Rabin Eli Kaufman, art-emis„In România nu este nici un antisemitism. Un evreu religios ca mine este mai atacat în Tel Aviv decât în Bucureşti [...] Sioniştii, mulţi, au fost terorişti". (Rabin Eli Kaufman).

Jurnalistul constanţean Codruţ Burdujan i-a avut invitaţi în emisiunea sa, „În Arenă", pe Rabinul Eli Kaufman, istoric evreu născut în România, emigrat in Israel şi cu studii în Marea Britanie şi Statele Unite şi jurnalistul palestinian Ahmed Jaber pentru a discuta despre conflictul din Gaza dar şi despre conflictele inventate din România. Printre altele, Rabinul Eli Kaufman a precizat: „Adevărul este că aici nu este nici un antisemitism". Adică exact ce a afirmat şi fostul şef al S.R.I., ambasadorul George Maior, la o recentă dezbatere futilă Şi multe altele, adevărate bombe pe capul neo-bolşevicilor care activează sub acoperire de evrei (deşi sunt mai mult unguri). Prezentăm extrase din emisiunea menţionată, cu mulţumiri adresate autorului şi interlocutorilor săi, Eli Kaufman de la „Atara Kadisha" şi jurnalistul palestinian Ahmed Jaber, pentru permisiunea preluării, emisiunea integrală putând vizionată pe You Tube în două părţi[1].

„Pentru noi, evreii religioşi, comunismul a fost mai extremist decât fascismul"

Rabinul Eli Kaufman: Mulţi evrei aduşi din Uniunea Sovietică în Israel spun că sunt evrei; dar nu sunt evrei. Aşa au început şi în România! Iar comunitatea evreiască de aici era toată de foşti comunişti. Şi să ştiti, că pentru noi, evreii religioşi, comunismul a fost mai extremist decât fascismul. Ce era Stalin, Ana Pauker... Iar ăştia (cu scandalul) sunt oamenii lui Ana Pauker! Şi deodată, când a căzut Ceauşescu, Vainer care tot timpul se reprezenta ca neamţ, deodată s-a făcut evreu. Ei sunt cei mai extremişti, oameni foarte cinici, nu le pasă de viaţa omului... Şi-atunci poate să spună la o emisiune că viaţa unui copil evreu valorează mai mult... la moarte/ în faţa morţii toţi valorează la fel! Un om care poate să spună aşa ceva ca Vainer, asta e un rasism şi un fascism. În Israel numai cel mai extremist poate spune aşa ceva ca dl. Vainer. Evreii din România nu cunosc nimic, cultura, credinţa noastră, sunt manevraţi de foşti comunişti, care nu ţin religia... Aduc un rabin-păpuşă, Rafael Shaffer, un idiot din Israel, care pentru bani face totul. Vă dau un exemplu: au inventat o sărbătoare care nu există - ziua Ierusalimului. Cât despre extremişti să vă mai spun ceva: este aici o doamnă, Maia Morgenstern; doamna asta joacă aici un rol! Sunt aici oameni ca Marco Maximilian Katz, care cică luptă contra fascismului, contra antisemitismului... Totul este o minciună! Eu le-am adus odată un caz din Iaşi, cu un evreu care făcea comerţ pe oseminte. Nu au făcut nimic! Dar dacă spune un român ceva, atunci ei se iau de el! Iar cu doamna Maia Morgenstern... nici nu-i căsătorită şi are doi-trei copii, unul din afara căsătoriilor ei, şi o pui să reprezinte iudaismul? Sunt mulţi care zic că sunt evrei şi nu sunt evrei...

Românii au salvat evreii iar comunitatea activează holocaustul pentru bani

Codruţ Burdujan: Ce părere are Rabinul despre „piromanul-pompier" de la Institutul Elie Wiesel, care are câteva „acţiuni imbecile, cum ar fi denigrarea unor mari valori ale culturii şi religiei noastre". Codruţ Burdujan: „Institutul «Elie Wiesel» duce o politică - aş spune constantă - de provocare a majorităţii românilor şi de umilire şi de jignire cât şi de întreţinere a unei stări de conflict. Credeţi că sunt evrei care au nevoie de aprinderea scânteii de antisemitism. Şi de ce?
Rabinul Eli Kaufman: Comunitatea evreilor din România nu prea au ce face în cultură şi religie, pentru că sunt asimilaţi şi atunci ei trebuie să arate activismul, iar activismul lor este holocaustul - ei primesc bani peste bani pentru asta. În Ungaria este înmormântat cu fast Horthy dar lui Wiesel îi e frică să facă ce face în România în Ungaria lui Horthy (care l-ar fi trimis la Auschwitz - n.r.). Acum mai este ceva, ce am auzit: Wiesel este acuzat de un evreu din Ungaria că el nici n-a fost la Auschwitz. [...] Să vă spun o poveste din Dej (unde a acţionat pentru salvarea evreilor Raoul Şorban - n.r.), pentru că nici statistica nu e adevărată, că în România nu au murit aşa de mulţi la holocaust, pentru că o parte din România era Transilvania de Vest şi de Nord, sub Ungaria şi acolo ungurii i-au omorât pe evrei. Şi toată familia asta din Dej, hasidică, a fost salvată de la moarte de români. Au fost scoşi din Ungaria si aduşi în România. Mulţi evrei au fost salvaţi de români. Cineva a scris despre asta? Unde este povestea aceasta? Sunt fonduri pentru altceva...

Adrian Cioflâncă de la Comisiile Elie Wiesel şi Tismăneanu, în prezent la CNSAS, a inventat un pogrom anti-evreiesc. Nu am văzut niciodată antisemitism în România. Jos pălăria! Ei, (cei de la) comunitatea evreiască spun că e antisemitism, pentru că ei vor să fie antisemitism, pentru că „antisemitismul ăsta le aduce bani"

Codruţ Burdujan: Dar cine are interesul acesta, să întreţină această stare şi a se provoca reacţii împotriva evreilor?
Rabinul Eli Kaufman: Am să vă spun acum: eu am văzut asta şi la Iaşi! Este un profesor acolo, care a scos nişte oseminte să arate că este un pogrom (anti)evreiesc, dar este un pogrom al unor români nu de evrei. Noi toţi am fost împotriva acestei poveşti, cu dezgropatul... (într-adevăr, Rabinii chemaţi la Iaşi nu au ţinut slujbă religioasă pentru că au considerat că osemintele nu sunt evreieşti - n.r.). E acest profesor dn Iaşi, Ciofalcă, parcă (Cioflâncă - n.r.), şi el a făcut toată povestea asta, pentru că este antiromânească. Pentru că a primit fonduri, de la organizaţii din America... Aşa ca de multe ori evreii susţin! Băsescu! Băsescu a dat un premiu unui rabin-păpusă care batjocoreşte toată România în străinătate. Poate Băsescu nu a ştiut, comunitatea i l-a propus... Ăştia aduc ură între români şi evrei. Eu am avut sediu aici şapte ani, vin aici în România, merg îmbrăcat aşa, ca evreu (ortodox). Niciodată nu am văzut antisemitism! Am făcut prima ieşire de Tora în stradă de la Razboi! Nu am văzut niciodată antisemitism în România. Jos pălăria! Ei, (cei de la) comunitatea evreiască spun că e antisemitism, pentru că ei vor să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani. Unde merg banii, nu ştiu! De opt-nouă ani renovează Templul Coral şi încă nu s-a terminat (Alo, D.N.A.-ul? - n.r.) Ei au fonduri şi fonduri. Acum: când strigă că este antisemitism, inima evreiască din America plânge. Şi-atunci le dau bani. Dar adevărul este că aici nu este nici un antisemitism. Un evreu religios ca mine este mai atacat în Tel Aviv decât în Bucureşti.

Acestea nu se învaţă la istorie, nu se ştiu în România

Pe tema holocaustului, Rabinul Eli Kaufman a afirmat că există şi multă „spălare a creierelor". „Sioniştii, mulţi, au fost terorişti" - a afirmat Kaufman -, dar lucrurile acestea nu se învaţă la istorie, nu se ştiu în România. Aici îl aveţi pe domnul Vainer, care aduce din Israel tot felul de analfabeţi care nu au terminat Universitatea, ei scriu cărţi, le prezintă cu mafia lor, şi studenţii români cred că ăsta e iudaismul". În încheiere, Rabinul Elie Kaufman a susţinut că actualii colonişti evrei ar trebui să elibereze teritoriile palestiene ocupate.
Acest comentariu poate fi lecturat şi pe portalul Ziaristi Online[2]
--------------------------------------------------
[1]