspira fiecare colţişor pe pânză pe care îl picta. Iar tot ce se poate vedea, astăzi, în galerie, îi datorez. Ea a fost sursa mea de primă inspiraţie. Începutul de drum. Am pictat şi în Franța. Vreo trei tablouri care au rămas acolo. Din păcate nu am fotografii după acele tablouri care se află acum în locaţii private unde nu aş avea acces.

După cum se poate observa, tablourile mele sunt semnate pe lateral. De ce? Pentru că tot în Franţa am vizitat o expoziţie şi mi-a plăcut atât de mult semnătura pe lateral încât am adopta-o. Desigur, că am întrebat atunci de ce semnătura se afla pe lateral şi răspunsul a fost ca cel care va deţine tabloul să poată să-l aşeze cum vrea.

Fecare dintre noi întâlnim în viaţă oameni care ne inspiră profund şi care ne ajută să ne găsim sau să ne facem propriul univers de inspiraţie şi creativitate. În tehnica mea este secretul de a-ţi întoarce lucrarea cum vrei. În orice poziţie îl aşezi se poate vedea altceva, rezultă o altă imagine. Acesta ar fi „secretul” lucrărilor mele. Şi cred că pe acest drum voi merge în continuare pentru că îmi place foarte mult.

Îmi iubesc lucrările. În momentul când le-am adus la galerie am simţit că mă despart de ceva, ceva de suflet. Îmi sunt dragi toate și fiecare are povestea sa. De exemplu, într-unul dintre tablourile mele am văzut o pădure amazoniană... dar fiecare poate vedea altceva. Acel tablou are trei poveşti! În funcţie de persoana care îl priveşte! Pentru mine e un râu care curge dar un pilot care a vizitat galeria a zis că imaginea din tablou e o vedere din avion. Sau altcineva vedea această pictură ca valurile marii... o Înălţare! Fiecare privitor va cuprinde imaginea în funcţie de nivelul său de rezonanţă, iar inspirația poate veni oricând.

Totul este în acrilic... şi înmagazinează multă tehnică... dăruire personală, imaginaţie! Cel în care predomină culoarea bleu are mesajul lui. Tablou în care predomină auriul reprezintă o adunare, dar în acelaşi timp şi un spectru auriu de înălţare şi bucurie! Altă lucrare de-a mea reflectă două siluete, două umbre, dar în acelaşi timp pot fi şi doi îngeri. Diferă modul de a privi. Am lăsat pe privitor să-și creeze conexiune şi corelarea cu pictura mea. Mi s-a părut mai frumos să nu-mi propria viziune.

În viață, totul este schimbare, totul este mişcare! Să accesăm ce este mai frumos! Galeria, expoziția în sine reprezintă o etapă din viaţa mea spre altceva! Schimbarea poate trece de la clasic la orice ne inspiră şi ne trece prin minte! Putem fi fără limite! Şi îi aştept pe toţi cei care se simt sau doresc să se lase provocaţi de picturile mele!

Notă - Adaptare după un dialog dintre artista plastică Ana Călin și jurnalista Mihaela Toader în vara anului 2021