Ignorând voit valul multiplelor atacuri asupra simbolurilor creștine din Europa, „discret” trecute sub tăcere autoritățile franceze, acoperind realitatea, au declarat oficial că incendiul catedralei Notre Dame - cu o vechime de 850 de ani - a fost accidental. Sfidând raportul Poliției care precizează că în ultimii doi ani aproximativ 2.000 de lăcașuri creștine din Franța au fost profanate. Unii politicieni francezi au atribuit aceste profanări „secularismului militant”. În Germania, numai în luna martie a anului 2019 s-au consumat patru astfel de incidente.

„În majoritatea atacurilor din întreaga Europă, autoritățile și mass-media împiedică identificarea vandalilor. […] În acele rare situații când identitatea musulmană (sau a « migrantului ») a profanatorului este făcută publică, autorii acestor sacrilegii sunt imediat « spălați » de presă, fiind prezentați ca persoane care au probleme de sănătate mintală”. (Raymond Ibrahim[1]) În sprijinul  afirmațiilor sale, autorul citează o analiză făcută de site-ul german „PI NEWS”[2] care a constatat: „Aproape nimeni nu scrie și nu vorbește despre atacurile din ce în ce mai numeroase asupra simbolurilor creștine. Este o tăcere elocventă atât în ​​Franța, cât și în Germania, în privința scandalului profanărilor, dar și în ceea ce privește originea făptașilor. […] Autoritățile evită, cu orice preț, să acuze imigranții: « Nu autorii acestor profanări sunt în pericol de a fi ostracizați, ci cei care îndrăznesc să asocieze profanarea simbolurilor creștine cu importul de imigranți. Ei sunt cei care sunt acuzați de ură, de promovarea discursului urii  și de rasism »”.

Ajunge cu Omertai!

În data de 7 aprilie 2019, tabloidul britanic „The Sun” scria că poliția franceză a înregistrat  1.045 atacuri asupra simbolurilor creștine în anul 2017, iar în 2018, 875. Atacurile asupra bisericilor au inclus incendierea bisericii Saint-Sulpice din Paris, aruncarea unor fecale umane pe zidurile bisericii Notre-Dame-des-Enfacts din Nimes și vandalizarea orgii de la bazilica Saint-Denis, de lângă Paris. După incendiul de la Saint-Sulpice, liderul partidului republican din Franța, Laurent Wauquiez, a acuzat mass-media că nu a acordat suficientă atenție acestui act de profanare. „Saint-Sulpice nu este doar o biserică, ci și o parte din ceea ce suntem. Ajunge cu acest cod al tăcerii”, a spus Wauquiez, în timp ce membri ai opoziției au cerut o investigație parlamentară cu privire la actele anti-creștine.

„PI NEWS” scrie : „[…] și în Germania există un război înfiorător împotriva a tot ceea ce simbolizează creștinismul: atacuri asupra crucilor de pe vârful munților, statui profanate pe marginea drumului, biserici vandalizate, și, mai nou și cimitire”. Raymond Ibrahim scrie că informațiile publicate de site-ul german oferă un indiciu despre cine se află în spatele atacurilor: „Crucile sunt rupte, altarele sunt distruse, bibliotecile incendiate, cristelnițele sunt răsturnate, iar ușile bisericilor mânjite cu expresii islamice precum „Allahu Akbar”. Ibrahim citează o informație aparută în noiembrie 2017 pe un site german, potrivit căreia numai în Alpi și Bavaria, în jur de 200 de biserici au fost atacate, iar mulți dintre făptași sunt „tineri cu un background migraționist”. El citează un raport din noiembrie 2017 realizat de un site german, potrivit căruia numai în Alpi și Bavaria, în jur de 200 de biserici au fost atacate, iar mulți dintre făptași sunt „tineri care se confruntă cu migrația, descriși ar în altă sursă germană drept « tineri islamiști ». […] În regiunile europene cu populații musulmane mari există o creștere concomitentă a atacurilor asupra bisericilor și a simbolurilor creștine”[3].

-----------------------------------------
[1] Raymond Ibrahim, autorul cărții „Sabia și iataganul, Patruzeci de secole de război între Islam și Vest”, este senior editor la „Gatestone Institute” și membru al „Forumului pentru Orientul Mijlociu”- https://www.gatestoneinstitute.org/14044/europe-churches-vandalized

Aranjament grafic – I.M.