Marian Ioan, art-emisMi-a plăcut cum și-a dat ochii peste cap un moderator românesc de la un post tv, atunci când discuta cu invitații lui despre acțiunile Rusiei în Siria. Românescul moderator a exclamat interogativ, referindu-se la acțiunile Rusiei „Da' cine le-a dat voie lor să se ducă acolo?". Dacă aș fi mai al dracului, l-aș suspecta că e băiat deștept și a pus întrebarea asta „cu mandă", referindu-se, de fapt, la americanii care s-au dus peste tot fără să ceară voie de la nimeni. Numai că eu sunt cumsecade și nu-l suspectez de așa ceva, pentru că se citește și pe fața lui că e bătut în tâmplă de atâta îndoctrinare. Car'va'zică, Rusia bombardează ceea ce se zice că ar fi ISIS, adică izvorul terorismului mondial actual. China s-a alăturat și ea, zicând că și chinezii sunt împotriva terorismului. Iranienii au sărit și ei imediat în barca luptei împotriva terorismului, trimițând trupe specializate în Siria. Pe de altă parte, americanii, care bombardau de multă vreme acolo, se vaită că rușii, de fapt, bombardează pozițiile luptătorilor pentru democrație din Siria, luptători pregătiți și înarmați chiar de U.S.A., ca să-l dărâme pe președintele sirian, președinte care suferă de aceeași boală care i-a ucis pe alde Saddam și Gaddafi, adică nu vrea să pupe condurul marelui licurici. Eu n-am mai fost în ultimele zile prin Siria și nu pot lămuri cine pe cine bombardează, dar nu pot să nu constat că, de o parte se află Siria, Rusia, China și Iranul, iar de partea cealaltă U.S.A. plus sucursala din Europa a U.S.A., adică U.K. și... Israelul. Ce ISIS, care ISIS? Asta cu ISIS-ul e ca și povestea cu Ben Laden. Ce, alde ISIS, care au apărut într-o noapte, și-au construit și fabrici de armament și muniții în aceeași noapte!? Și tot în noaptea aia și-au deschis rețele pe internet și au început să difuzeze filme cum decapitează ei reprezentanții democrației!?!

Circulă pe net niște materiale prin care, niște clar văzători ne avertizează că urmează în curând Al Treilea Război Mondial. Eu cred că a început, nu că urmează! Ce legătură au rândurile astea cu titlul? Când eram mic, am fost pe la câteva nunți, bine-nțeles târât de mână de ai mei, că nu știam eu ce-s alea nunți și nici nu mă interesau, că nu ne lăsau să jucăm țurca la nuntă. De fiecare dată, spre final, se lăsa cu bătăi și întotdeauna erau și niște familii de țigani care se băteau între ei. Numai că, ce să vezi? Bulibașii nu se băteau între ei! Fie că le era teamă unul de altul, fie că nu vroiau să se vadă că nu sunt chiar atât de forțoși precum dădeau din gură, ei nu se atingeau. În schimb, își băteau copiii și balabustele, iar ei doar se ocărau și se amenințau. Se mai îndoiește cineva că avem de a face cu Al Treilea Război Mondial, dar care nu se desfășoară după modele clasice, ci după metoda țigănească? Mai marii și mai tarii lumii se bat între ei spărgând capetele ălora mai mici și neajutorați. Acu, pe bune, și-a imaginat cineva vreo răzbunare mai grozavă din partea țiganilor, asupra lui Hitler care vroia să-i desființeze? Iată, război mondial după metodă țigănească, nu după teoria lui Hitler.

Rândurile de mai sus le-am scris în urmă cu aproximativ patru luni, pe 2 octombrie anul trecut. Și iată două titluri pe care le-am găsit pe 8 februarie 2066, în presa on-line străină: „Merkel says « horrified » by Russian bombings in Syria"; „Official: Turkey will help people inside Syria". Nu o auzisem pe duduia Merkel exprimându-și oroarea față de bombardamentele americane din Siria, este oripilată, în schimb, de bombardamentul rușilor, început cu câțiva ani buni mai târziu decât cel american. Iar Turcia este și ea oripilată de bombardamentele rusești, atât de oripilată încât le-a doborât un avion, iar acuma anunță oficial că intră în luptă. Dacă se mai îndoiește cineva că despre război țigănesc este vorba acolo, în Siria, înseamnă că naivitatea umană are limite la care eu nu ajung cu rațiunea. Partea proastă este că acest război țigănesc se întinde ca râia. Iată ce am găsit prin presa on-line din 9 februarie a.c.: „Dacă Alianța Nord-Atlantică va desfășura forțe în estul Europei - inclusiv în România - Rusia va riposta, a avertizat Aleksandr Grușko, trimisul Moscovei la N.A.T.O. Grușko a precizat, potrivit A.P., că o sporire a efectivelor Alianței pe flancul estic „nu poate rămâne fără un răspuns militar si tehnic" din partea Kremlinului, care „nu își va compromite interesele de securitate". Aș vrea să atrag atenția onor cititorilor români că băștinașii din colonii, precum România, în asemenea războaie, intră întotdeauna în categoria „puradei și balabuste". Cam atât.

P.S. Canadienii se pare că au citit articolul meu și și-au dat seama că este un război țigănesc la care ei nu mai vor să fie parte, după cum a anunțat ieri premierul canadian.