23 august 2019 - „Apel matinal” cu prof. dr. (în istorie) Lavinia Betea, director al revistei internaționale... etc etc. 23 august 2019, o zi rău începută sub titlul „23 august 1944, 23 august 1939, 23 august 2019”.

Dacă știi ceva istorie și ești obligat - prin „seviciu comandat” - să spui neadevăruri, încerci să-ți pui piciorul în ghips sau gâtul, sau orice, ca să nu poți vorbi și să scapi de „sarcină”. Asta dacă ai totuși coloană vertebrală. Dacă n-ai și te apuci să faci „istorie la radio” dis de dimineață, într-o zi ca asta, atunci ori spui adevărul până la capăt, ori recunoști frumos că „n-ai studiat” problema și nu știi mare lucru. Dar ca să vii dumneata, cu firmă de profesor -doctor în istorie (sincer, eu nu ți-aș fi dat niciodată diploma de doctor în istorie la nivelul la care te afli dumneata!), și să debitezi banalități și inepții, este peste puterea mea de înțelegere.

Poate nu înțelegi mata despre ce vorbesc. Iată niște exemple:
„Hitler nu iubea România”;
„Antonescu nu avea nici un pact scris cu Hitler, nu era obligat să meargă până la capăt”;
„Antonescu nu-l iubea pe regele Mihai”;
„Nici un istoric român nu a scris despre ce s-ar fi întâmplat dacă Germania câștiga războiul!”;
„Pactul germano-sovietic din 23 august 1939 trebuie judecat prin prisma globalizării, a permiabilității frontierelor”... Și mai am multe de spus dar cred că e destul!
 
Ei bine, doamnă prof. dr. istoric Lavinia Betea, m-am săturat de diletantisme în istorie. Destul ne fac de râs istoria noastră adevărată manualele de școală care au ajuns o „afacere” oneroasă patronată de toate ministeriatele de la dl. Marga încoace, destul ne mistifică Istoria Națională tot felul de emisiuni televizate despre „conspirații”, cataclisme, și alte povești de adormit copiii care n-au aflat că Petre Ispirescu și Jules Verne sunt mult mai atractivi.

Destul ne-a amărât zilele istoria sovietizată a Românilor de origină „slavă” din blestematul deceniu '50! Lăsați-ne, pentru numele lui Dunmnezeu, în pace! Puneți mâna și citiți Istorie înainte de a vă apuca de tot feluri de „apeluri” matinale, serale sau nocruene! Vă urez succes!

Nota redacţiei - Subscriem întru totul mesajului doamnei profesor univ. dr. Viorica Moisuc. Deşi istoria o cam scriu învingătorii, ISTORIA adevărată nu se poate scrie cu „dacă” şi cu „poate”…

Aranjament grafic - I.M.