Bruxelles, Turnul BabelTrasarea țarcului administrativ românesc cu sârma anti-națională

„România lucrului bine făcut", din afară (!), își continuă programul în cadența pașilor impuși „nemțește". Iar dacă poporul a asistat mioritic (culmea, în stradă!) la felul în care i se alegea noul guvern, în asaltul franco-german de sub o săptămână, cu un prim-ministru „sortat", nu de către democrația asta a noastră, strâmbă cum o fi ea, reprezentativ-șchioapă, totuși „a noastră", cu parlamentul de rumegătoare molfâind a incompetență, ci de către U.E., atunci, de ce nu s-ar trece și la eșalonul următor? Trasarea țarcului administrativ cu sârma anti-națională... Un țarc în care nu doar că nu va mai conta interesul nostru, dar va fi strivită orice decizie internă, competențele de selecție a personalului din administrație fiind cedate ca parte a unui nou subcapitol al suveranității noastre mezate. Inclusiv prin lipirea de către guvernul „ciolosist" a unui plasture peste gura României, într-o amprentare a viitorului nostru european. A viitorului imediat, cu tot ceea ce înseamnă cazarea pe teritoriul țării a unor posibile bombe umane, cu regândirea relocării resurselor noastre. Decizia cabinetului Julien de a solicita Bruxelles-ului o răzătoarea pe feliatoarele de competențe europene, pentru sortul administrativ al capetelor de varză autohtone, un soi de tăietoare „werner", coborâtă din bucătăria Cotrocenilor în administrația locală, acolo unde, până mai ieri, ne plângeam de insuficienta descentralizare a deciziei Bucureștilor (iată!, venim cu normele metodologice ale Bruxelles-ului), reprezintă cu adevărat o încălecarea brutală, mai brutală decât cea a brutarului pensionat, a normelor legislative. Așadar, dacă președintele, premierul și prim cabinetul de „decidenți" (miniștrii „societății civile", dar nu a societății de la București!) au fost deja aleși „de afară", de ce nu am proceda la fel cu prefecții, șefii de C.J., primarii (notarii, secretarii primăriilor, ai femeii de serviciu etc. - n.r.)?! Că doar nu o să ne oprim la selectarea normativă de către experții de la Bruxeles doar a aparatului administrativ!

Pesta locală a Budei maghiaro-secuiești

Desigur, nu o să lăsăm experții verzei de Bruxelles să ia jarul reconsolidării admistrativ locale a iepelor maghiare. De fapt, nu o să-i lase pusta. Dar, acolo, împărțirea e trecută deja dincolo de nivelul „european" al competențelor! Căci, dacă până acum, Kelemen Hunor era „europenist", iar dacă guvernul trecut voia să miște o iapă de pe tabla de sah a secuimii, nechezea ăsta la „Înalta Poartă " că prefecții (ai „lor", desigur!) sunt funcționari publici și nu are voie guvernul politic al Bucureștilor să le înlocuiască capetele de mort (ori de lemn - n.r.), acum, în guvernarea multinaționalei Julien, caprele și iepele din teritoriu nu mai sunt înalții funcționari publici ai concursurilor de competențe, ci reprezentanții (politici) în teritoriu ai guvernului de „tehnocrați". Și pot fi schimbați, dar nu prin numire de la București ori Bruxeles (nici măcar!), căci nici măcar Bruxelles-ul nu are dezlegare să-și bage râtul în jarul mârțoagelor râioase, ci de către... Pesta. Pesta locală a Budei maghiaro-secuiești, la îndrumarea mamei-budă de dincolo de gardul anti-imigranți. Aia de își trage singură apa Dunării.

Decât ceapa degerată a Bruxelles-ului, tot mai bun era arpagicul nostru

După expertiza Comisiei Europene pentru elaborarea de proceduri şi criterii de recrutare şi evaluare a personalului administrativ, vor urma și alte expertize ale C.E., pentru relocarea reurselor ori calcularea redevențelor. Ba, poate că România va deveni un „lucru bine făcut", cu apostilă C.E., scos la vânzare pe tarabele interesului economic, dar și geostrategic de amplasare a „resurselor" de imigranți din linia anti-europeană Hollande-Merkel. Cu turnul cotrocenist al somnului rațiunii în Bucureștii lui Werner-Julien. Adică, între un președinte cu nume de răzătoare multifuncționlă, în care ne-am tăiat deja degetele de alegători, și un bol cu ceapă oxidată, feliată „Julien" (destul de ironică soarta asta!). Dar asta merităm dacă ne-am mulțumit doar cu cateva nopți post-Colective nedormite ! Totuşi, în loc de ceapa degerată a Bruxelles-ului, parcă tot mai bun era arpagicul nostru furat la urne, nu?!