Protestul din 2 octombrie 2021 din Piaţa Victoriei cel mai mare miting neafiliat politic

În data de 2 octombrie 2021 în Piaţa Victoriei a avut loc cel mai mare protest din ultimi 20 de ani neafiliat politic.

Cum era şi normal au existat numeroase diversiunii care vor fi prezentate la momentul oportun, manipulatorii de serviciu precum „G4Media”, „24Digi”, Jurnalul „Ziariştii” au dat pe ţeava toate manipulările din manualul KGB. Astfel protestatari au fost prezentaţi ca fiind proști, ţigani, inconştienţi, extremişti sau plăţi de forţe oculte, mai apoi personaje, grupări şi partide, necunoscute au fost unşi ca „organizatori” ai protestului.

Pe ici pe colo propagandişti s-au încurcat în propriile minciuni: astfel în timp ce „G4Media” şi „Digi24” ne informează că protestul din 2 octombrie 2021 din Piaţa Victoriei ar fi fost organizat de „Legiunea Lupilor”; Cartianu de la „Ziariştii” a aflat „pe surse” că partidul lui Dragnea este în spatele protestului. În timp ce „G4Media” au ales poze cu ţigani pentru a prezentat protestul, „Digi24” şi „Ziariştii” ne prezintă că la el au participat tineri frumoşi îmbrăcați în straie populare cu insinuări discrete că ar fi fost cam… prea… „naţionalişti”… şi cu preoţi. În timp ce „G4Media” şi „Digi24” au lăsat să se înţeleagă că protestatarii erau nişte habarniştii care nu ştiau exact de ce se aflau acolo, ziariştii lui Cartianu au prezentat lista revendicărilor anunţată de aceştia. E clar că nu au căzut de-acord asupra manipulărilor aruncate în spaţiu public…

Protestul din 2 octombrie 2021 autorizat de Neicuşor Dan!

Protestul împotriva restricţiilor, cu precădere împotriva certificatului verde a fost ideea lui Luis Bratu de la grupul civic „Legitimă Apărare” acesta şi-a anunţat iniţiativa în data de din 8 septembrie 2021. Luis Bratu a semnat un protocol pe 17 octombrie 2021 cu Primăria Capitalei pentru organizarea protestului. La scurt timp după ce şi-a făcut publică iniţiativa a fost contactat de Mihai Tarnoveanu, Pompiliu Dipalan, Dumitru Bălan şi Aurelian Surulescu care s-au alăturat iniţiativei şi şi-au oferit tot sprijinul pentru realizarea celui mai mare protest civic.

Prima regulă stabilită pentru protestul din 2 octombrie 2021 a fost fără partide politice, cei cinci co-organizatori au stabilit că politicieni pot veni dar să stea în public în timp ce de la tribună vor vorbi doar persoane neimplicate politic. În înţelegere cu cei de la A.U.R. s-a stabilit că aceştia să îşi ţină protestul în Piaţa Universităţi şi la finalul celor două manifestări, protestatarii să se unească cu toţii în Piaţa Victoriei. Cei de la A.U.R. au înţeles situaţia şi s-au comportat extrem de civilizat venind la final cu peste 10.000 de oameni fără steaguri şi emblemele partidului.

Protestul din 2 octombrie 2021 a fost bombardat cu un şir lung de provocări şi manipulări, dar rezistând tentaţiei iniţiale să „demascăm” unele persoane, să învinovăţim altele şi să aplaudăm pe alţi vom prezenta simplu desfăşurarea evenimentelor. Rugăm pe oricine care cunoaşte persoane care a fost prezente în una din cele două pieţe în data de 2 octombrie 2021 să se consulte cu cei care au fost prezenţi şi să verifice faptele.

Desfăşurarea protestului din 2 octombrie 2021

Ora 13.00 - începe să se asambleze tribună şi sonorizarea Luis Bratu (iniţiatorul protestului) cu Pompiliu Diplan şi Mihai Târnoveanu asamblează o tribună similară celor de la concerte.

Ora 14.00 - grupuri mici încep să apară pe trotuarul din în faţa Muzeului „Antipa”.

Ora 15.00 - lumea începe să se strângă, încep să vină mai multe grupuri dintre care unele veniseră cu autocarele din diverse oraşe, Timişoara, Arad, Iaşi.

Ora 15.40 - în faţă la „Orange” apare o platformă de tractare pe care se afla echipament de sonorizare şi un anume cetăţean Motocu Marian, care lasă se se înţeleagă că vrea să facă un protest separat, are loc o discuţie cu Luis Bratu care îi aduce la cunoştinţă că două proteste nu pot avea loc în acelaşi loc. Începe un joc de a şoarecele şi pisica în care Marian Motocul îşi mută platforma de mai multe ori ca în final să fie adus de Jandarmerie cu tot cu platformă în centru Pieţei Victoria unde se desfăşura deja un protest.

Aceştia pun muzică să disturbe profund protestul deja în desfăşurare, lumea se mută înspre parcare şi staţia de metrou, la tribună lui Marian Motocu îşi face apariţia Diana Șoșoaca. Susţinători lui Șoșoaca au urcat pe YouTube un filmuleţ în care arăta cum au fost ajutaţi de Jandarmerie să îşi instaleze o altă tribună cu o altă instalaţie de sonorizare la un protest în curs

Ora 16.00 - în piaţa intra mai multe grupuri venite din ţară cu steaguri tricolore, începe protestul iar primul vorbitor a fost doamna doctor Camelia Secară care precizează că „certificatul verde” nu ne scuteşte de boală.

Ora 16.30 - în piaţa intră un grup numeroase cu steaguri ale grupului NeamUnit care se alătura protestului.

Ora 16. 50 - în piaţa îşi fac apariţia un grup compact de ţigani/rommi care urmau să fie fotografiaţi de o bună parte a presei, în mare aceştia nu au jucat nici un rol prezenţa lor s-a dovedit a fi de bun augur deoarece nimeni nu îi mai poate acuza pe organizatori ca sunt extremişti.

Ora 17.00 - de la microfonul de la scena principală vorbeşte generalul Radu Teodoru care îndeamnă populaţia la rezistenţă[1]. În timpul discursului Generalului Theodoru tabăra șoșocistă parcă înnebunise, puneau muzică, scandau, suflau în vuvuzele oferind impresia geralî că făceau totul special ca lumea să nu îl poată ausculta pe domnul general.

Ora 17.20 la tribună lui Marian Motocu îşi face apariţia generalul Emil Străinul, cel care în 1989 s-a pozat cu trupul Al. Trosca care era la acea dată şeful statului major al U.S.L.A. (brigata anti K.G.B.), ucis de armată în faţă sediului M.Ap.N. într-o ambuscadă bine regizat.

Ora 17.30 în piaţa intră un grup de sportivi, foarte bine făcuţi care sună simultan din vuvuzele întrerupând din câte s-a văzut discursurile şi de la mitingul spontan a lui Șoșoaca şi de la acţiunea anunţată a lui Luis Bratu.

Ora 17.50 doamna avocat Maria Ioana Alexandru face un apel emoţionant la oameni prezenţi pe care îi atenţionează că libertatea este sacră, ea nu se comercializează, nu se negociata şi nu se discută. În încheiere doamna avocat i-a îndemnat pe cei prezenţi să bombardeze cu petiţii Parlamentul României deoarece urmează a se vota „legea certificatul verde”.

Ora 18.00 - protestatarii A.U.R. au ocupat toată Piaţa Universităţii aceştia sunt în număr de peste 10.000 de persoane

Ora 18.30 - protestatarii A.U.R. pornesc spre Piaţa Victoriei unde numărul cetăţenilor era în jur de 14.000.

Ora 18.45 Lumea este concentrată în fata tribunei principale, Diana Șoșoacă începe să strige că s-a umplut piaţă şi aparent se filmează cu telefonul dând impresia că întreaga piaţa ascultă discursurile domniei sale. Mai târziu susţinători doamnei Șoșoacă au urcat pe internet poze cu publicul care ascultă discursurile de la tribună lui Luis Bratu şi Mihai Tarnoveanu (unde apăreau o persoană cu o seringă răsucită şi alta cu un cap înţepat de ace de seringă) şi alte poze cu Șoșoacă vorbind cu Guvernul în spate.

Ora 19.00 - circa 25.000 de persoane protestează uniţi în numele drepturilor tuturor romanilor fără simboluri sau embleme de partide sau asociaţii.

Ora 19.30 - George Simion dă interviuri şi îşi face poze cu susţinătorii săi fără să revendice microfonul.

Ora 20.00 - o parte dintre protestatarii adunați în fața Guvernului României, cu pancarte, steaguri și vuvuzele pornesc în marș către Palatul Cotroceni unde au scandat cu privire la măsurile recente instaurate o dată cu valului patru al pandemiei.

Câteva clarificări Necesare

În final l-am contactat pe domnul Luis Bratu şi l-am întrebat din partea redacţiei de ce a tolerat prezenţa unei a doua tribune? Acesta a precizat că a sesizat Jandarmeria care a refuzat să aplice legea (două proteste nu pot avea loc în acelaşi loc - n.r.). O informaţie pe surse pe care o avem din grupul organizatorilor ne-a precizat sub anonimat ca aceştia au dorit să evite o stare de conflict luând în calcul că totul ar fi putut fi o provocare.

Revendicările protestului iniţiat de domnul Luis Bratu şi co-organizat de: „Legitimă Apărare”, „Calea Neamului”, „Starea de Libertate” şi „NeamUnit”
- Solicităm autorităților renunțarea urgentă și definitivă la folosirea „Certificatului Verde” Covid pe teritoriul României.
- Cerem ridicarea imediată a „stării de alertă”, care a fost prelungită în mod nejustificat șinefundamentat din luna mai 2020 până în prezent, asigurând un cadru propice pentru numeroaseabuzuri ale autorităților și încălcări de drepturi ale cetățenilor, care trebuie să înceteze.
- Solicităm autorităților oprirea tuturor măsurilor de segregare a populației României pe criteriimedico-sanitare.
- Solicităm autorităților renunțarea la orice formă de impunere directă sau indirectă a vaccinării obligatorii de orice tip.
- Solicităm autorităților să promoveze și să permită utilizarea tratamentelor medicamentoase dovedite eficiente în stadiile timpurii ale infecției cu Sars-Cov2, pentru evitarea supraaglomerării spitalelor.
- Solicităm autorităților oprirea tuturor măsurilor abuzive și discriminatorii la adresa unor categorii profesionale (cadre medicale, personal M.A.I., personal I.S.U., cadre didactice, studenți, etc).
- Solicităm menținerea deschise, cu prezență fizică, a tuturor unităților de învățământ, de la cel preșcolar până la cel universitar, fără mască obligatorie, fără constrângeri de niciun fel (testare obligatorie pentru elevi și studenți, certificat verde pentru profesori, etc).
- Solicităm autorităților renunțarea imediată la măsurile restrictive, dovedite inutile și ineficiente,care afectează activitatea unor sectoare întregi din economie, atât la nivelul angajatorilor, cât și alangajaților.
- Solicităm autorităților să asigure accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate al tuturor cetățenilor, fără a transforma spitale întregi în unități dedicate Covid - măsura care duce la creștereadramatică a mortalității în rândul pacienților care suferă de alte afecțiuni grave, acute sau cronice.
- Solicităm autorităților reglementarea strictă și plafonarea urgentă a prețurilor la energie și gaze,a căror creștere explozivă poate afecta serios nivelul de trai al multor cetățeni Români, pe fondul inflației, crizei economice, și apropierii sezonului friguros.
- Solicităm Guvernului României și tuturor autorităților statului Român să înceteze adoptarea și aplicarea unor măsuri și restricții abuzive și nelegale, care, sub pretextul „pandemiei”, încalcă prevederile Constituției României şi drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români.
- Solicităm cu fermitate că cele trei puteri din stat (Executivă, Legislativă și Judecătorească) să respecte Constituția României și să își respecte cu strictețe toate atribuțiile, responsabilitățile și regulamentele specifice de funcționare.

În mod punctual, solicităm celor trei puteri din stat următoarele:

Solicităm Guvernului României:

- Să revină în matca constituțională și să își îndeplinească atribuțiile pe care Constituția lestabilește în sarcina sa, să nu își mai aroge puteri de legiferare pe care Constituția nu i le permite, să nu mai restrângă exercițiul drepturilor și libertăților fundamentale cu încălcarea legii și a Constituției;
- Retragerea proiectelor de lege inițiate de către Ministere care condiționează drepturile și libertățile fundamentale de „Certificatul verde” (dovada testării/vaccinării/trecerii prin boală), respectiv proiectul de lege inițiat de Ministerul Sănătății cu privire la profesioniștii din domeniulasistenței sociale și proiectul de lege inițiat de Ministerul Sănătății cu privire la personalul dindomeniul medical, I.S.U. și M.A.I., și să nu mai inițieze proiecte de lege similare;
- Abrogarea dispozițiilor din actele normative emise de Guvern și de Ministere în privința modalității de desfășurare a anului școlar 2020/2021 care prevăd obligativitatea purtării măştii de către elevi, studenți și profesori.
- Abrogarea tuturor măsurilor anti-pandemie instituite care s-au dovedit ineficiente şi fără un efect real în combaterea transmiterii virusului Sars-Cov2 și emiterea unui nou set de recomandări practice către cetățeni, care să vizeze măsuri solid fundamentate științific de prevenție pentru infectarea cuvirusul Sars-Cov2 și combaterea transmiterii acestuia;
- Încetarea campaniilor improprii de acordare de recompense bănești sau materiale pentru vaccinare, informarea corectă și completă a cetățenilor cu privire la vaccinurile anti-Covid-19 și efectele adverse ale acestora, astfel încât cetățenii să poată să decidă în cunoștință de cauză, dacă doresc să se vaccineze sau nu.
- Prezentarea în mod distinct în comunicatele zilnice a numărului persoanelor vaccinate din total persoane: testate, confirmate pozitiv la testare, spitalizate, decedate;
- Încetarea campaniei de segregare și dezbinare a populației pe criteriul vaccinării, precum șiîncetarea campaniei de incitare la ură între persoanele vaccinate și nevaccinate;
- Toate actele normative care sunt inițiate de Guvern și Ministere să fie supuse dezbaterii publice lacare să fie invitate O.N.G.-urile, sindicatele și patronatele și emiterea acestora să se facă cu respectarea tuturor legilor în vigoare și primordial a Constituției României.

Solicităm Parlamentului României:

- Solicităm tuturor senatorilor și deputaților să nu voteze niciun proiect de lege care să prevadăintroducerea vaccinării obligatorii în România sau obligativității folosirii „Certificatului verde”.
- Solicităm deputaților României să respingă Proiectul de Lege nr. PLX-393/2021, prin care C.N.S.U. și Guvernul primesc puterea de a institui pentru orice categorie de populație obligația prezentării „Certificatului verde” pentru asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale.
- Respectarea de către Parlament a supremației Constituției, și a tuturor drepturilor și libertăților consacrate constituțional, în literă și spiritul lor.
- Respectarea tuturor drepturilor fundamentale ale cetățenilor Români, consacrate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului și prin Declarația Universală a Drepturilor Omului.
- Parlamentarii să respecte faptul că legiferarea nu poate fi realizată fără parcurgerea etapei consultării publice și a normelor de tehnică legislativă.
- Parlamentarii să țină cont de faptul că legiferarea în contra majorității și în interesul unor minorități, indiferent de contextul formării acestora, de o manieră care încalcă flagrant drepturi esențiale, în lipsa exercitării cărora însuși dreptul la viață este sub semnul întrebării, delegitimează întreg corpul legislativ, reprezentativitatea acestuia golindu-se de conținut.

Solicităm Înaltei Curți de Casație și Justiție și tuturor Instanțelor judecatorești din România:

- Să nu se mai comporte ca o anexă a puterii executive, și să își îndeplinească rolul pe care îl aufiecare potrivit Constituției;
- Să înfăptuiască justiția în numele legii, în mod independent și cu imparțialitate, să se supunănumai legii, iar justiția să fie unică, imparțială și egală pentru toți;
- Să respecte dreptul de acces la instanță, dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil;
- Să stabilească, „de urgență”, termenele de judecată pentru soluționarea recursurilor care au ca obiect acțiuni în anulare împotriva actelor normative emise în „pandemie”, așa cum prevede art. 20 alin. (2) din Legea nr. 554/2004.
- Să își respecte rolul stabilit de Constituție conform art. 126 alin. 6 din Constituția României și să efectueze controlul judecătoresc efectiv al actelor administrative normative.

Solicităm Curții Constituționale a României:

- Să își exercite rolul de garant al supremației Constituției și să soluționeze excepțiile deneconstituționalitate cu care este investită în mod obiectiv și imparțial, fără nicio influență;
- Să reducă termenele pentru depunerea rapoartelor de către judecătorii raportori, să dispunăreducerea termenelor și stabilească termenele de judecată în dosarele care au ca obiect excepțiile de neconstituționalitate privind Legea nr. 55/2020, Legea nr. 136/2020, OUG nr. 21/2004, si OUG nr.192/2020.
În încheiere, dorim să subliniem din nou faptul că, în calitate de cetățeni ai României și reprezentanti ai societății civile din România: 
- Nu vom accepta folosirea „Certificatului verde” Covid și nici încercările de a impune vaccinarea obligatorie a Românilor  
- Nu vom accepta discriminarea anumitor categorii de cetățeni și segregarea pe criterii medico-sanitare a populației
- Nu vom accepta distrugerea statului de drept și alunecarea spre o formă de dictatura sanitară, sub pretextul pandemiei.

Semnatari:

Asociația „Calea Neamului”
Asociația „NEAMUNIT”
Asociația „Alianța Părinților” 
Grupul Civic „Starea de Libertate”
Grupul Civic „Legitimă Apărare”

Data: 1 Octombrie 2021 - București[2]

Sâmbătă, 9 octombrie, în Piaţa Universităţii oamenii au început să se adune cu steaguri și benere încă de pe la orele 16. Cei care s-au adunat au contestat restricţiile anti-Covid impuse de Raed Arafat, care în opinia lor nu generează rezultate vizibile. Ei au argumentat că numărul infestărilor a ajuns să fie dublu faţă de perioada de varf a pandemiei de anul trecut deşi anul acesta avem 20% din populaţie vaccinată şi ne-vaccinati nu au acces în numeroase locuri publice.

Restricţiile anti-Covid anulate

Oamenii solicită că toate restricţiile anti-Covid să fie anulate şi revendică întoarcerea la normalitate, ei acuză Guvernul că a premeditat criza la care s-a ajuns, deoarece timp de un an de zile nu au modernizat spitalele şi nu doresc să schimbe schemele de tratament. S-a solicitat renunţarea la „certificatul verde” şi la “măşti” care şi-au dovedit, în opinia participanţilor, ineficienta. S-a propus implementarea unei politici naţionale de creştere a imunităţii populaţiei cu vitamine, minerale şi flavonoizi cunoscute că stimulează imunitatea, precum: Vitamina A, C, D3, E; Zinc şi Quercetina.

 Vorbitorii au atras atenţia că toate măsurile luate de guvernul Catu sunt ilegale deoarece acest guvern a fost demis de parlament prin urmare toate restricţiile anti-Covid adoptate de acest guvern sunt nule şi neavenite ab-initio[3].

De la protest… Protestul s-a extins în noapte cu protestatarii mergând într-un marş pe la Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii. Protestatarii au ţinut să transmită că nu susţin nici un partid şi că mesajul lor este strict apolitic. Protestul a fost legal şi a adunat cca 200 de persoane. Jandarmeria a dat un avertisment unui protestatar care a afişat un benar cu „Muie la Presa” , acesta a argumentat că deşi cuvântul buclucaş la prima vedere pare obscen, el a fost „politizat” în timpul protestelor anti-PSD. În cele din urmă benarul a fost înlăturat la solicitarea organizatorului Dumitru Balan. G4media a prezentat protestul malițios și părtinitor.

Aranjament grafic - I.M.

---------------------------------------------
[1]
- 3 octombrie 2021