Vreau să cred că România nu va fi lovită de bombe! Evenimentele din ultimele zile obligă, însă, la reflecții! România se pregătește să intre în situația de criză?  Armata intră în alertă? Ce să înțelegem când surse încă neconfirmate din cadrul NATO anunță : „avioanele militare din cadrul Alianței primesc aprobarea să intre în Ucraina”?

NATO intră în război?

În a douăsprezecea zi de război între ruși și ucrainieni, tensiunile cresc! Cine are nevoie de bombe? Kiev-ul este înconjurat de trupele rusești! Oameni nevinovați, femei, copii, cad victimele unui război crud, cu mize politice știute și mai ales neștiute! Cine căștigă? Petrolul a ajuns la 126 de dolari pe baril, de la 85 de dolari pe baril în urmă cu o lună!

Realitatea

Preturile explodează la toate produsele, în timp ce puterea de cumpărare a românilor devine tot mai mică! Cu cât vom cumpăra o pâine?! Preturile cresc, dar salariile si pensiile cand vor mai creste? Oficialii, ministeriabili se întrec în declarații: „Avem securitate asigurată așa cum nu am avut niciodată!”. Ministrul energiei, deși spune că avem suficiente resurse de gaze, nu știe cât vă creste prețul la pompă! Asta să fie ipocrizia și neputința unui sistem controlat de corporatiile straine? Ignoranță? Indiferență? Mă întreb: încotro România?

Viitorul

Războiul informațional nu lipsește! Tehnicile de manipulare vor să îndepărteze atenția românilor de la problemele reale! Cum de-a dispărut virusul SARS-Cov-2? 

Starea de alerta încetează! De ce tocmai acum?! De-a lugul a doi ani am auzit numai de contracte pentru măști și izolete, plătite cu bani grei, dovediteulterior neconforme cu standardele europene, așa că ce mai înseamnă un război pentru România?

Industria de apărare

„Industria militară din România, care, potrivit Open Sources, până în 1989 era destul de competitivă la nivelul statelor din Pactul de la Varșovia, a dispărut complet, în vreme ce fondurile pentru achiziții au fost mereu modeste", achizițiile fiind prioritare cu privire la produsele second hand din depozitele Alianței!

Măsuri pentru pace?

Să fie cozile formate de români, la eliberarea de pașapoarte, un răspuns pentru o „Românie normală”? Cine mai rămâne în Țară? Iarna se întoarce, în timp ce gazul devine o problemă, atât prin explozia prețurilor, dar și prin relația cu furnizorii, fie ei și ruși! Cine se mai gândește la viitor? „Vulnerabilitățile vin din multe alte direcții, într-o țară în care în fruntea celor mai importante instituții ajung mereu persoane care pot fi compromise".
Cine are nevoie de marionete în posturi de decidenti, comandanti și generali în condițiile unui iminent război în lume? Calmul și mintea limpede nu trebuie să lipsească, nici curajul asumării unor decizii și fapte!
Măsurile urgente pentru apărarea românilor
Pregătirea populației civile, pentru un eventual atac aerian lipsește totalmente Din păcate informațiile vitale pentru un posibil atac nuclear nu sunt mediatizate pentru o mai bună cunoaștere!  Pentru a nu fi contaminaţi cu radiaţii, potrivit mediafax.ro, trebuie să urmărim următorii paşi:
- intrați în cea mai apropiată clădire pentru a evita radiaţiile, clădirile construite din beton şi cărămizi fiind cele mai potrivite să ne protejeze; 
- dezbrăcați-vă de hainele contaminate şi spălați-vă pe întreg corpul, dacă ați fost afară şi ați fost expuşi la precipitaţii radioactive; 
- dezinfectantul pentru mâini nu protejează împotriva  iradierii; 
- evitați atingerea ochilor, a nasului şi gurii, dacă este posibil;
- nu folosiți şerveţele dezinfectante pe piele;
- mergem la subsol. Stațideparte de pereţii exteriori şi de acoperiş. Încercați să menţinem o distanţă de câțiva metri între voi şi persoanele străine (toate acestea, numai în cazul în care încă mai trăiți, mai puteți și mai aveți timp… -  n.r.).

Să luăm aminte!

În România, serviciul militar nu mai este obligatoriu din anul 2007. Înainte de 1989, România avea o armată cu circa 400.000 de militari, activi și rezerviști, în timp ce azi armata României numără circa 70.000 de militari activi (dintre care, cam jumătate sunt civili în haine militare, fără instruire militară - n.r.) și circa 50.000 de rezerviști. Dacă pregătirea populației civile pentru un eventual atac lipsește total, câți dintre români știu cum să folosească o armă?! Câți dintre rezerviștii apți pentru rechemarea în armată mai sunt în țară? (Cei mai mulți sunt plecați în țări străine pentru un trai mai bun - n.r.)! Cine apară Romania?

Pacea este numai pentru cei bogați? Ce să înțelegem când ministrul apărării declară că „avem securitate atât cât ne pernitem să plătim?” (cui și pentru ce? Pentru avioane și fregate expirate,scoase din uz? -  n.r.). Măsuri pe termen mediu și lung? In mod sigur, România va plăti un pret mult prea mare pentru acest aproape inevitabil razboi!

A cui pace o asigură crearea Grupului de luptă N.A.T.O. în România ?

După recenta ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (C.S.A.T.) președintele României anunța, „înființarea unui hub umanitar în România care va permite colectarea și distribuirea donațiilor către Ucraina și ucraineni", operațional la Suceava. Ce se întâmplă însă dacă rușii vor vedea în acest „hub” o amenințare pentru interesele lor? Suceava nu va ajunge țintă?

Rusia nu joacă singură la masa puterii! Să nu uităm de prietenii știuți dar și pe cei încă neștiuți! Potrivit „Reuters” și „Dobrea/protv.ro”, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igor Konaşenkov, a declarat: „orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată ca intrată în conflict”, precizând că „ştim cu siguranţă că avioane ucrainene au zburat spre România!” (fapt bine cunoscut și dat publicității - n.r.)

Să fie adevărat că guvernul României pregătește să introducă starea de criză (mai corect, starea de război - n.r.) în România? Mai mult, chiar, potrivit „Open Sources”,  „structuri ale M.Ap.N. vor putea trece în subordinea forţelor armate străine staţionate pe teritoriul României sau a comandamentelor N.A.T.O.”. Federația Rusă nu poate fi  neglijată cu privire la riscul nuclear, iar alianțele Rusiei obligă la o riguroasă analiza de Intelligence și măsuri în consecință!

Iran, Siria, Corea de Nord, Venezuela - și nu în ultimul rând China -, constituie un puternic suport al capacității de luptă a Federației Ruse, declarația ministrului de externe chinez: „Relația cu Rusia are forța unei stânci!” fiind edificatoare.

Cine vrea un alt război mondial ?!

Frați români și cetățeni ai lumii, rugați-vă ca Bunul Dumnezeu să vegheze asupra noastră![1]

---------------------------------------------------
[1]