Petru RomoşanSe mai fac şi greşeli, tovarăşi! Unele de-a dreptul sinistre. Ultima, cea mai jalnică, încărcată de consecinţe imprevizibile (pentru că reuşeşte să compromită campania masivă de arestări recente!) e aducerea la Înalta Curte a sute de seniori care ar fi participat/n-ar fi participat la votul pentru referendumul acela reuşit cu destituirea gubernatorului chior, al fripturistului cu voce de tenor, mult clonţosul Traian Băsescu. Parcă aşa îi spunea fostul tovarăş comunist Băsescu lui Victor Ponta, că a fost doar un ofiţer acoperit fripturist, interesat numai de deplasările în străinătate. Vorbeşte din experienţă marinarul, ştie deci despre ce vorbeşte! Dar pe presupusul ofiţer acoperit fripturist l-a numit tot el de două ori prim-ministru. Ca şi cum nu s-ar fi găsit nici măcar un membru P.S.D. matur, responsabil, competent în economie şi, mai ales, nemanipulabil. Dar şi-a făcut damblaua încă o dată satrapul, să vedem şi noi cât de slabi, de nevolnici sunt adversarii săi, şi că numai el şi Elena Udrea merită prietenia şi protecţia americanilor, a Angelei Merkel şi a P.P.E.

Ca să-i facă plăcere suspendatului destituit cu sete de popor, în prag de alegeri, I.C.C.J. şi D.N.A. şi-au pus onoarea şi credibilitatea în cui. Suflete şi minţi de servitori disciplinaţi. Au trecut doi ani de la referendum şi I.C.C.J. şi D.N.A. nu şi-au găsit timp până în buza alegerilor să-l înfunde pe Liviu Dagnea, numărul doi de la partidul advers. Ca şi cum Dragnea nu era implicat în destule dosare de corupţie! Şi în acest caz, ca în atâtea altele, D.N.A. şi I.C.C.J., ca şi A.N.I. sau Curtea Constituţională, au un comportament şi reflexe de partid politic. De altfel, şi susţinerea zgomotoasă şi neprofesională de care se bucură aceste instituţii din partea unei anumite părţi a presei e tot o susţinere partinică, de trompetişti obedienţi, în frunte cu nemuritorii Tapalagă şi Turturică. Ca şi atacurile la care sunt supuse aceste instituţii ale justiţiei de cealaltă parte a presei de partid. Mai ales de televiziunile de partid. Şi, în aceste condiţii, cetăţeanul român turmentat cu cine să voteze ? Cu D.N.A.? Cu „X” TV? Cu S.R.I.? Cu S.I.E.? Cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie? Sau cu A.N.I. şi cu foarte dubiosul Horia Georgescu (vezi declaraţiile politice ale senatorului Valer Marian)? Mai bine votează cu Curtea Constituţională! Ca tot românul. imparţial...

Nimic nu e sănătos şi normal în alegerile din acest sfârşit de 2014. Ce contează mai mult: decizia Î.C.C.J. privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis sau votul a milioane de cetăţeni presupuşi liberi? Până unde poate merge fără urmări batjocura unor decidenţi iresponsabili faţă de o întreagă ţară lăsată cu gura căscată la bunul lor plac: se judecă Iohannis mâine, după alegeri, la anul sau la mulţi ani? Contează mai mult atacul concertat al D.N.A. asupra P.S.D. sau presa dezgustător partizană şi plătită, bineînţeles? Dosarul strategic E.A.D.S. a fost amânat strategic pentră că putea deranja, încurca P.D.L. (Vasile Blaga), P.M.P. şi pe marii cavaleri fripturişti ai dreptăţii şi ai dreptei Traian Băsescu şi Elena Udrea. Tot în aceste condiţii, e surprinzător faptul că D.N.A. nu-i propune măcar pentru arestare preventivă şi Î.C.C.J. nu-i urmăreşte penal pe ziariştii care au scris şi documentat, naiv şi inconştient, sute şi mii de articole despre corupţia din P.D.L., despre afacerile sumbre ale Elenei Udrea, ale lui Traian Băsescu, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Mircea Toader, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă, Gheorghe Ştefan zis Pinalti, Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Monica Iacob Ritzi şi tot „grupul infracţional organizat”. Dacă ar face-o, ar obţine măcar o impresie de coerenţă. Din punctul de vedere al D.N.A., afacerea „răpiţilor” din Irak, afacerea Alro, Ministerul Dezvoltării şi Turismului, cu fondurile lui faraonice stând în pixul Elenei Udrea, Ministerul Transporturilor, condus de pedelişti de la Băsescu la Boagiu, au fost nişte oaze de verdeaţă şi de justiţie.

Alegerile din noiembrie nu vor clarifica nimic. Indiferent de rezultat, cel ales va beneficia numai de un solid dispreţ popular. Iar o construcţie politică bazată numai pe fripturişti închinaţi la popularii europeni (adunătură dezastruoasă pentru Europa însăşi) şi la marele partener american nu va fi luată în serios de populaţie. Distrugerea P.S.D., proclamată ca atare de tabăra băsistă, nu înseamnă automat şi o construcţie pozitivă. Pentru aşa ceva, lipseşte şi proiectul, lipseşte şi planul de şantier şi lipsesc şi meseriaşii care să-l realizeze. Discursurile unor candidaţi la prezidenţiale (Macovei, Udrea) par a fi materialele unor acuzatori publici din epoca stalinistă. Confuzia de genuri între procurori, oameni politici, poliţişti, jurnalişti înrolaţi lasă impresia că întreaga Românie a devenit o casă de nebuni. Ce poate fi mai grav decât politizarea făţişă a justiţiei ? Ce poate urma, ca la manual, altceva decât o dictatură declarată ca atare ?