Goodbye to gravity ?Când 30 de mii de oameni se aflau pe străzile Bucureştiului, manifestând împotriva guvernulu şi a corupţiei generalizate ("corupţia ucide!"), şi alţi zeci de mii manifestau în toată ţara şi în diaspora, preşedinetele Klaus Johannis spunea de la tribuna Cotrocenilor: „A fost nevoie să moară oameni ca să demisioneze guvernul!". Ar fi trebuit să spună „ca să ne dăm demisia!", fiindcă şi el trebuie să şi-o dea, dacă a ajuns să spună o asemenea enormitate! Păi, domnule Johannis, trebuiau să moară oameni ca dvs să deschideţi gura, să vă bucuraţi de acest sesam politic? Dar ce-aţi făcut să Nu moară oameni? Aţi aşteptat să moară ca să cadă guvernul? Ce-aţi făcut să întâmpinaţi o asemena tragedie? Care sunt legile care ar fi oprit tragedia, nu sunt aceleaşi legi care au favorizat corupţia, starea actuală de criză a României? Sau sunteţi părtaş la ea, face parte din strategia „paşilor bine făcuţi"? Ce-aţi făcut ca să Nu iese oamenii în stradă? Ce-aţi făcut să schimbaţi guvernul prin luptă politică? Politica este o luptă, nu? Cum aţi luptat dvs până acum de când v-au ales oamenii, o mică parte dintre alegători? Aţi arătat cu mâna spre camerele de luat vederi şi aţi spus că voi m-aţi ales! („voi aţi decis ca eu să stau aici"). Unii v-au ales. Majoritatea nu v-au ales. Milioane de alegători nici nu au fost la vot. De ce? Fiincă au văzut în dvs un Papă-lapte, un Gâgă al politicii, de care nu avea nevoie ţara. Dumneavoastră aţi uitat că votul din noiembrie 2014 nu a fost un vot pentru, ci împotriva, adică nu a fost un vot pentru dvs, ci împotriva lceluilalt, împotriva corupţiei generalizate, împotriva structurilor mafiote care guvernează ţara! V-a ales lumea ca în vorba între două rele, dar şi dvs sunteţi un rău, nu v-au ales să spuneţi „ca eu să stau aici"! Ce vreţi dovadă mai mare decât faptul că timp de un an de zile aţi stat, nu aţi făcut nimic, decât v-aţi plimbat cu consoarta unde nici dracu' n-a visat, că aţi aşteptat să moară oameni ca să deschideţi gura? Păi nu v-au ales ca să luptaţi, să faceţi acel „lucru bine făcut"? Care este lucrul bine făcut care a ieşit din mintea sau braţele dumneavoastră? Aşteptarea? Tăcerea? Naveta săptămânală? Aţi condus Ţara de parcă aţi fi trăit într-una fără probleme, de parcă aţi fi fost împărat sau rege, nu preşedintele unei republici cu mari şi grave probleme! Leul atacă prada, iar hienele vin şi iau de-a gata! Păi când v-au ales oamenii - sau Facebook-ul -, problema ţării era aceeaşi ca acum: guvern corupt, structuri anchiloztate ale statului! Nu aţi făcut nimic împotriva lor, dimpotrivă, aţi încurajat prin lipsa dumneavoastră de personalitate, de acţiune, tocmai haosul, hoţia, corupţia, care au dus la tragedia din 30 octombrie 2015, care a generat o nouă revoluţie, mişcarea din stradă, iar strada a dus la căderea guvernului!

Aţi apărut ca o speranţă şi v-aţi dovedit a fi o marionetă. Un figurant. Ca fostul rege devenit mumie la Palatul Elisabeta. Ce veţi face cu aceeaşi politică a aşteptării? Aşteptaţi ca să se mişte măgăoaia, sistemul anchilozat al legilor aşa zis democratice, să funcţioneze un parlament super gonflat şi sofisticat, să se aleagă un nou guvern?

Soluţia este o dispariţie totală a clasei politice actuale şi înlocuirea ei cu oameni aleşi dintre manifestanţi, manifestanţi de valoare, cum s-a văzut, unul şi unul, din generaţia internetului, a facebook-ului, a reţelelor de socializare, care i-a scos pe oameni în stradă. Câţi parlamentari există? 588. Primii 588 de oameni care au donat sânge pentru salvarea răniţilor din spitale, în tragedia de la Colectiv, să fie numiţi în locul parlamentarilor actuali. Nu mă îndoiesc că ei vor fi de o mie de ori ai buni, mai capabili, mai români decât actualii parlamentari. Altfel, alte lighioane vor profita de tragedie, iar actualii parlamentari şi lipsa de opoziţie reală, în frunte cu fantoma Johannis, au dus la la ieşirea oamenilor în stradă, care au impus această cădere a guvernului, la un moment de aerisire. România actuală este ca în fumul din Clubul Colectiv, care a asfixiat oamenii. Românii sunt asfixiaţi de Clanul Colectiv al grofilor puterii, de structurile anchilozate ale statului. Şi vine din când în când câte un sacrificiu uman, câte o aerisire. Dar Marea Aerisire, pe care o visau românii în decembrie 1989, când va veni? Se va petrece o asemenea minune? Mă îndoiesc. S-a văzut cât de bine este înfiptă în măgăoaia ei, clasa politică. Vânzoleala trece, ei vor continua să nu plece. Ar trebui ca şi strada să-şi continue revolta. Ar trebuie să se facă un guvern al străzii, să fie condusă ţara de pe stradă? Este o aberaţie! Vine frigul, vin îngheţurile, trece şi Johannis cu prima doamnă şi escorta, şi strada trebuie eliberată, vine şi poliţia, vin şi jandarmii, care îi apără pe nesimţiţi şi corupţi, aşa că România democraturii este o ţară fără patrie, o ţară condamnată la ruşine!