Konrad Adenauer, art-emisPogromul rusesc împotriva evreilor nu a fost deloc mai prejos decât cel german

Braţul extins al diplomaţiei gemane, Fundaţia „Konrad Adenauer", nu a găsit alt moment să sprijine la Bucureşti un eveniment în amintirea deportaţilor germani din România în U.R.S.S. decât 27 ianuarie, Ziua internaţională (sic!) a Comemorării Victimelor Holocaustului. Adică data când cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Ausschwitz-Birkenau, a fost eliberat de armata sovietică. Erijarea făptaşilor în victime, cu ajutorul bocitoarelor de serviciu române, degrabă dornice de parastas, doar e rost de pomană, reprezintă un act de maxim prost gust, bine intrumentalizat de Berlin în ţară nimănui. Scopul? Încercarea de a se deculpabiliza de răspunderea pe care o poartă pentru un genocid strămutând adevărul istoric în domeniul victimelor deloc colaterale. Vorbind despre victime de ambele părţi este primul pas spre răstălmăcirea istoriei, căci românii nu sunt atât de nesimţiţi ca iniţiatorii evenimentului, să le respingă dreptul de a-şi omagia proprii morţi. În loc să îngroape vitimele şi făptaşii într-o groapă comună ar fi fost mai onorabil, sau cel puţin corect ca în această zi să fi arătat că pogromul rusesc împotriva evreilor nu a fost deloc mai prejos decât cel german. Dar a fost un eveniment foarte bine cântărit. România a preluat anul acesta preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului. Adică un moment numai bun pentru Berlin să ne bage pumnul în gură şi ne transformă în portavocea revizionismului german organizând la Ateneu o expoziţie «documentară» despre suferinţele făptaşilor, într-o interpretare arbitrară şi plastică a notei de plata pentru despăgubirile de război pe care au achitat-o nemţii pe bună dreptate Uniunii Sovietice prin înţelegerea Aliaţilor.

Ruşii şi nemţii îşi fac jocurile pe spinarea românilor

Atenţie, însă! „Cu faţa, în spatele sârmei ghimpate. Deportarea etnicilor germani în U.R.S.S." este o realitate istorică pe cale de consecinţă a angajamentului etnicilor germani din România în slujba lui Hitler. Graţie Führerului, s-au transformat din saşi şi schwabi în nemţi. A urmat decontarea firească. Condamant în Procesul de la Nürnberg pentru crime de război şi interzis prin Convenţia de Armisitiu a României cu Aliaţii, fostul Grup Etnic German se crede astăzi, prin F.D.G.R., urmaşul sau în drepturi, îndreptăţit să-şi plângă oropsiţii care au plătit pentru înrolarea lor voluntară în nazismul german. Rusia a criticat confuzia pe care Germania a însămânţat-o la Bucureşti, mizând pe conducerea politruco-tehnocrată a diplomaţiei române de a răspunde şi servi mănuşa Moscovei prin poziţii aiuritoare. Nimic nu-i poate fi Rusiei mai de folos decât o ripostă trivială! În goana veşnică după comemorarea victimelor altora, M.A.E. Bucureşti se dă cu fundul de pământ şi îşi lipeşte cărămidă de piept că a omagiat victimele pogromului german cu acurateţă istorică. Şi iată cum îşi fac ruşii şi nemţii jocurile pe spinarea noastră, articulând perfect veleităţile României de cor antic de serviciu în lumea marilor puteri.

România nu este departe să afirme că Holocaustul s-a născut într-un laborator din Lehliu

Cu Lazăr Comănescu, un ministru de externe dresat ani de zile la Berlin, România nu este departe să afirme că Holocaustul nu a fost german, ci născut într-un laborator din Lehliu, iar Hitler s-a născut la Baisoara, şi nu la Braunau. Să revenim la istorie. Grupul Etnic German din România, considerat însăşi de istoricii germani drept coloana a V-a a Reichului, a fost o mişcare criminală de război. Muncă forţată în minele Uniunii Sovietice a fost o formulă de reparaţie agreată de S.U.A. şi Marea Britanie în contul despăgubirilor de război pe care Germania le datora. Această măsură a fost una desigur legată de victime umane, însă nu mai prejos de cele suportate de români. România a plătit prin SOVROM-uri pe spinarea întregului popor, Uniunii Sovietice, compensaţii nu pentru propriile daune pricinuite adversarului, ci tot pentru alimentarea contul german de despăgubiri. Lăsători şi indulgenţi, noi am mai şi retrocedat averi de miliarde de lei Grupul Etnic German, acordându-le facilităţi peste măsurile prevăzute în tratatele internaţionale, lăsând un fost criminal de război să se bucure din nou de fosta să avere confiscată că sancţiune. Mai mult, l-am ales pe fostul lor şef preşedinte. Deci pare firesc să-şi organizeze într-o ţară surdă şi o sindrofie neruşinată la Ateneu, împreună cu Filarmonica «George Ensecu» şi alţi beneficiari de colivă sau cozonac nemţesc. Să ne reamintim că muzică şi genocidul au mers şi la Ausschwitz mâna în mâna!

Berlinul ne-a obligat să renunţăm la Transilvania şi a bătut palmă cu ruşii pentru Basararabia şi Bucovina

În relaţia ruso-germană, nici România nu trebuie să devină teren de tenis şi nici Comănescu băiat de mingi al acestor hegemoni insesibili. Soarta României este nemiloasă: suntem cei care au suferit cel mai mult dintre ambiţiile acestor două mari puteri, plătind cu vârf şi îndesat şi unora şi altora pentru pretenţiile lor de supremaţie în bazinul carpato-danubian. Iar ipocrizia Berlinului va fi mai credibilă şi gustată de un public mai larg după ce va fi organizat şi o expoziţie la Ateneu pe tema averilor nerecuperate de către România: tezaurul de la ruşi şi creanţele de la Germania. Sau o expoziţie despre cum s-a îmbogăţit GEG pe urmă averii românizate de la evrei, pentru care tot noi am plătit. Sau o sindrofie pe tema deportării a sute de mii de nemţi în România, la comandă lui Hitler, pentru a îndeplini criterii de homogenitate etnică după ce Berlinul ne-a obligat să renunţăm la Transilvania şi a bătut palmă cu ruşii pentru Basararabia şi Bucovina. Ar fi înălţător, desigur, că, până atunci, Germania să spună măcar «mulţumesc, România, pentru cât înghiţi în numele nostru»! Numai că realitatea stă în felul următor: nu ne forţează nimeni. Nici să jucăm la două capete, fireşte...

Conectată direct la textul de mai sus, scrisoarea deschisă a autorul se adresează domnului Sven-Joachim Irmer, Director al Reprezentanţei „Konrad Adenauer Stiftung" din Romania şi Republica Moldova:

Stimate Domnule Sven Irmer,
 

La dată de 27 ianuarie 2016, Fundaţia „Konrad Adenauer", pe care o conduceţi, a sprijinit organizarea unui eveniment intitulat „Cu faţă în spatele sârmei ghimpate", la Ateneul Român. Precum ştiţi, la această dată, printr-o rezoluţie O.N.U., se comemorează victimele Holocaustului. Credeţi că alegerea de a comemora etnicii germani deportaţi în U.R.S.S. pentru compensarea plăţilor de război, prin înţelegerea Aliaţilor, pe care ţară dumneavoastră le-a pricinuit altui stat, în aceeaşi zi cu comemorearea victimelor pe care tot ţară dumneavoastră le-a produs, a fost una corectă? Vă rog să-mi permiteţi să vă întreb de ce instrumentalizaţi în scopuri obscure nişte victime pentru a vă face agenda de politică externă prin, sau în România? Consider că acţiunea dumneavoastră fost de natură să contribuie la instabilitatea României, aducând-o în sfera criticii, prin găzduirea unui eveniment cu totul nepotrivit. Mereu atentă să atragă atenţia asupra problemelor legate de justiţie şi combaterea corupţiei în România, organizaţia dumneavoastră nu cred să fie atât de insensibilă încât să nu fi cunoscut simbolul datei de 27 ianuarie! Este o încercare subtilă de a aduce victimele într-un pool comun pentru a va exculpa ţară de o vină istorică? Aţi ales acea dată întocmai pentru a preveni oricare critici ale evenimentului argumentând că aveţi şi acţiuni împotriva antisemitismului? Organizaţia dumneavoastră finanţează în România proiecte de natură să afecteze grav interesele ţării mele! Până când veţi continuă să destabilizati România? În evenimentul organizat de dumneavoastranu aţi ţinut cont de faptul că acele victime umane, pentru care am întreagă compasiune, sunt rezultatul unei tragedeii pe care ţara dumneavoastră a produs-o? Cât dispreţ purtaţi României, tratatelor internaţionale şi victimelor Holocaustului dacă comemoraţi într-o formă plastică sancţiunile impuse unei mişcări naziste precum a fost Grupul Etnic German? Esta inadmisibil ca organizaţia dumneavoastră să desfăşoare pe teritoriul României activităţi atât de ostile ţării gazdă şi armoniei între grupurile etnice ale ţării.

Este trist că, în spatele unei personalităţi de talie mondială precum Konrad Adenauer, care se bucură de simpatia românilor, se ascunde o agenda atât de toxică! Vă recomand să vă duceţi această politică acasă! Auf Wiedersehen!
Dr. ec. Radu Golban