Vă prezentăm o sumară revistă a presei britanice cu referire la ceea ce se cunoaşte  sau ce se vrea să fie cunoscut despre coronavirus. (Redacţia)

Ziarul „Daily Mail” din Marea Britanie despre virusul „2019-nCoV”

Cazurile unui virus cauzator de pneumonie au apărut pentru prima dată în orașul chinez - acum pustiu -, Wuhan, la sfârșitul anului trecut. Cercetătorii au dat vina pe o piață de fructe de mare din orașul Hubei, care vinde ilegal animale sălbatice pentru că sunt sursa virusului. Virusul nu are o vindecare cunoscută, iar majoritatea pacienților care sunt infectaţi se recuperează în câteva săptămâni fără a avea nevoie de tratament medical[1].

Un focar al unui nou coronavirus a fost identificat în orașul Wuhan din China la începutul lunii decembrie 2019. O familie numeroasă de viruși care pot provoca boli care variază de la răceala comună la forme mult mai grave, cum ar fi „Sindromul respirator sever acut” (S.A.R.S.), coronavirusurile sunt transmise între animale și oameni. Odată cu faptul că mass-media principală a provocat panica în urma focarului și reacțiile guvernamentale au devenit tot mai dramatice în zilele noastre, sfaturile pentru public oferite de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) nu au reușit încă o dată să menționeze siguranța și eficacitatea terapiilor naturale împotriva bolii virale.

Numit 2019-nCoV, noul coronavirus a fost declarat ca „Preocupare şi îngrijorare sănătate publică internațională” de către O.M.S. la 30 ianuarie 2020. În conformitate cu reglementările internaționale de sănătate adoptate în 2005, o astfel de declarație oferă O.M.S. puteri sporite de a coordona o reacţie globală.

La 3 februarie, China a acuzat Statele Unite că în urma provocării panicii și a răspândiii fricii, acțiunile de pe piața de valori din China au suferit cea mai mare cădere din ultimii patru ani. Analiștii financiari au început să apară în mass-media susținând că virusul ar putea duce la o încetinire economică globală.

La 6 februarie, O.M.S. a raportat 28.276 de cazuri de infectare cu virusul 2019-nCoV confirmate. Marea majoritate a acestora (28.060) au fost în China, unde s-au înregistrat 564 de cazuri mortale. Alte 216 cazuri au provenit dintr-un total de 24 de țări diferite care au dus la deces.

Panica 2019-nCoV este justificată?

În realitate, multe persoane care contractează noul coronavirus vor avea doar simptome ușoare, precum febră, tuse și probleme respiratorii. Mulți nici nu își dau seama că au virusul. În esență, este imposibil de știut cu siguranță câte cazuri de infectare cu virus există cu adevărat. După toate probabilitățile, numărul real de persoane afectate la nivel global ar putea fi semnificativ mai mare decât cel citat de O.M.S..

În ciuda titlurilor dramatice din mass-media, majoritatea persoanelor care contractează virusul se pot aștepta la o recuperare completă. Cu toate acestea, poate prezenta un risc pentru persoanele în vârstă și persoanele care suferă de afecțiuni preexistente, precum diabetul, cancerul și probleme legate de imunitate. Prin comparație, estimările proprii ale Organizației Mondiale a Sănătății arată că epidemiile de gripă anuale au ca rezultat un total global de până la 5 milioane de cazuri grave de boală în fiecare an, provocând până la 650.000 de decese.

La nivel național, estimările din Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din Statele Unite sugerează că între 1 octombrie 2019 și 25 ianuarie 2020 au existat până la 26 de milioane de cazuri de gripă numai în Statele Unite, care ar fi putut duce la până la 310.000 de spitalizări și 25.000 de decese. Prin urmare, în mod clar, atât din punct de vedere al numărului de cazuri, cât și al deceselor rezultate, scara amenințării reprezentată de gripa pentru sănătatea și viața umană este mult mai mare decât cea prezentată de noul coronavirus.

Este un fapt dovedit științific că toate virusurile care au fost cercetate pot fi blocate de către micronutrienți specifici. În special, se cunoaște că vitamina C scade sau blochează complet replicarea tuturor virusurilor la care este aplicată. Chiar și în celulele infectate cronic cu HIV, s-a demonstrat că vitamina C reduce efectul viral cu mai mult de 99 la sută. Este cunoscut și faptul că toate virusurile se răspândesc în organism folosind enzime cunoscute sub numele de colagenaze. Astfel de enzime pot fi blocate parțial sau complet cu ajutorul aminoacidului lizină. Eficiența micronutrienților în îmbunătățirea funcției imunitare stă la baza a fiecărui manual de biologie.

Cercetările Dr. Rath au arătat că o combinație specifică de micronutrienți poate susține și îmbunătăți sistemul imunitar. Pe lângă vitamina C, acestea includ vitamina A, vitamina E, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, fier, magneziu și calciu[2].

Coronavirusul mortal „ucide 15%  dintre pacienții peste 80 de ani, iar tulpina niciodată văzută este „cu până la 20 de ori mai infecțioasă decât S.A.R.S.”.

Oficialii chinezi din domeniul sănătății au efectuat cel mai mare studiu pe coronavirus. Rezultatele au arătat că virusul S.A.R.S.-CoV-2 reprezintă cea mai mare amenințare pentru pacienții mai în vârstă şi pentru pentru cei cu afecțiuni de bază, cum ar fi bolile de inimă. Cei care au complicaţii mai grave la plămâni, cum ar fi pneumonia, au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate pentru a stopa boala care se poate fi letală Au fost înregistrate peste 73.000 de cazuri, cu până la 99% dintre acestea în China[3].

Ziarul „Daily Mail” din Marea Britanie publică un articol care sugerează că virusul 2019-nCoV a fost creat în laborator

Având în vedere că focarul de coronavirus continuă să domine titlurile în mass-media globală, „Daily Mail”, un ziar care are a treia cea mai mare circulație în Marea Britanie, a publicat un articol care sugerează că ar fi putut avea originea într-un laborator al guvernului chinez. Pe baza constatărilor unui document de cercetare recent publicat de oamenii de știință de la Universitatea de Tehnologie din China de Sud, articolul descrie modul în care virusul „probabil” a provenit dintr-un laborator din Wuhan, orașul în care a fost identificat pentru prima dată. Totuși, la fel de provocatoare, această posibilitate este faptul că în total sunt 42 de instalații de fabricare a industriei medicamentoase concentrate în zona Wuhan, precum și firme biofarmaceutice care efectuează cercetări privind vaccinurile, nu a fost menționată în special în acest articol.

Lucrarea de cercetare rezumată de „Daily Mail” subliniază că este esențial să studiezi de unde a venit noul coronavirus și cum a fost transmis oamenilor. În acest sens, citează un articol recent din „The Lancet medical journal” care raportează că 27 din 41 de pacienți examinați infectați cu coronavirus s-a dovedit că au avut contact cu piața fructelor de mare din Huanan din Wuhan. O așa-numită „piață umedă” care vinde animale vii, carne și fructe de mare pe tarabe în aer liber, această locație este acum considerată pe scară largă a fost probabil punctul de plecare pentru focar.

Notând două facilități din zona Wuhan care desfășurau cercetări privind coronavirusurile de lilieci, lucrarea de cercetare examinează istoricul acestor unități. O atenție deosebită este acordată Centrului Wuhan pentru Controlul Bolilor (W.H.C.D.C.), o instalație care a folosit lilieci și alte animale în scopuri de cercetare, inclusiv pentru colectarea și identificarea agenților patogeni. Lucrarea subliniază că descrierile noului coronavirus publicate recent în revista „Science Science” indică faptul că secvențele de genom prelevate de la pacienți au fost 89,1 la sută și 96 la sută identice cu coronavirusurile de lilieci. La fel de semnificativ este și faptul că W.H.C.D.C. este situat la doar 280 de metri de piața de fructe de mare. De asemenea, este învecinată cu spitalul unde primul grup de medici s-a infectat la începutul epidemiei.


Cealaltă unitate de cercetare citată în lucrare, laboratorul național de biosiguranță Wuhan, se spune că este singurul laborator din China care este desemnat pentru studiul agenților patogeni extrem de periculoși, precum Ebola și „Sindromul respirator sever acut” (S.A.R.S.). Înainte de deschiderea acestui laborator în 2018, experți și oameni de știință din domeniul biosecurității din Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea că un virus ar putea scăpa din laborator.

În timp ce mulți observatori au sărit inevitabil la concluzia că guvernul chinez este de vină pentru epidemia de coronavirus, nu reușesc să menționeze numărul mare de instalații de fabricare a industriei medicamentoase și firme biofarmaceutice care efectuează cercetări privind vaccinurile în zona Wuhan. Având în vedere starea de panică globală care există acum asupra virusului, orice companie care reușește să creeze un vaccin contra coronavirusului, după cum a subliniat recent compania de consiliere financiară și de investiții „The Motley Fool”, ar face venituri de miliarde de dolari și va primi încasări ale investitorilor.

În acest sens, există un potențial paralel de luat în considerare între focarul noului coronavirus și infamul focar din 1975 al bolii Lyme în Statele Unite. Grupul inițial de cazuri de boală Lyme, în 1975, a avut loc în orașul Lyme, Connecticut, și se consideră că este legat în mare parte de experimentele de război biologic efectuate pe teritoriul insulei Plum din apropiere de guvernul S.U.A. După cum am arătat anterior pe site-ul nostru web, Pentru oricine presupune că experimentele penale efectuate de sau în numele unor interese farmaceutice, chimice sau de altă natură au încetat după cele efectuate de medicii nazişti și de cartelul german I.G. Farbenindustrie A.G., în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, probele arată clar nu este cazul. În secolul trecut, astfel de experimente au fost mult mai des întâlnite decât își dau seama de majoritatea oamenilor.

Cu toate că există multe elemente pe care nu le cunoaștem încă despre focarul de coronavirus, este cu siguranță relevant să luăm în considerare cine - dacă este cineva -, ar putea beneficia de acesta. Dacă virusul își are originea într-un laborator de la Wuhan, ar fi exclus pentru naștere posibilitatea ca acesta să fie unul cu legături la miliarde de dolari pe an „afaceri cu boala”. Orice industrie de investiții a cărei creștere financiară depinde de menținerea și extinderea bolilor nu va avea niciodată un interes în prevenirea stării de sănătate, numai în asigurarea faptului că aceasta continuă să existe. Urmează banii, cu alte cuvinte[4].

-------------------------------
[3] Stephen Matthews și Sam Blanchard Senior sursa citată
[4] Paul Anthony Taylor