A fost odată două case mari asemenea celor din Romeo și Julieta. Pe una o chema U.R.S.S. și pe cealaltă S.U.A. Statele americane erau mereu geloase pe averea Uniunii Sovietice și pentru asta o tot sâcâia cu realizările ei tehnologice și drepturile omului, dându-i peste nas încât într-o zi Rusia obosită de intensele și neîntreruptele provocări la competiție a cedat motivând că nu mai poate face față la cerințele locatarilor blocului sovietic multinațional și, greu de înțeles, acesta fiind și motivul rămânerii în urmă. Atunci, America i-a propus să îi dea afară pe cei din Bloc și în felul acesta nu va mai avea cheltuieli cu întreținerea casei.

Zis și făcut. Rusia a eliberat toate țările din uniune, spunându-le: v-am crescut și educat până aici, dar de acum încolo mergeți și stați pe propriile picioare. America a bătut din palme și a aplaudat îndelung, după care, ca lupul flămând a intrat între oile orfane și a început să le violeze, jupuindu-le de toată averea lor economică și înhămându-le la împrumuturi mari.

Rusia ușurată de grijile ținutului în frâu a foștilor sateliți s-a lăsat pe tânjală și pe nesimțite, în trei decenii s-a trezit din nou cu bătăi în porțile Kremlinului și zgâlțâit de zăbrele grănicerești care nu o lăsau să doarmă. Au ieșit la poartă și ce să vezi? America era din nou flămândă, își făcea loc pentru rachete, o amenința pe văduvița Țarină cu avanposturi nucleare în vecini, motivând că duce iar lipsă de spațiu, iar Ucraina s-a oferit să-i ia în gazdă.

E felul diplomat al Americii de a-ți lua nevastă întâi și apoi sufletul. Nu-și mai putea hrăni oligarhii și i-a cerut Rusiei jumate din avere ca împrumut. Rusia, cunoscând-o cât de bună platnică e și ce reputație are în ale promisiunilor/cuvântului de onoare i-a făcut o altă propunere. Uite cum facem: eu întru în Ucraina să fac un pic de curățenie și să le scot din cap ideia de a te lua în gazdă. Tu mă sancționezi ca nimeni să mai poată cumpăra din resursele mele pe care le vând acum Europei cu un dolar. Tu le vei cumpăra de la mine cu 5 dolari și le vei vinde europenilor cu 10 dolari și ne vom îmbogăți amândoi. Europenii sunt în iarnă grea și nu au încotro. Altcum vor muri de frig. După ce trece iarnă, vom transforma Ucraina într-un imobiliar de închiriat, iar dacă treaba merge, ne vom extinde..., România, Polonia etc. că tot le merge clanța. Ce zici?

Americanul a rămas trăsnit de ideea marelui jucător de șah și a acceptat partida strigând: e o criză nucleară! Hai să facem bani! Apoi vindem armament, îi înhamăm la jugul neputinței și îi dezbinăm pe toți, îi înhămăm pe toți, pentru generații, la plătit datorii și vom scapă de inflație.

Deci, dragi cititori să nu vă mirați când îl vedeți pe Biden visând frumos când doarme vorbind la televizor în strană americană, iar pe Putin în cea siberiană la vânătoare de stupi până la adânci bătrâneți!

Și-am încălecat pe-o șa...