Știri, schimbări de anotimp, procurori și judecători ieșiți în stradă! Copii loviți în mod nedrept de boală, dar cu sufletul îndreptat către Dumnezeu! Mămici care dorm pe scaune rupte, pe holuri de spitale finanțate din bani „europeni”! Nu sunt filorus! Și totuși, de ce Rusia poate să construiască spitale pentru copii cu tehnologie și medici de înaltă performanță, în timp ce noi aruncăm banii pe fereastră sau în buzunare acoperite? 
- „Здравствуйте, господин президент!” (Bună ziua, domnule președinte!).
Președintele Rusiei se înclină în fața copiilor!
Viitorul nostru, unde este?

Drumuri și oameni în fața lui Dumnezeu!

Aud că omul de televiziune, Florin Calinescu surprinde prin puterea de a rezista încercărilor vieții. Aflat în spital, Florin Călinescu a întâlnit un îngeraș, un copilaș dornic de joacă! Lipsit de păr pe cap, în urma ședințelor de chimioterapie, copilul își dorea să se joace!
- Nenea, vă jucați cu mine? Florin Călinescu recunoaște că a bâiguit câteva cuvinte și l-a rugat:
- Să ne jucam mâine! Copilul a răspuns imediat:
- Da, dar mâine poate că eu nu mai sunt!
Câți dintre noi avem puterea acestui copil, înger pentru suflet?!

Privim și gândim cu speranță, durere și rușine.

Dispare România de pe harta lumii?! Securitate națională? Interese naționale? Economia a dispărut, satele românești se sting așa cum s-au stins și se sting și părinții noștri! Industria a fost vândută la fier vechi! Nesfârșite experimente au loc, an de an, în învățământ! Limba română? Cine negociază prețul limbii române? Înțelepciunea țăranilor, oameni legați cu sufletul de pământ, ne lipseste! Mediocritatea  a ajuns blazon pentru împuterniciții corporațiilor străine și nu numai!! Libertatea se joacă la masa celor puternici! Analfabetism în masă, conștiințe spulberate, deznădejdie și neputință! 

În România anului 2019 se moare! Se moare de foame și de indiferență! Semeni ai noștri mor în mizerie! În spitale bătaia de joc este ridicată la rang de virtute! Omenia lipsește! Uităm mult prea repede că în goana noastră după averi și putere, vine o zi în care totul se oprește! Bunul Dumnezeu nu negociază cu partidele pentru viață! Bunul Dumnezeu nu așează pe cei puternici în față! Realitatea celor 4 cuie este cruntă!  Cine mai are nevoie de România?!

Încotro Romania? 

În ultimii 30 de ani am uitat de cei care au căzut Neam şi Ţară! În ultimii 30 de ani mulți dintre cei care au crezut în  adevăr s-au stins! Singurătatea ne înconjoară! Europa ne privește din spatele ferestrelor închise! De ce fug europenii pe stradă când întâlnesc români?! Plecarea românilor din țară înseamnă o tragedie! Trist este și faptul că  rămânem tot mai puțini acasă! Bunici și copii! Peste cinci milioane de români privesc spre România cu dor, plecați departe pentru o viață mai bună,  însă banii nu aduc, niciodată dragostea părinților și a copiilor rămași cu privirea ațintită la ușă! Să fie adevărat că suntem „ospătari” la masa celor puternici, pentru interese mai mult sau mai puțin vorbite, dar în fapt suntem vânduți și tot mai singuri?! Rusia nu doarme! Ucraina se mișcă! Moldova își duce durerea! Ungaria tace și face! Austria taie și culege! Ce mai înseamnă România?! 
România rămâne în sufletul nostru! Se vorbește de enclavizări și demnitari vânduți puterilor straine! Se vorbește despre o istorie fără eroi! Se vorbește că Ștefan cel Mare nu ar fi fost român! Se spune ca Mihai Viteazul s-ar fi gândit la propria mărire! Faptele lui Alexandru Ioan Cuza sunt deja puse pe seama altora. Unirea?! Unirea a fost a românilor?! Organizații oculte, frății și declarații belicoase! Mă crucesc și mă cutremur!

Nu fac politică!

Maghiarii gândesc de secole la Ungaria Mare și știu să își apere trecutul și să își construiască viitorul, în timp ce noi am vândut și vindem ieftin! Vreau să cred că nu este adevărat! Ascult și încerc să înțeleg, cu atât mai mult cu cât am învățat că ceea ce se întâmplă astăzi își va arăta efectul peste 20 de ani! Citându-l pe unul dintre politicieni, aflăm: „cu ocazia deplasării în țara noastră, în perioada 31 mai-2 iunie 2019, Papa Francisc și premierul Ungariei au prevăzut în Programul vizitei de stat a Suveranului Pontif că la Miercurea Ciuc, în municipiul de reședință al județului Harghita, în ziua de 1 iunie a.c., este interzisă intonarea Imnului național al României « Deșteaptă-te, române! », precum și arborarea Drapelului României, în schimb vor fi fluturate mii de stegulețe maghiare și se va intona imnul național al Ungariei!”. Oare, aşa să fie? Chiar aşa au ajuns românii în ţara lor?

În România nimic nu mai este întâmplător!

„La adunarea publică antiromânească de la Șumuleu Ciuc, în prezența Papei Francisc, este prevăzută adoptarea Declarației de autonomie teritorială a Ardealului și alipirea la Ungaria!”. Adevăr ? Propagandă ? Manipulare? Pentru ce toate acestea? Iertare păcatelor! Dumnezeu este unul singur, indiferent de înaltele fețe bisericești și de religie, fie că vorbim de creștini, musulmani, catolici, mozaici, greco-catolici sau de alte culte și credințe! Ce a ajuns credința în Bunul Dumnezeu? Miza politică? Reconsiderări teritoriale în forță? 

Securitate națională?

Greu îmi este să înțeleg cum este posibil că într-un stat național, suveran și independent, distinsul pontif să ia parte la un program cu defilări de gărzi și organizații paramilitare maghiare! Unitate? Ințelegere? Ce se dorește de fapt, când lumea întreagă își va îndrepta, din nou, privirea către România? Deși am sentimentul că românii din afara Țării sunt lăsați singuri în fața presiunilor pentru asimilare, trebuie să luăm aminte! Limba română se vorbește tot mai puțin, iar românii din Ungaria au fost obligați să coboare drapelul României de pe turla bisericii! În timp ce România respectă ziua națională a fiecarei minoritați în parte, de Ziua noastră națională, Ungaria coboară drapelul național în bernă și proclamă zi de doliu! Ce să ințelegem din toate acestea? Îmi place să cred că provocările nu ne vor altera  conștiința națională!

Să nu uităm că istoria nu se scrie de pe o zi pe alta! Avem datoria să nu uităm de cei care s-au jertfit pentru România! Avem datoria să nu uităm de românii arși de vii la Moisei, Ip și Trăznea! Dupa 30 de ani de speranță, ceața și uitarea ne înconjoară.

Unde este România?

Am vorbit despre România analfabetă! Am vorbit despre România anului 2014, 2016, 2018, am vorbit despre Transilvania furată!  Și nu sunt singurul care am vorbit ! Am rămas cu vorba și cu o mulțime de „pretini” vânduți, poate, la preț de SH. Mă întreb mereu ce se mai poate face?! Repet:
- În România se moare!
- În România se moare de sărăcie și de boală!
- În România se moare de indolență și prostie!
Unitate?  Interesul personal primează! România mai are interese naționale? Vreau să cred ca Da! Din pacate, încet, dar sigur… ne stingem și noi, moare și speranța! Ce rămâne în urma noastră? Gândurile de bine nu sunt suficiente!  Cu toate acestea, avem și oameni buni, crescuți cu frica de Dumnezeu și cu dragoste de parinți, de Neam și de Țară!  Durerea nu se împărtășește celor de pe stradă! Suntem români și trebuie să simțim românește pentru toți românii! Durerea, neputința, speranța poate, ne leagă! În mod cert, vorbele mele nu ajută! Avem nevoie de fapte! Nu îmi doresc polemici! Nu vreau să determin reacții de sistem! Puterea trece, indiferent de culoare și vremelnicele fotolii!
Privind în istorie, trăim încă vremuri bune! Greul urmează! Cine ne mai poate salva, în afară de Bunul Dumnezeu? Cu toate acestea, îmi doresc veșnica neuitare pentru cei care au făcut ceva pentru această Țară! Îmi doresc Omenie! Îmi doresc o Românie Frumoasă!
România are nevoie de liniște! Românii au nevoie de speranță!