Bogdan Diaconu, art-emisViktor Orban ştie când să viziteze România
 
Fidel iredentismului pe care l-a transformat în politica de stat a Ungariei, [...] Viktor Orban îşi îndeplineşte misiunea: destructurarea României pe toate căile. El ştie când să viziteze România, profitând de faptul că autorităţile române, impresionate de prezenţa U.D.M.R. la guvernare, nu schiţează niciun gest de opoziţie faţă de intenţiile expansioniste al Budapestei, alege moment cheie în care ceea ce spune să fie preluat şi să aibă efect. Doar în România s-a declarat adeptul „iliberalismului”, nu la Budapesta. Transilvania este terenul său de joacă, iar minţile naive ale acelor maghiari (nu toţi, din fericire) care îl bagă în seamă sunt orchestra pe care o dirijează pentru a repeta aceeaşi melodie scrâşnită, cu drepturile Ungariei asupra Transilvaniei. U.D.M.R. are un loc de frunte în această piesă periculoasă, supervizată cu bucurie de Moscova care, dacă nu îşi poate pune în practică ameninţarea de a invada Bucureştiul în două zile, poate măcar să-l trimită pe Orban să agite spiritele pentru a ne transforma într-o ţară cu probleme etnice. De fapt, singura problemă a României este că le permite extremiştilor maghiari, indiferent de nivel, să umble liberi prin România şi să facă ce le trece prin cap.
 
În comunele din Transilvania, cine vrea să mai facă şcoală de orice fel, trebuie să devină maghiar!
 
Această situaţie nu este gravă, este monstruoasă. Chiar şi numai pentru acest motiv s-ar putea porni o Revoluţie, pentru că românii au ajuns străini în ţara lor la propriu, străini în propria lor limbă şi în cadrul statului care încă se mai numeşte România. Între timp, la Bucureşti, Guvernul exultă de mândria că e român şi totul merge ca pe roate.
- Dacă aveam un stat şi o clasă politică responsabilă, Orban era invitat să rămână acasă la el şi să inaugureze câte şcoli maghiare vrea la Budapesta.
- Dacă aveam un stat în deplinătatea facultăţilor sale, U.D.M.R. nu era nici la guvernare, nici în Parlament şi nu exista niciun proiect de lege al autonomiei. - Dacă aveam legi, clădirile statului român nu erau retrocedate anapoda şi transformate imediat în şcoli maghiare. Dar despre ce stat român vorbim dacă la Gheorgheni copiii români nu mai au clasă de limba română şi sunt obligaţi să înveţe la clasele de limba maghiară? Îşi dă seama cineva ce înseamnă acest lucru, ca într-o ţară numită România, cu româna limbă oficială, elevii să nu mai poată studia la şcoală în limba oficială a statului, ci să fie obligaţi să înveţe de mici în limba unei minorităţi ca să nu rămână fără şcoală? Orban inaugurează şcoli maghiare în Transilvania pentru că şcolile româneşti se închid sau sunt exilate la periferie, acolo unde merită să stea cetăţenii de mâna a doua, adică românii! Cine vrea să facă şcoală în centru, să devină maghiar! În comunele din Transilvania, cine vrea să mai facă şcoală de orice fel, trebuie să devină maghiar!
 
Kelemen Hunor merge mai des la Budapesta decât la Bucureşti
 
Această situaţie nu este gravă, este monstruoasă, pentru că românii au ajuns străini în ţara lor la propriu, străini în propria lor limbă şi în cadrul statului care încă se mai numeşte România. Între timp, la Bucureşti, Guvernul exultă de mândria că e român şi totul merge ca pe roate.[1] Deşi nu s-a referit public direct, în timpul vizitei sale în România, la autonomia propusă de U.D.M.R., imediat după, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Viktor Orban ne-a transmis tuturor că vede cu ochi buni proiectul respectiv. Nici nu avea cum să-l vadă altfel câtă vreme Kelemen Hunor este mai des la Budapesta decât la Bucureşti. Nu e greu de presupus că acest proiect a fost verificat în Ungaria înainte să îşi facă drum prin România.

Premiul Orban pentru autonomie
 
Că tot e perioada premiilor Nobel, putem spune că U.D.M.R. a fost răsplătit public cu premiul Orban pentru autonomie. Iată şi părerea Guvernului Ungariei în această privinţă: „recent lansatul proiect de autonomie al R.M.D.S.Z./U.D.M.R. este un pas în direcţia bună, sperăm că va determina o dezbatere bazată pe argumente şi că va face clar pentru majoritatea României că nu există nici un motiv de teamă”. Aşa este, românii nu au de ce să se teamă, autonomia este ca şi rezolvată prin înţelegeri subterane pentru că oricine ar face guvernul după prezidenţiale, voturile U.D.M.R. în Parlament sunt bune şi utile. Rusia nu mai trebuie să se ostenească să ne pună căpăstru, se ocupă Ungaria de acest lucru în numele fratelui mai mare de la Răsărit Ce se mai întâmplă între timp. Copiii români sunt obligaţi să facă şcoala în limba maghiară acolo unde sunt mai mulţi elevi de etnie maghiară. Clădirile statului român din marile oraşe din Transilvania devin pe bandă rulantă şcoli maghiare, unele inaugurate chiar de premierul Ungariei. România are doi candidaţi maghiari la prezidenţiale, dintre care unul este şi la guvernare şi promite autonomia, celălalt plusează direct cu federalizarea întregii Românii. Iar noi cică suntem pregătiţi să facem faţă agresiunii ruseşti, când pe noi ne mănâncă din interior omuleţii verzi maghiari fără ca măcar să ne dăm seama pentru cine lucrează. Rusia nu mai trebuie să se ostenească să ne pună căpăstru, se ocupă Ungaria de acest lucru în numele fratelui mai mare de la Răsărit. Iar Traian Băsescu, altfel foarte vocal împotriva Rusiei, îl cheamă la Cotroceni pe Orban, sluga lui Putin, să negocieze voturi şi majorităţi. România dispare sub ochii noştri, clădire cu clădire, pădure cu pădure. Clasa politică românească e preocupată însă de voturi şi de aranjamente. Când se vor finaliza, ne vom trezi cu toţii într-o ţară străină[2]
 
Pentru grupurile extremiste scandalurile făcute de maghiari la Bucureşti sunt mană cerească
 
A devenit o tradiţie nefericită ca la meciurile România-Ungaria, ultraşii din Ungaria să transforme Bucureştiul într-o arenă de luptă. De ce se întâmplă acest lucru? În primul rând pentru că li se permite. Pentru că au învăţat că statul român e slab şi că în România poţi face orice pentru că oricum maghiarii sunt cei discriminaţi, iar penalizările vor lovi în partea română, cum s-a întâmplat şi anul trecut cu ajutorul U.D.M.R. Apoi, pentru că politica de stat a Ungariei îi încurajează. Viktor Orban şi toţi liderii „Fidesz” şi „Jobbik” îi învaţă pe maghiari că Transilvania le aparţine, aşa încât aceştia văd Bucureştiul ca pe un inamic de facto. Tocmai de aceea, ultraşii maghiari nu fac în Bucureşti orice fel de scandal, ci unul cu conotaţii politice, folosind afişe iredentiste. Pentru grupurile extremiste gestionate de Viktor Orban, scandalurile făcute de maghiari la Bucureşti sunt mană cerească, în felul acesta sunt confirmaţi în politica lor anti-românească şi în ditirambele lor revizioniste. Ultraşii maghiari sunt armata electorală a lui Viktor Orban şi a lui Vona Gabor şi reprezintă avangarda pretenţiilor lor teritoriale, atât de vizibile în Transilvania.
 
Cea mai mare realizare a Guvernului Orban este incitarea la violenţă interetnică şi transformarea cuceririi Transilvaniei într-un deziderat firesc pentru unguri.
 
Dacă ar fi un Guvern normal şi raţional, puterea de la Budapesta ar opri deplasarea ultraşilor maghiari în România pentru a nu se face de râs. Dimpotrivă, ultraşii au fost plătiţi de această dată să vină în România, pentru că cea mai mare realizare a Guvernului Orban este incitarea la violenţă interetnică şi transformarea cuceririi Transilvaniei într-un deziderat firesc pentru unguri. Puterea de la Budapesta trăieşte din acest mediu mental bolnăvicios care înseamnă ura de români şi pretenţiile la o parte din România, iar faptele deplorabile ale ultraşilor maghiari în România se construiesc pe acest filon sponsorizat şi întreţinut pe toate căile de Guvernul maghiar. Prin spectacolul violenţei nepedepsite de pe teritoriul românesc, Budapesta vrea să demonstreze forţa naţiunii maghiare şi impotenţa autorităţilor române. Anul trecut le-a reuşit. Să vedem cum se vor desfăşura lucrurile în acest an.[3]
-----------------------------------------------------------