Unde ne sunt comsomoliștii?

Comsomoliștii, se știe, erau cei care-i aveau ca discipoli pe bolșevici și le executau ordinele fără să mârâie. Atunci când cu nenorocirea de la „Colectiv”, club privat de distracții, care nu se afla în subordinea guvernului, trupele comsomoliste de protest au ieșit în stradă, sub conducerea bolșevicului cotrocean îmbrăcat în distinctiva-i geacă roșie, și au cerut demisia guvernului. Și au și obținut-o, oferindu-i bolșevicului cotrocean posibilitatea de a-și instala un guvern personal. Ulterior, trupele au fost folosite și în alte împrejurări în care trebuia impusă voința bolșevicului.

De atunci au trecut câțiva ani. Recent, deși nu aveau voie să se ducă la piață din cauza pandemiei, românii s-au dus la vot și i-au oferit bolșevicului cotrocean posibilitatea de a-și instala un nou guvern personal. Între timp, au ars (de vii - n.r.) oameni în spitale din subordinea guvernului personal, au murit oameni în facilități din subordinea guvernului personal. Și? A ieșit vreun comsomolist să protesteze? Ași! Păi, se știe, trupele execută doar ordinele comandantului, iar atunci când ești comsomolist execuți numai ordinele bolșevicului. Iar bolșevicul, ghinionul dracului, și-a văzut interesele personale împlinite, așa că pot să ardă ăia, pot să moară, că el schiază sau se plimbă cu bicicleta. Din când în când, mai face câte un general care urmează să înfunde pușcăria, mai decorează câte un ajutor de băgător de seamă al deschizătorului ușii limuzinei ajutorului subsecretarului de stat al partenerului strategic. Iar trupele comsomoliste așteaptă să iasă Dragnea din pușcărie ca să reia protestele. Motivul? Când se ducea la closetul din celulă, Dragnea nu purta masca și din cauza asta au luat foc spitalele din subordinea guvernului personal[1].

Metodă de îmbogățire

În sfârșit, am descoperit și eu o metodă prin care poți face un ban cinstit în România. Și unde altundeva aș fi putut s-o descopăr, dacă nu în presa cea democratică și obiectivă!? Presa care, cu adevărat, slujește interesele cetățenilor. M-a ajutat acest titlu, că nici n-am avut nevoie să mai citesc și restul: „Un bărbat din Iași a obținut în instanță daune morale de 10.000 de euro, după ce un restaurant a refuzat să-l servească din cauza orientării sale sexuale”.

Deci, cum voi face eu un ban cinstit? Mă documentez asupra restaurantelor din cartierul meu și aflu ce orientări sexuale au cei de acolo.Dacă sunt oameni normali, d-ăia care vomită când aud de homo, mă duc acolo cu o pancartă în mână, pe care scriu „Sunt homosexual!”. O pun pe masă, la vedere. Evident, mă vor da afară, îi dau în judecată și… m-am făcut cu bani.

Chestia nasoală e că nu știu cum să procedez dacă ăia sunt homo. Că, oricum o dai, cu ăștia e nasol. Dacă zici că ești tare-n… parcare, te trezești cu 12 ospătari care-ți cer să le demonstrezi. Dacă zici că ești primitor, vin alți 12 ofertanți. Și, la trendul actual, ăștia sunt tot mai mulți, și va trebui să-mi extind cercetările și în alte cartiere, poate chiar în alte județe. Te pomenești că… d-aia au închis ăștia circulația![2].

Drumul spre veșnicie

Un editorialist de la un jurnal a descoperit drumul spre veșnicie. Nu știu dacă l-a căutat cu lumânarea sau s-a trezit în fața lui, fără să-și dea seama. Nu știu nici dacă a vrut să ni-l arate și nouă, sau doar a scăpat exclamația prin care-l devoalează.  Nu știu nici dacă nu cumva este o simplă manifestare a unei astenii de primăvară.

Descoperirea a făcut-o la capătul unui șir lung de întâmplări pe care nu vrea să le mai vadă și de care nu mai vrea să audă. Atunci, după ce a înșirat toate cele de care s-a săturat, a mărturisit că “Îmi ajunge doar apropierea cu pași mari și voluptoși a primăverii și aștept un simplu comportament de guvern civilizat și resposabil.

Mie, această așteptare a unui simplu comportament de guvern civilizat și responsabil, aici, în România, mi se pare a fi calea spre veșnicie. Căci, după cum văd eu că se derulează viața pe aici, cam o veșnicie ar dura până ar apare aici acel guvern pe care-l așteaptă editorialistul[3].

-----------------------------------------