Maia Sandu, art-emisFraților,
Eu, profesorul Ion Coja, îndrăznesc să mă amestec de aici, din București, în problemele pe care le aveți dumneavoastră de rezolvat acolo, la Chișinău, peste Prut. Nu sunt un om care să mă bag acolo unde nu-mi fierbe oala și să dau sfaturi cui nu are nevoie de povețele mele! Dar eu sunt cel care încă dinainte de 1990 și până azi am afirmat mereu că voi, basarabenii, v-ați dovedit după 1940 a fi purtătorii celui mai autentic patriotism românesc. Eu i-am zis naționalism, cu un cuvînt care îi sperie pe dușmanii noștri. Dușmanii popoarelor și ai adevărului! Am afirmat și afirm în continuare că în Republica Moldova, dincolo de Prut cum privești de la București, acolo bate acum inima românismului. De la dumneavoastră primim de zeci de ani lecții de tenacitate și înțelepciune românească. Lecții de sacrificiu pentru cauza națională! Vă mulțumesc încă o dată!

Cu ani în urmă am scris manifestul „Școala Basarabeană", prin care justificam în detaliu afirmațiile de mai sus. Da, se dovedește mereu că este rândul Basarabiei să poarte stindardul reînvierii duhului românesc, al afirmării sale în istoria lumii! Așa cum, sunt convins, o veți face și la alegerile din 13 noiembrie, când votul dumneavoastră va demonstra întregii lumi că mafia politică nu este invincibilă, oricât de bine pusă la punct ar fi strategia mafiotă de fraudare a alegerilor. Noi, aici la București, nu ne-am învrednicit să ducem până în turul doi un candidat valabil la funcția de președinte al Țării. Un candidat onorabil. Noi am avut mereu de ales între două rele, între doi candidați unul mai corupt decât celălalt, mai mincinos, mai străin de interesele Neamului!

Duminică, dumneavoastră basarabenii, români, ruși, ucrainieni, găgăuzi, aveți norocul de a putea să vă dați votul unui candidat onest, competent, dedicat interesului național, public, căruia nu i se pot reproșa abateri de la conduita de politician, de candidat la funcția supremă în stat. Norocul dumneavoastră se numește Maia Sandu!

Prin votul pe care i-l veți da doamnei Maia Sandu, prin impunerea ei la preșidenția Republicii Moldova, dumneavoastră veți face un mare serviciu românilor de pretutindeni! Și nu numai! Veți demonstra lumii întregi că se poate! Se poate ca jocul democrației, întemeiat pe sistemul electoral al alegerilor, să aducă în fruntea societății persoane ca Maia Sandu, oameni incoruptibili, oameni demni de încrederea alegătorilor, a poporului. Doamna Maia Sanduse confruntă duminică cu un reprezentant al sistemului mafiot, a cărui carieră politică seamănă trasă la indigou cu cariera corupților care la București au ajuns președinții Țării. Dumneavoastră aveți posibilitatea să votați după pofta inimii și a credinței dumneavoastră în forțele Binelui, în victoria acestora în confruntarea cu Răul! Cu oligarhii fără Dumnezeu, fără mamă, fără tată, care nu cunosc decât valoarea banului și-și închipuie că dacă au pus mâna pe banii noștri, ne pot cumpăra și votul!

Fraților,
Nu vă lăsați manipulați de fastul cheltuielilor electorale, al puterii pe care oligarhii au căpătat-o prin banii furați din buzunarele dumneavoastră! Mai puternic decât depozitele lor bancare este votul dumneavoastră! Este voința dumneavoastră de a trăi în normalitate, în respectul pentru banul cinstit, dobândit prin muncă și talent!

Dacă o veți alege pe Maia Sandu, nu mai contează cine vrea sau nu ca Basarabia să se unească cu România! Cu Maia Sandu președintă a Republicii Moldova vă asigur că în curând o vom dori să ne fie și nouă președinte, la București, în locul fantoșei în funcțiune. Adică vom dori Unirea României la Republica Moldova, căci iată, noi, dincoace de Prut, nu ne-am învrednicit să naștem și să votăm un candidat de calibrul și de grația doamnei Maia Sandu. Dacă Maia Sanduva ajunge președinte la Chișinău, sunt convins că în cel mai scurt timp doamna Maia va fi recunoscută de toată suflarea, de la Nistru până la Tisa, ca președinte al tuturor românilor! Aceasta este miza alegerilor din 13 noiembrie! O miză cu ecou european, planetar, dacă prin votul dumneavoastră veți da de pământ cu impostorii, cu corupții și trădătorii de Țară care s-au coalizat împotriva doamnei Maia Sandu. Nu i-ar mai răbda pământul și bunul Dumnezeu!
7 noiembrie 2017