Vladimir și Estragon îl așteptau pe Godot. Cine era Godot? Un sfânt? Nici ei nu știau. Dar știau că domnul Godot există și că o să vină. Și așteptau. Ca și cum ai aștepta venirea trenului în gara Ciotat.

Românii au un sfânt al lor, Sfântul Așteaptă. Îl tot așteaptă. De o mie de ani îl tot așteaptă. Au făcut și răscoale, revoluții ale așteptării… și când au zis că vine, a venit Corona Lisa, a venit în locul lui „pandemia” nedeclarată oficial care le-a spus: sfântul vostru e ocupat, alții sunt înscriși la așteptat. Nici pe lista de așteptare nu sunteți în rând cu lumea, tot la capătul coazii ați rămas. Acum urmează la rând europenii occidentali, apoi americanii, rușii, astronauții, chinezii și pechinezii…
- Și pechinezii?
- Da, da, până și câinii sunt înaintea voastră, și râmele, și porcii. Aveți de așteptat și numai dacă v-ați vaccinat. Minunile Sfântului Așteaptă nu-s pentru oricine, minunile așteptării cer sacrificii. Mai bine v-ați înscrie pe lista de așteptare a altui sfânt.
- Care?
- Sfântul Sisoe, bunăoară.
- Am mai fost. Baliverne. Minunile lui sunt numai floricele pe câmpii.
- Atunci Sfântul Macarie?
- Nu-i de-al nostru. Și am auzit că nu a făcut decât minunea de a posti în pustie 60 de ani. N-avem atâta timp de pierdut. Asta nu e minune, e așteptare. Noi îl vrem pe Sfântul Așteaptă, minunile lui să… să…
- Să… ce?
- Sâ… să!
- Bine, dar puneți-vă masca. Și așteptați semnalul.
- Până când?
- Aveți răbdare. Fără răbdare…
- Da, știm, „cu răbdarea, treci marea”.
- O așteptare largă și lungă cât marea.
- Dar dacă ne-om pierde răbdarea?
- Nu cred. Voi sunteți condamnați la așteptare. Așteptarea este modul vostru de a fi, iar sora geamănă a așteptării este uitarea. Ați uitat că Sfântul Așteaptă este singurul sfânt care nu face minuni!? Uitasem și eu că voi ați inventat și arta de a aștepta și vă faceți că trăiți liberi.
- Cum așa?
- Păi ați uitat chiar și să mai trăiți. Îl așteptați pe Sfântul Așteaptă să muncească și să trăiască în locul vostru.
- Nu-i adevărat.
- Atunci spuneți-mi, ce așteptați? Trancarul? Vaporul? Elicopterul? Pe Mița Biciclista? Tragerile la Loto? Primăvara? Să nască scroafa? Nu mai are voie, i-a interzis domn ministru de la Agricultură. Poșta cu răvașe? Iubita virusată, adică pe Corona Lisa? Dinții de lapte? Hingherii? Al Treilea Război Mondial? Păi ne aflăm deja în el. Marea Resetare? Sau poate Salvarea?
- Păi… noi… să vedeți…
- Ați uitat. Nici voi nu mai știți ce așteptați… și ticăloșii atât așteaptă.
Aranjament grafic