Col. (r) Marin Neacşu, art-emisCeea ce părea aproape imposibil s-a întâmplat, Ordonanţa cu număr ghinionist a guvernului Grindeanu urmează a fi anulată, abrogată, sau cine mai ştie ce. Toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă Hamsterul ar fi fost suficient de înţelept încât să nu forţeze impunerea acestor legi noaptea, la lumina lumânărilor şi cu numai 12 de ore înainte de intrarea Parlamentului în lucrări. Despre greşelile şi prostia lui Dragnea însă, am mai vorbit. Nu am spus nimic însă despre cei care au iniţiat şi apoi participat la proteste.

Internaţionala în variantă Söröş

A spune că cei care au ieşit în stradă, în special în ultimele zile au fost toţi plătiţi sau cumpăraţi, de indiferent cine, ar fi nu doar o greşeală ci o aberaţie. Dar că aceste proteste au fost iniţiate de oamenii lui Iohannis indiferent că fac parte din sistem sau simpli simpatizanţi şi finanţate în parte de O.N.G.-urile lui Söröş, nu este doar plauzibil ci chiar uşor de dovedit. Bineînţeles că unii spun că acest lucru nu e dovedit sau nu ar putea fi dovedit. Da, nici iniţierea protestelor din decembrie 89 de la Timişoara nu s-a dovedit sau recunoscut că au avut la bază servicii secrete străine, în special ungureşti, dar toată lumea ştie asta. Că apoi unii oameni, manevraţi sau să zicem exaltaţi, apoi încurajaţi, dar de bună credinţă, s-au alăturat protestelor iniţiatorilor şi au transformat o manevră antiromânească într-un protest anti-Ceauşescu ducând la schimbarea unui om, nu a unui regim, este adevărat şi în fapt asta se va întâmpla şi acum. Că protestele au început cu protestatari plătiţi o spune - în afară de unele declaraţii şi probe apărute pe internet - şi faptul că, pentru prima oară, s-a încercat „internaţionalizarea" protestelor şi la Sofia şi la Cernăuţi, adică acolo unde O.N.G.-urile lui Söröş, încă mai acţionează. Ciudat, tocmai în Ungaria, care de regulă moare „de dragul drepturilor românilor", nu au avut loc proteste. Oare de ce? Păi simplu, Orban a interzis activitatea O.N.G.-urilor lui Söröş.

Veşnica manipulare

La protestele de zilele acestea au participat oameni de diferite vârste, profesii, convingeri, de la iniţiatorii (plătiţi), la galerii sportive înclinate spre violenţă, dar folosite de sistem ori de câte ori a fost nevoie, la homeleşi -nelipsiţi de la astfel de evenimente, indiferent cine le organizează, care speră şi ei să pice câte ceva-, până la idealişti, oameni cinstiţi care tot speră că până la urmă vom intra pe drumul cel bun. Trebuie să îi dezamăgesc pe cei din urmă, dar aşa ceva nu se va întâmpla prea curând în România, pentru că indiferent câte guverne cad, indiferent ce partid e la conducere, legile se fac la fel, abuzurile nu vor înceta, furturile şi corupţia vor dirija viaţa politică. Acest lucru este uşor de sesizat dacă ne gândim că ceea ce a încercat să facă Guvernul Grindeanu a făcut, fără să iasă nimeni în stradă, şi doamna Prună şi guvernul Boc, cel care a înfiinţat tot prin O.U.G. o structură care se spunea că va ajuta Procurorul general al României să stârpească corupţia, e vorba de D.N.A. După ani de luptă „împotriva corupţiei" mica structură (constestată azi de chiar tatăl ei) nu doar că nu a stârpit corupţia dar a deveni generatoare de corupţie, încălecând justiţia română prin toate cotloanele, prin conexiunile, oamenii şi metodele de lucru „specifice". Astăzi D.N.A. a devenit nu o structură generatoare de justiţie, ci o structură care schimbă politicieni şi guverne care nu convin Palatului Cotroceni, indiferent cine locuieşte în el. Oamenii care aşteaptă eliberarea şi schimbarea aşteaptă degeaba. Nu lipsit de interes este şi faptul că, aşa cum s-a mai spus şi constatat, mai mult de 90% din participanţii la proteste nu au citit conţinutul celor două ordonanţe buclucaşe, ei s-au luat după ceea ce au auzit. Personal am încercat să dau pe internet de proiectul de ordonanţă aprobat de guvern şi trimis Parlamentului, privind graţierea, dar a fost imposibil, nu l-am găsit nicăieri, nu există pe nici un site oficial pe nici o pagină de internet. Şi atunci cum a fost contestat ceva ce nu se ştia ce conţine? Ăştia sunt românii, spiritul de turmă este definitoriu. Mulţi au ieşit pe stradă pentru că era de bon ton. Unii chiar au recunoscut, ieşind cu copii în spinare şi declarând apoi că şi-au făcut selfie ca să aibă ce arăta şi să povestească copiilor peste ani, că au fost şi ei acolo.

Toţi oamenii preşedintelui

Ce se va întâmpla de acum încolo? Se va potoli lumea, se vor opri protestele ? Cei care au ieşit cu adevărat pentru ordonanţe, poate manipulaţi, sau doar împinşi emoţional, se vor retrage, asta au vrut, au obţinut, deci merg la treburile lor. Cei care de fapt nu urmăreau eliminarea unor ordonanţe (care chiar dacă aveau un suport real şi o motivare justificată, au fost prost gestionate şi redactate dar şi cu unele puncte şi obiective ascunse deloc curate), ci au ieşit pentru realizarea visului lui Iohannis, acela al realizării unui guvern supus Cotrocenilor, nu vor ceda, ei vor continua, pretinzând că ei urmăresc principii, nu obiective de moment. În fapt ei se vor potoli doar când Iohannis va avea guvernul lui, parlamentul lui, justiţia lui, serviciile lui, aşa cum a avut şi oamenii lui în stradă. A spus-o el, pe când se afla în Malta: „Situația din România este destul de complicată și am sute de mii de români de-ai mei în stradă..." Dacă mai e cineva care are dubii vizavi de aceste obiective ale lui Iohannis şi oamenilor lui, atunci are probleme mari de percepţie. Ar mai fi ceva de spus şi viazvi de "sutele de mii de români" ai lui Iohannis. Nu ştiu ce suprafaţă a fost ocupată de aceste sute de mii, dar ar fi interesant de calculat dacă suprafaţa respectivă poate, matematic şi fizic înghiţi suma declarată. Poate primăria care are datele tehnice ale pieţei încearcă un calcul. Indiferent ce se va întâmpla, că va cădea sau nu guvernul Grindeanu, acuma sau mai târziu, viaţa românilor va fi aceeaşi pentru că oricine va veni, va lovi în amărâţii care au ieşit în stradă, nu în cei care fac cărţile.

Nici un preţ nu e prea mare

Adevărul e că atunci când au apărut acele acte violente la Victoria, am fost tentat în primă instanţă să cred că aceia erau „oamenii lui Dragnea", trimişi să provoace jandarmii pentru ca aceştia să aibă motiv să împrăştie demonstranţii. După ce însă imediat a doua zi Iohannis a ieşit pe post să învinuiască jandarmii că nu au acţionat „profesional" şi că „i-au lăsat" pe protestanţii violenţi (care nu ştiu dacă au fost mai mult de 10-20 la cei 100.000 declaraţi ca prezenţi) să „spargă" protestul, ceea ce însă nu s-a întâmplat, mi-am dat seama că de fapt tulburenţii aveau altă dădacă. Aceştia fuseseră trimişi să provoace jandarmii pentru ca aceştia să intre în forţă iar a doua zi ziarele şi televiziunile să titreze că guvernul lui Dragnea a folosit forţa împotriva unor oameni paşnici şi că ministerul de interne a folosit forţa nejustificat. Cum provocarea nu a dat rezultatele scontate, lui Iohannis nu i-a rămas decât să învinuiască internele că nu au fost suficient de ferme, ceea ce nu a fost adevărat jandarmii au acţionat cu adevărat pe măsura evenimentelor şi cred că e prima oară când s-a întâmplat aşa ceva. Chestia cu informarea M.A.I. de către S.R.I. privind apariţia unor turbulenţi în zonă. Modul în care s-a realizat „informarea", la mişto, fac parte din acelaşi plan al lui Iohannis şi decredibilizează total conducerea S.R.I. Acest plan diabolic mi-a adus aminte de cuvintele rostite de Iohannis cu ceva zile înainte: „Orice altceva este prea puţin, iar pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine, niciun preţ nu este prea mare." El se referea atunci pasămite, la corupţie, dar nu corupţia îl deranja, pentru că stă cu corupţia la masă şi cu penalii în pat scopul lui este „guvernul meu, parlamentul meu si România mea". Pentru a atinge acest obiectiv, nici un preţ nu va fi prea mare.

Pentru acest obiectiv s-a dus domnul Iohannis şi în şedinţa CSM unde, încălcând Constituţia, a început să dea indicaţii preţioase membrilor C.S.M.: „Trebuie să hotărâm împreună cum putem continua. Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. Este o ofensă adusă justiţiei.Dumneavoastră răspundeţi de independenţa justiţiei. Eu cred că a fost încalcată în mod grav. Părerea mea este că trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional.Îmi imginez că primul pas instituţional este sesizarea C.C.R., este un conflict între sistemul de justiţie şi guvern. Acest lucru vi-l propun dar nu-l impun". Păi nu trebuie să declare că impune ceva ca să înţeleagă tot C.S.M.-ul că el nu admite altă soluţie, nu admite să nu se ia nici o măsură şi spune omul şi ce măsură „îşi imaginează" el că trebuie luată. Dacă asta nu este amestec în treburile C.S.M. şi încălcarea principiului separării puterilor în stat, atunci Băsescu este cu adevărat Albă ca Zăpada. Mai e un aspect: cei de la P.N.L., ca şi cei din U.S.R., au declarat la începutul protestelor că ei nu au iniţiat şi nu sunt în spatele protestelor. Doar Nicuşor, copil de casă a venit şi el apoi în mulţime, ca simpu cetăţean, nu ca organizator să vadă lumea că nu se deosebeşte cu nimic de unii din homeleşii din piaţă. Singurul om care şi-a asumat de la început sprijinul, (ca să nu spun iniţiativa) pentru proteste a fost tocmai cel care trebuia să stea departe de ele, domnul Iohannis. Singurul care declară şi acuma că acolo, în stradă sunt oamenii lui, este acelaşi preşedinte Iohannis. Întrebare: ce mai aşteaptă domnii Dragnea şi Tăriceanu de nu declanşează procedura de suspendare a preşedintelui, când, el, cu gura lui a recunoscut că a sprijinit protestele înainte chiar de a se da O.U.G şi a recunoscut apoi că cei care cer căderea guvernului sunt oamenii lui? Nici un preţ nu este prea mare.

Tăriceanu spune acuma că asteaptă să vadă ce măsuri va mai lua Iohannis acuma, după ce guvernul a cedat presiunii oamenilor lui Iohannis. Păi ce să facă domnule Tăriceanu, dacă nu ştiţi, vă spun eu, va schimba Guvernul şi va dizolva Parlamentul. Read my lips! Părerea mea este că nici protestele acestea şi nici altele, indiferent împotriva cui, nu vor schimba cu adevărat ceva de pe direcţia pe care suntem împinşi, pentru că în fapt aceste proteste, cât timp sunt iniţiate, apoi confiscate şi dirijate de aceleaşi structuri şi politicieni, vor duce acolo unde vor cei care ne conduc sau vor să ne conducă. Lupta pentru putere domină viaţa românească iar această luptă se duce nu doar sub privirea ci chiar îndrumarea celor cărora le convine o ţară dezorientată, instabilă, neguvernabilă, deci numai bună de jefuit, cumpărat, distrus. Presupusa victorie a străzii împotriva guvernului Grindeanu, a lui Dragnea sau a P.S.D., este de fapt prin urmările care vor urma, o mare pierdere, pentru că indiferent ce se va întâmpla cu ordonanţa, sau chiar cu guvernul, România va fi paralizată, războiul abia a început şi aşa cum am mai spus, nu se va sfârşi până ce unul din combatanţi nu va mai răsufla politic. De câştigat nu va câştiga nimeni, de pierdut pierdem toţi, fie şi doar prin faptul că am ajuns să ne certăm şi să ne batem între noi. Fereşte Doamne de mai mult! Vom asista la bătăi între protestatari? Va trebui făcut un zid la graniţa dintre România lui Iohannis şi cealaltă sau celelalte Românii? Cioabă abia aşteaptă să îşi ofere serviciile. Dacă e să ne luăm după afirmaţiile preşedintelui Iohannis, nici un preţ nu este prea mare.

Bibliografie web: